Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Centrum prevence hodnotí uplynulý školní rok

Lektoři Centra prevence mají za sebou další školní rok mezi žáky, studenty a pedagogickými pracovníky na Žďársku. "Rádi bychom touto cestou poděkovali všem žákům, studentům, pedagogům, metodikům prevence a všem ostatním za jejich ochotu s námi spolupracovat. Děkujeme také za posílení komunikace s konkrétními školami a neustálé prohlubování důvěry v naše společné aktivity."

SK Bystřice nad Pernštejnem podpořil letos opět denní stacionář Rosa

sobotu 17. června 2018 se na bystřickém fotbalovém stadionu konal již pátý ročník charitativního turnaje „Bystřický fotbal pomáhá“, a to pod záštitou Sportovního klubu (SK) Bystřice nad Pernštejnem a Města Bystřice nad Pernštejnem.

Charita uspořádala příměstský tábor pro děti ze žďárských rodin

Sedmnáct dětí ze Žďáru nad Sázavou navštěvovalo v druhém červencovém týdnu příměstský tábor, organizovaný pracovnicemi centra pro rodiče s dětmi Kopretina. Ten se stejně jako v roce 2017 i letos uskutečnil ve spolupráci s Oblastní charitou Žďár nad Sázavou, Městskou policií a Městem Žďár nad Sázavou.

Koordinátorka dobrovolníků: Příležitosti pro dobrovolnictví jsou na každém kroku.

Jedním z dobrovolnických center v Kraji Vysočina je i Kambala. Koordinátorkou této služby, která je zařízením žďárské Charity, je Mgr. et Mgr. Jitka Milčáková. Společně jsme si povídaly o možnostech dobrovolnické pomoci, trendu dobrovolnictví a motivaci k dobrým skutkům.

Mladí umělci z Vysočiny podpoří nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez

Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již čtvrtý ročník multižánrového festivalu s názvem Funny Fest 2018. Akce se uskuteční v pátek 10. 8. 2018 od 15.00 hodin již tradičně na náměstí ve Velkém Meziříčí.

Vedoucí žďárské Ponorky: „Máme naději, že naše pomoc přišla ve správný moment ke správnému jedinci.“

S Mgr. Veronikou Brychtovou o službách a aktivitách, které už 21 let poskytuje nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka, spadající pod Oblastní  charitu Žďár nad Sázavou

SLAVÍME 25 LET... Koordinátor Osobní asistence:  Být osobním asistentem je náročné, ale obohacující.

Moje práce osobního asistenta je velmi rozmanitá. Pracuji v terénu, kde docházím přímo do domácností našich uživatelů. Zde jsem k dispozici staršímu muži, který naši péči potřebuje. Pomáhám mu v činnostech, které už nezvládne sám. Uklízím v jeho domácnosti, připravuji stravu, kterou mu pak podám, peru prádlo, doprovázím na procházky, anebo prostě jen dělám společnost a rozhovorem pomáhám zahnat samotu.

Příznivci trucků podpořili Nesu

Poslední červnový den proběhla v Šeborově u Velkého Meziříčí již tradiční akce s názvem Truckshow. Stejně jako v předešlých letech, i letos se pořadatelská firma Dvořák Truck - Servis s.r.o. rozhodla touto akcí podpořit denní stacionář Nesa z Velkého Meziříčí.

Léto s Wellmezem

Prázdniny s Wellmezem v NZDM Wellmez ve Velkém Meziříčí