25. výročí DCHB

Výstava Pod stromečkem splněných přání v Klubu v 9

14. 12. 2017, 10.00-16.00 hod. - 15. 12. 2017, 9.00-13.00 hod.
Klub v 9, Okružní 1, Žďár nad Sázavou

Zpříjemněte si čekání na Vánoce nákupem drobných dárků z dílen Klubu v 9.
K prohlédnutí či nákupu budou připraveny výrobky uživatelů Klubu v 9. Pochutnejte si na vánočním cukroví a zahřejte se lahodným vánočním čajem.

Rosa naplnila čtrnáct „krabic od bot“ dětem pod stromeček

Uživatelé denního stacionáře Rosa se společně s pracovníky zapojili do předvánoční akce s názvem Krabice od bot. Smyslem této akce je obdarovat děti, které by na Vánoce pod stromečkem jinak žádné dárečky neměly. Tuto předvánoční akci pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické.

Prodejní výstava ve Včele měla úspěch

Uživatelky bystřického klubu Včela se po celý rok pilně připravovaly na předvánoční prodejní výstavu. S radostí a láskou připravovaly různé výrobky, přičemž si procvičovaly jemnou motoriku, udržovaly a zlepšovaly své dovednosti.

Požehnané dny vánoční

"Toto ať Vám Bůh dopřává každý den:
sluneční paprsky, které Vás zahřejí,
měsíční svit, který Vás okouzlí,
anděla, který Vás uchrání všech škod."
(Irská požehnání pro život)

PF 2018

Uživatelé Nesy zpívají, tančí a pečou cukroví

V polovině listopadu se uživatelé denního stacionáře Nesa zúčastnili dvacátého ročníku Zdišibálu v Novém Městě na Moravě. Zdišibál je ples určený převážně lidem s postižením a jejich rodinám, který každoročně pořádá Centrum Zdislava. I v letošním roce čekal na všechny účastníky kromě bohaté tomboly, ze které si každý něco odnesl, také zajímavý program, zorganizovaný studenty místní střední školy. Studenti se také po celý večer věnovali návštěvníkům plesu a starali se o jejich zábavu.  Všichni si dosyta užili hudbu, tanec a úžasnou atmosféru.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

V Rose trénovali na Vánoce

V pátek 24. listopadu pekli uživatelé denního stacionáře Rosa společně s pracovníky vánočku, se kterou se poté v sobotu 25. 11. zúčastnili soutěže o „Bystřickou vánočku roku 2017“, kterou pořádalo Městské muzeum Bystřice nad Pernštejnem. Tato soutěž je již tradicí akce s názvem Vánoční koledování, kterou pořádá město Bystřice nad Pernštejnem. Uživatelé Rosy se do soutěže zapojili letos poprvé.

Výstava pod stromečkem splněných přání v Knihovně MJ Sychry

4.12.2017 -16.12.2017
Knihovna MJ Sychry, Žďár nad Sázavou

Zpříjemněte si čekání na Vánoce nákupem drobných dárků z dílen Klubu v 9.

Předvánoční výstava klubu Včela

20. 11. - 26. 11. 2017, od 8.00 do 16.00 hod.
Hornická 643, Bystřice nad Pernštejnem

Vystupující bystřického Funny Festu obohatili přítomné nejen svým zpěvem

Funny Festy pro letošní rok skončily. Posledním benefičním koncertem, který se uskutečnil 26. října 2017 v Bystřici nad Pernštejnem, se tak uzavřela benefiční „šňůra“ multižánrových aktivit, které pořádala nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou.