Táta dneska frčí i letos na farní zahradě

Kopretina – centrum pro rodiče s dětmi ve Žďáře nad Sázavou, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, pořádá na farní zahradě u kostela sv. Prokopa, již tradiční akci pro rodiče s dětmi nazvanou „Táta dneska frčí.“ Akce se uskuteční ve středu 20. 6. od 15.00 hod. do 18.00 hod.

Přípravy dalšího ročníku Street Artu jsou v plném proudu

Ve středu 20. června 2018 od 15.00 hodin se v parku u nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Ponorka (Nádražní 44, Žďár nad Sázavou) uskuteční již dvanáctý ročník akce Street Art. Zábavné odpoledne je určené široké veřejnosti, která se může seznámit s tzv. uměním ulice jako je graffiti, slackline či beatbox.

STREET ART s Ponorkou 2018

Tradiční ročník tzv. STREET ART s Ponorkou se uskuteční ve středu 20. června 2018 v 15.00 hod. v parku u Ponorky na Nádražní 44 ve Žďáře nad Sázavou.

Program je určený veřejnosti.

Táta dneska frčí ve Žďáře nad Sázavou

soutěže a zábavné odpoledne nejen pro tatínky, ale i pro rodiny s dětmi

Středa 20. 6. 2018 od 15.00 hod.
Farní zahrada u kostela sv. Prokopa, Žďár nad Sázavou

Dobrovolnictví doporučuje každému

Této službě se věnuji již 7 let. Po smrti maminky jsem měla najednou prázdno v životě. V té době jsem objevila v kostele v Informacích tuto nabídku. Zaujala mě, a tak začalo moje dobrovolnictví. A co mi to dalo? Plnohodnotný život naplněný krásným přátelstvím a úžasnou zkušenost se stářím.

SLAVÍME 25 LET ... Lektoři Centra prevence pomáhají denně dětem a mládeži hledat cestu „do života“

Příběh Centra prevence se píše již od roku 1997, kdy vznikly první pokusy o řešení problémů mládeže, tehdy v rámci Poradny pro děti a mládež ve Žďáře nad Sázavou. Vznik Centra prevence jako samostatného zařízení se datuje až od roku 2013.

Táta dneska frčí v Radostíně nad Oslavou

soutěže a zábavné odpoledne nejen pro tatínky, ale i pro rodiny s dětmi

Pátek 8. 6. 2018 od 15.00 hod.
Sraz na stráni za Radostínem nad Osl. (za hřbitovem směrem k lesu)

Nebojte se pečovat doma

Středa 6. června 2018 od 15.00 hod.
Klubovna Domu s pečovatelskou službou, Hornická 643, Bystřice nad Pernštejnem

Přednáška na téma „Demence, prevence a možnosti péče”: Mgr. Marcela Rýpalová, Alzheimer poradna Vysočina
Představení Charitní pečovatelské služby a Osobní asistence: Mgr. Kateřina Kučerová, Mgr. Jaroslava Pavlíčková, Oblastní charita Žďár nad Sázavou

Rosa se nezastaví

Měsíc duben se v bystřickém denním stacionáři Rosa nesl ve znamení mnoha aktivit. Naplno odstartovala canisterapie s paní Dobiášovou a její fenkou. Psí slečna si klienty oblíbila a stejně tak i oni si fenku nemohli vynachválit. Letos se Rosa také zapojila do projektu Čistá Vysočina.

Poděkování za Postní almužnu 2018

V letošním roce činil celkový výtěžek ve 160 postničkách velkomeziříčského a žďárského děkanství 58 147 Kč.
Velmi děkujeme všem, kteří se do této pastorační akce zapojili. Částka bude využita dle účelů, které si lidé mohli sami zvolit na postní krabičce.