25. výročí DCHB

TRUCKSHOW v Šeborově podpoří Nesu

Chystáte se v sobotu 24. června do Šeborova na TRUCKSHOW?
Svou návštěvou a finančním příspěvkem do kasičky podpoříte Nesa - denní stacionář.

Uživatelé Rosy podpořili Free Run pěti kilometry

V sobotu 10. 6. 2017 se v Bobrové uskutečnil druhý ročník sportovní akce Free Run. Běh byl koncipován do dvou okruhů po 5 km. Každý účastník si tak mohl vybrat, zda poběží, pojede na kole, či půjde pěšky trasy dlouhé 5, 10, 15, 20 km.

PAVEL A PAVLA CESTUJÍ SVĚTEM

Cestovatelská beseda nejen pro uživatele denního stacionáře Rosa a jejich blízké

Nadosah na Pohádkovém dni dětí v Bystřici nad Pernštejnem

V neděli 28. 5. 2017 se během dopoledních hodin mohli návštěvníci Pohádkového dne dětí zastavit u stánku nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Nadosah, které spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou.

Dluhové pasti: náš společný problém

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Fanoušci Poháru horských kol šlápli do pedálů pro Charitu

Fanoušci, kteří dnes zavítali do novoměstské Vysočina Arény na Světový pohár horských kol a šlapáním na upravených oranžových kolech Nadace ČEZ přeměnili svou energii pro Charitu, získali naší organizaci 50 767 Kč. Tento finanční dar poslouží jako příspěvek na nákup automobilu pro Charitní pečovatelskou službu, který v tuto chvíli nutně potřebujeme. Děkujeme!

Uživatelky Včely děkují za přání ke Dni matek

Máj - měsíc lásky a probouzejícího se jara symbolizuje nejen lásku mládí, ale připomíná si i její jinou podobu. Druhá květnová neděle coby Den matek patří maminkám, babičkám, ale i všem ženám, které jakýmkoliv způsobem zasahují do citového života mladé generace. Vzpomeňme jen například na vroucí verše básníka Jaroslava Seiferta o mamince, či na vyznání spisovatelky Boženy Němcové své milované babičce.

Sbírka na Charitu 2017 ve farnostech brněnské diecéze

Sbírka na služby Diecézní charity Brno bude probíhat v neděli 4. června u příležitosti Slavnosti Seslání Ducha Svatého. V loňském roce dárci do sbírky darovali více než 2,4 milionu Kč. Přispěli tak na pomoc 55 tisícům lidí v nouzi. Děkujeme!

Poděkování za Postní almužnu roku 2017

V letošním roce činil celkový výtěžek Postní almužny ve Vašich farnostech 46 517 Kč.
Děkujeme za Vaše štědré dary!
Děkovný dopis naleznete zde.