25. výročí DCHB

Prodej modelů Dany Dobřichovské s charitativním přesahem právě odstartoval

Oblastní charita Žďár nad Sázavou ve spolupráci s módní návrhářkou Danou Dobřichovskou rozjela nový projekt s názvem „Charita je v módě“. Ten byl právě dnes odstartován prostřednictvím facebookové stránky s názvem @ochzr

Truckshow v Šeborově podpořila Nesu

V sobotu 24. 6. 2017 proběhla v Šeborově u Velkého Meziříčí tradiční akce s názvem Truckshow, kterou pořádá firma Dvořák Trucks - Servis s.r.o. Již pátým rokem se pořadatelé rozhodli touto akcí podpořit denní stacionář Nesa, který poskytuje své služby lidem s postižením.

Pavla cestovala světem v bystřické Rose

V pátek 23. 6. 2017 proběhla v bystřickém denním stacionáři Rosa, který spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, cestopisná beseda s názvem „Pavel a Pavla cestují světem“. Setkání se zúčastnili nejen uživatelé denního stacionáře, ale i žáci 4. třídy paní učitelky Solařové ze základní školy Nádražní.

Rosa se opět setkala s dětmi z bystřické základní školy

Ve středu 21. 6. 2017 proběhlo v Rose poslední předprázdninové setkání žáků 2. tříd základní školy Nádražní a uživatelů Rosy. Uživatelé stacionáře, žáci i paní učitelky mohli společně posedět na zahradě stacionáře, kde byly pro uživatele i děti nachystané tvořivé dílničky, trampolína a kuželky.

TRUCKSHOW v Šeborově podpoří Nesu

Chystáte se v sobotu 24. června do Šeborova na TRUCKSHOW?
Svou návštěvou a finančním příspěvkem do kasičky podpoříte Nesa - denní stacionář.

Uživatelé Rosy podpořili Free Run pěti kilometry

V sobotu 10. 6. 2017 se v Bobrové uskutečnil druhý ročník sportovní akce Free Run. Běh byl koncipován do dvou okruhů po 5 km. Každý účastník si tak mohl vybrat, zda poběží, pojede na kole, či půjde pěšky trasy dlouhé 5, 10, 15, 20 km.

PAVEL A PAVLA CESTUJÍ SVĚTEM

Cestovatelská beseda nejen pro uživatele denního stacionáře Rosa a jejich blízké

STREET ART S PONORKOU

Ukázka tzv. umění ulice
Graffiti, slackline, breakdance...

21. 6. 2017, 15.00-17.30 v parku u Ponorky

Nadosah na Pohádkovém dni dětí v Bystřici nad Pernštejnem

V neděli 28. 5. 2017 se během dopoledních hodin mohli návštěvníci Pohádkového dne dětí zastavit u stánku nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Nadosah, které spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou.

Dluhové pasti: náš společný problém

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.