Poděkování za Postní almužnu 2018

V letošním roce činil celkový výtěžek ve 160 postničkách velkomeziříčského a žďárského děkanství 58 147 Kč.
Velmi děkujeme všem, kteří se do této pastorační akce zapojili. Částka bude využita dle účelů, které si lidé mohli sami zvolit na postní krabičce.

SLAVÍME 25 LET  ... Ponorka očima pana Fotbálka

Jupí! Konečně je pondělí! Mám vždycky pocit, že ten víkend je nekonečnej! Jen tu stojím, nikdo se mě ani nedotkne a práší se na mě. Ale dneska to končí! Zase mě čeká pět hodně zajímavejch dnů. Už slyším zvonek! To je vždycky signál, že se tady začne něco dít.

Poděkování běžcům z Krokočína

V sobotu 5. 5. 2018 proběhla v Krokočíně u Velké Bíteše benefiční akce „Krokočín běží pro dobrou věc“. Děkujeme všem účastníkům, dětem i dospělým, kteří se aktivně zapojili a svým pohybem i finančně tuto akci podpořili. Především pak děkujeme pořadatelům, kteří se rozhodli výtěžek této akce 22 714 Kč věnovat dennímu stacionáři Nesa. Výtěžek benefice bude použit na dopravu uživatelů do denního stacionáře Nesa ve Velkém Meziříčí. Velmi děkujeme!

Centrum pro rodiče s dětmi Kopretina ve Velkém Meziříčí slaví deset let s Charitou

Velkomeziříčské mateřské centrum bylo však založeno více než před deseti lety, a to z iniciativy paní Kateřiny Urbanové, ke které se brzy připojily další dobrovolnice. Maminky se tehdy začaly scházet v mateřské školce Sokolovská. Poté se centrum přesunulo do prostor, které užívá dodnes, a to na ulici Ostrůvek 2.

Doma je doma - beseda s vrchní sestrou ošetřovatelské služby

Pondělí 21. 5. 2018 od 16.00 hod.
Knihovna M. J. Sychry, Žďár nad Sázavou (malá učebna, vstup z Čechova domu)

S vrchní sestrou Charitní ošetřovatelské služby Barborou Hadrous o domácí péči nejen pro ty,
kteří ji potřebují, ale i pro jejich blízké

Kristýna: Dobrovolnictví je dobrá volba

Do Klubu v 9 docházím jako dobrovolník již čtvrtým rokem. Na začátku roku 2014 jsem hledala vhodnou činnost a místo pro využití mých skromných tvůrčích schopností. Kamarádka mi navrhla dobrovolnictví, kterému se sama zrovna věnovala v Hradci Králové. Na internetu jsem objevila právě Klub v 9 a zkusila napsat email vedoucí této služby. Následovala úvodní schůzka s pracovnicí Janou a poté schůzka v dobrovolnickém centru Kambala, kde jsem podepisovala smlouvu o dobrovolnické službě.

Beseda " O životě a umírání"

Jste z Měřína a zajímají Vás naše služby? Setkání s názvem „O životě a umírání“ proběhne ve čtvrtek 26. dubna v 8.00 hod. na faře v Měříně.
Beseda bude nejen o životě, nemoci, pečování, ale také o umírání jako nedílné součásti života. Přítomny budou pracovnice Domácí hospicové péče Oblastní charity Žďár nad Sázavou, které představí fungování služby, její komplexnost a zodpoví i Vaše dotazy.

Svatodušní sbírka na Charitu

Již tradičně se bude v kostelích brněnské diecéze konat Sbírka na Charitu, kterou ustanovil biskup Mons. Vojtěch Cirkle, zřizovatel Diecézní charity Brno. Datum konání sbírky bylo určeno na slavnost Seslání Ducha svatého, který letos připadá na neděli 20.5.2018. Tento krásný svátek znovuobrození Církve přes dary Ducha je příležitostí k obnově našeho duchovního života.

Žďárská Charita uklízela Vysočinu

I v letošním roce se uživatelé a pracovníci žďárské Charity opět zapojili do projektu Kraje Vysočina s názvem „Čistá Vysočina“. Ve Žďáře nad Sázavou se do úklidu zapojil Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví, a to v blízkosti sídla zařízení, a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka.

Krokočín běží pro dobrou věc

Děkujeme Krokočínským, kteří se rozhodli běžet pro náš denní stacionář Nesa.
Start v sobotu 5. května v 15.00 na hasičském hřišti v Krokočíně