Centrum prevence hodnotí uplynulý školní rok

Lektoři Centra prevence mají za sebou další školní rok mezi žáky, studenty a pedagogickými pracovníky na Žďársku. "Rádi bychom touto cestou poděkovali všem žákům, studentům, pedagogům, metodikům prevence a všem ostatním za jejich ochotu s námi spolupracovat. Děkujeme také za posílení komunikace s konkrétními školami a neustálé prohlubování důvěry v naše společné aktivity."

SK Bystřice nad Pernštejnem podpořil letos opět denní stacionář Rosa

sobotu 17. června 2018 se na bystřickém fotbalovém stadionu konal již pátý ročník charitativního turnaje „Bystřický fotbal pomáhá“, a to pod záštitou Sportovního klubu (SK) Bystřice nad Pernštejnem a Města Bystřice nad Pernštejnem.

Charita uspořádala příměstský tábor pro děti ze žďárských rodin

Sedmnáct dětí ze Žďáru nad Sázavou navštěvovalo v druhém červencovém týdnu příměstský tábor, organizovaný pracovnicemi centra pro rodiče s dětmi Kopretina. Ten se stejně jako v roce 2017 i letos uskutečnil ve spolupráci s Oblastní charitou Žďár nad Sázavou, Městskou policií a Městem Žďár nad Sázavou.

„Nemyslela jsem na svoje problémy, a to mi v mnoha věcech pomohlo,“ říká o pomoci jiným dobrovolnice

Janin příběh je jako z filmu. Hledala sebe a našla se v pomoci jiným. Tvrdí, že čím víc člověk dá, tím víc se mu vrátí. Možná i to je důvod, proč dělá dobrovolnici v rajhradské charitě již 6 let.

Koordinátorka dobrovolníků: Příležitosti pro dobrovolnictví jsou na každém kroku.

Jedním z dobrovolnických center v Kraji Vysočina je i Kambala. Koordinátorkou této služby, která je zařízením žďárské Charity, je Mgr. et Mgr. Jitka Milčáková. Společně jsme si povídaly o možnostech dobrovolnické pomoci, trendu dobrovolnictví a motivaci k dobrým skutkům.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Na lavičce domova v Mukařově. Snímek archiv Arcidiecézní charity Praha

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Mladí umělci z Vysočiny podpoří nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez

Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již čtvrtý ročník multižánrového festivalu s názvem Funny Fest 2018. Akce se uskuteční v pátek 10. 8. 2018 od 15.00 hodin již tradičně na náměstí ve Velkém Meziříčí.

Vedoucí žďárské Ponorky: „Máme naději, že naše pomoc přišla ve správný moment ke správnému jedinci.“

S Mgr. Veronikou Brychtovou o službách a aktivitách, které už 21 let poskytuje nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka, spadající pod Oblastní  charitu Žďár nad Sázavou

Příznivci trucků podpořili Nesu

Poslední červnový den proběhla v Šeborově u Velkého Meziříčí již tradiční akce s názvem Truckshow. Stejně jako v předešlých letech, i letos se pořadatelská firma Dvořák Truck - Servis s.r.o. rozhodla touto akcí podpořit denní stacionář Nesa z Velkého Meziříčí.

Léto s Wellmezem

Prázdniny s Wellmezem v NZDM Wellmez ve Velkém Meziříčí