25. výročí DCHB

Výstava Pod stromečkem splněných přání v Klubu v 9

14. 12. 2017, 10.00-16.00 hod. - 15. 12. 2017, 9.00-13.00 hod.
Klub v 9, Okružní 1, Žďár nad Sázavou

Zpříjemněte si čekání na Vánoce nákupem drobných dárků z dílen Klubu v 9.
K prohlédnutí či nákupu budou připraveny výrobky uživatelů Klubu v 9. Pochutnejte si na vánočním cukroví a zahřejte se lahodným vánočním čajem.

Rosa naplnila čtrnáct „krabic od bot“ dětem pod stromeček

Uživatelé denního stacionáře Rosa se společně s pracovníky zapojili do předvánoční akce s názvem Krabice od bot. Smyslem této akce je obdarovat děti, které by na Vánoce pod stromečkem jinak žádné dárečky neměly. Tuto předvánoční akci pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické.

Požehnané dny vánoční

"Toto ať Vám Bůh dopřává každý den:
sluneční paprsky, které Vás zahřejí,
měsíční svit, který Vás okouzlí,
anděla, který Vás uchrání všech škod."
(Irská požehnání pro život)

PF 2018

Uživatelé Nesy zpívají, tančí a pečou cukroví

V polovině listopadu se uživatelé denního stacionáře Nesa zúčastnili dvacátého ročníku Zdišibálu v Novém Městě na Moravě. Zdišibál je ples určený převážně lidem s postižením a jejich rodinám, který každoročně pořádá Centrum Zdislava. I v letošním roce čekal na všechny účastníky kromě bohaté tomboly, ze které si každý něco odnesl, také zajímavý program, zorganizovaný studenty místní střední školy. Studenti se také po celý večer věnovali návštěvníkům plesu a starali se o jejich zábavu.  Všichni si dosyta užili hudbu, tanec a úžasnou atmosféru.

V Rose trénovali na Vánoce

V pátek 24. listopadu pekli uživatelé denního stacionáře Rosa společně s pracovníky vánočku, se kterou se poté v sobotu 25. 11. zúčastnili soutěže o „Bystřickou vánočku roku 2017“, kterou pořádalo Městské muzeum Bystřice nad Pernštejnem. Tato soutěž je již tradicí akce s názvem Vánoční koledování, kterou pořádá město Bystřice nad Pernštejnem. Uživatelé Rosy se do soutěže zapojili letos poprvé.

Výstava pod stromečkem splněných přání v Knihovně MJ Sychry

4.12.2017 -16.12.2017
Knihovna MJ Sychry, Žďár nad Sázavou

Zpříjemněte si čekání na Vánoce nákupem drobných dárků z dílen Klubu v 9.

Vystupující bystřického Funny Festu obohatili přítomné nejen svým zpěvem

Funny Festy pro letošní rok skončily. Posledním benefičním koncertem, který se uskutečnil 26. října 2017 v Bystřici nad Pernštejnem, se tak uzavřela benefiční „šňůra“ multižánrových aktivit, které pořádala nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Víkend pro matky s dcerami

Kopretina - centrum pro rodiče s dětmi srdečně zve maminky s dcerami, babičky, prababičky, tetičky, ale i samotné ženy, které se chtějí dozvědět, jak mezi sebou lépe komunikovat a zlepšit své vztahy. Součástí je i interaktivní workshop s výrobou šperků, s poradenstvím v líčení a úpravě účesu.
Informace a přihlášky na tel. 732 126 905

Ráďa v Zambii a v Nese

Pátek 10. 11. 2017 od 9.30 hod.
Nesa - denní stacionář, Čechova 1 660/30, Velké Meziříčí
Cestovatelská beseda pro uživatele denního stacionáře Nesa, jejich blízké a veřejnost
Zážitky z dobrovolnické služby Radky Stránské, která dvanáct měsíců pracovala s dětmi a mládeží v Zambii.