25. výročí DCHB

Vyměňte sychravý večer za Funny Fest s Nadosahem

V pořadí již třetí a v tomto roce poslední multižánrový festival s názvem Funny Fest připravují společně pracovníci a uživatelé nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Nadosah v Bystřici nad Pernštejnem. Ten se uskuteční ve čtvrtek 26. října 2017 od 16.00 hodin v Kulturním domě v Bystřici nad Pernštejnem.

Pracovníci Osobní asistence validovali podle Naomi Feil

Na konci září se pracovníci Osobní asistence zúčastnili dvoudenního intenzivního školení s názvem Metody validace podle Naomi Feil. Školení, které zajistilo Oddělení vzdělávání Diecézní charity Brno, se uskutečnilo ve Žďáře nad Sázavou pod vedením lektorky Mgr. Renáty Netvichové Novotné, DiS.

Žďár podpořil Domácí hospicovou péči nákupem   1 526 koláčů

Pátý ročník kampaně Koláče pro hospic, který se uskutečnil ve středu 4. října 2017 ve Žďáře nad Sázavou, přinesl veliké překvapení. Prodej 1 526 kusů KOLÁČŮ PRO HOSPIC vynesl 45 845 Kč.

Týden sociálních služeb žďárská Charita věnuje svým klientům

Každoroční kampaň, kterou v prvním říjnovém týdnu pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice, se pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou rozhodli uspořádat jinak, než bylo doposud zvykem.

Jana Zelená: „Kdo si koupí koláč, podpoří dobrou věc.“

Koláč pro hospic je název kampaně, se kterou přichází v prvním říjnovém týdnu Oblastní charita Žďár nad Sázavou. O vzniku tohoto nápadu, jeho realizaci a myšlence jsme hovořili s ředitelkou Oblastní charity Žďár nad Sázavou, Ing. Janou Zelenou.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Nákupem koláče podpoří obyvatelé Žďáru Domácí hospicovou péči

Ve středu 4. října 2017 osloví Oblastní charita Žďár nad Sázavou obyvatelstvo Žďáru nad Sázavou již pátým ročníkem kampaně „Koláč pro hospic“.
Stánek s prodejem koláčů bude umístěný u firmy Vesna lahůdky na Horní ulici ve Žďáře nad Sázavou od 9.00 do 14.00 hodin.

Charitní duchovní obnova

Srdečně Vás zveme na Charitní duchovní obnovu s P. Blažejem Hejtmánkem, která se koná v sobotu 30. září 2017 v 16.00 hodin v kostele sv. Prokopa ve Žďáře nad Sázavou. Následovat bude mše svatá.
Plakátek zde

Můj svět ve Žďáře již podeváté

2. - 31. 10. 2017, Čechův dům ve Žďáře nad Sázavou
FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ PRACOVNÍKŮ, DOBROVOLNÍKŮ A KLIENTŮ VŠECH CHARIT ČESKÉ REPUBLIKY VE SPOLUPRÁCI S KNIHOVNOU M. J. SYCHRY VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU

Hledáme dobrovolníky pro kampaň KOLÁČ PRO HOSPIC

Staňte se na chvíli naším dobrovolníkem a podpořte s námi Domácí hospicovou péči.
Více informací naleznete zde.