Oblastní charita Žďár nad Sázavou otevře v úterý odpoledne všechny své dveře

V úterý 25. září 2018 od 13 hodin otevře žďárská Charita prostory všem zájemcům o služby. V ten den totiž slaví organizace své jmeniny. Stane se tak jako každoročně u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, patrona všech charitních zařízení. V odpolední čas bude možné navštívit všechna zařízení a jejich pobočky, prohlédnout si prostory a zázemí, kde působí, a nakouknout do každodenního provozu, umožňuje-li to charakter dané služby.

Klub v 9 na pobytu v Bojkovicích

V týdnu od 3. do 7. 9. 2018 se Klub v 9 vydal na pobytovou akci v Bojkovicích. Akce se uskutečnila za finanční podpory z Tříkrálové sbírky. Hlavním cílem rekondiční pobytové akce je zúročení a posílení získaných dovedností v rámci sociální rehabilitace během celého roku. Jedná se zejména o dovednosti spojené se samostatnou péčí o vlastní osobu, ověření a posílení dovedností při kontaktu se společenským prostředím a celkovou aktivizací uživatele.

Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Stůl denního stacionáře Rosa vypráví: Každý člověk má rád, když je něco „na stole.“

Je sedm hodin ráno a já už očekávám první uživatele stacionáře. Jsem čistě umytý a připravený na nový den. Uživatelé se u mě schází každý den, pijí svoji ranní kávu, čaj či vodu s citronem. Společně se baví o náplni dne, který je čeká. Už víte, kdo jsem? Jsem dlouhý a široký stůl v denním stacionáři Rosa. Velký proto, aby se ke mně všichni vešli. Je nás tu totiž hodně.

Pozvání na varhanní koncert k 25 letům žďárské Charity

Oblastní charita Žďár nad Sázavou ve spolupráci s farností Žďár nad Sázavou I.
u příležitosti Dne Charity a 25. výročí vzniku Oblastní charity Žďár nad Sázavou
Vás srdečně zve na VARHANNÍ KONCERT DUCHOVNÍ HUDBY.

Neděle 16. září 2018 v 16.00 hod.
Kostel sv. Prokopa ve Žďáře nad Sázavou
Ondřej Horňas – varhany
Vladimír Jindra – zpěv

VIDEOPOZVÁNKA

Funny Fest 2018 – odpoledne plné hudby a zábavy

Ponorka – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již 4. ročník multižánrového festivalového odpoledne ve Žďáře nad Sázavou. Akce se letos uskuteční v pátek 7. září 2018 od 14 hod v parku na Farských humnech.

Centrum prevence hodnotí uplynulý školní rok

Lektoři Centra prevence mají za sebou další školní rok mezi žáky, studenty a pedagogickými pracovníky na Žďársku. "Rádi bychom touto cestou poděkovali všem žákům, studentům, pedagogům, metodikům prevence a všem ostatním za jejich ochotu s námi spolupracovat. Děkujeme také za posílení komunikace s konkrétními školami a neustálé prohlubování důvěry v naše společné aktivity."

SK Bystřice nad Pernštejnem podpořil letos opět denní stacionář Rosa

sobotu 17. června 2018 se na bystřickém fotbalovém stadionu konal již pátý ročník charitativního turnaje „Bystřický fotbal pomáhá“, a to pod záštitou Sportovního klubu (SK) Bystřice nad Pernštejnem a Města Bystřice nad Pernštejnem.

Charita uspořádala příměstský tábor pro děti ze žďárských rodin

Sedmnáct dětí ze Žďáru nad Sázavou navštěvovalo v druhém červencovém týdnu příměstský tábor, organizovaný pracovnicemi centra pro rodiče s dětmi Kopretina. Ten se stejně jako v roce 2017 i letos uskutečnil ve spolupráci s Oblastní charitou Žďár nad Sázavou, Městskou policií a Městem Žďár nad Sázavou.

Koordinátorka dobrovolníků: Příležitosti pro dobrovolnictví jsou na každém kroku.

Jedním z dobrovolnických center v Kraji Vysočina je i Kambala. Koordinátorkou této služby, která je zařízením žďárské Charity, je Mgr. et Mgr. Jitka Milčáková. Společně jsme si povídaly o možnostech dobrovolnické pomoci, trendu dobrovolnictví a motivaci k dobrým skutkům.