25. výročí DCHB

Charitní pečovatelská služba má nového společníka

Charitní pečovatelská služba získala v měsíci srpnu nový automobil, který díky svému speciálnímu uzpůsobení vyhovuje více lidem s pohybovými obtížemi z Bystřice nad Pernštejnem a okolí. Nákup nového vozidla se uskutečnil díky podpoře Kraje Vysočina a jeho programu Investujeme v sociálních službách, Nadaci ČEZ a její charitativní akci Pomáhej pohybem, a také díky dárcům, kteří podpořili Tříkrálovou sbírku.

Letošním Funny Festem oslaví Ponorka dvacáté narozeniny

Ponorka – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již 3. ročník multižánrového festivalového odpoledne, které bude plné hudby a zábavy. Akce se letos uskuteční 8. 9. 2017 od 15 hod v prostorách Zámku Žďár nad Sázavou. Tento jedinečný putovní festival umožní prezentaci hned několika hudebním kapelám a tanečním uskupením z Vysočiny.

Uživatelé a dobrovolníci Wellmezu připravují Funny Fest

Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již třetí ročník multižánrového festivalu s názvem Funny Fest 2017. Akce se se uskuteční v pátek 25. 8. 2017 na náměstí ve Velkém Meziříčí od 15.00 hodin.

Prodej modelů Dany Dobřichovské s charitativním přesahem právě odstartoval

Oblastní charita Žďár nad Sázavou ve spolupráci s módní návrhářkou Danou Dobřichovskou rozjela nový projekt s názvem „Charita je v módě“. Ten byl právě dnes odstartován prostřednictvím facebookové stránky s názvem @ochzr

Truckshow v Šeborově podpořila Nesu

V sobotu 24. 6. 2017 proběhla v Šeborově u Velkého Meziříčí tradiční akce s názvem Truckshow, kterou pořádá firma Dvořák Trucks - Servis s.r.o. Již pátým rokem se pořadatelé rozhodli touto akcí podpořit denní stacionář Nesa, který poskytuje své služby lidem s postižením.

Pavla cestovala světem v bystřické Rose

V pátek 23. 6. 2017 proběhla v bystřickém denním stacionáři Rosa, který spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, cestopisná beseda s názvem „Pavel a Pavla cestují světem“. Setkání se zúčastnili nejen uživatelé denního stacionáře, ale i žáci 4. třídy paní učitelky Solařové ze základní školy Nádražní.

Rosa se opět setkala s dětmi z bystřické základní školy

Ve středu 21. 6. 2017 proběhlo v Rose poslední předprázdninové setkání žáků 2. tříd základní školy Nádražní a uživatelů Rosy. Uživatelé stacionáře, žáci i paní učitelky mohli společně posedět na zahradě stacionáře, kde byly pro uživatele i děti nachystané tvořivé dílničky, trampolína a kuželky.

TRUCKSHOW v Šeborově podpoří Nesu

Chystáte se v sobotu 24. června do Šeborova na TRUCKSHOW?
Svou návštěvou a finančním příspěvkem do kasičky podpoříte Nesa - denní stacionář.

Uživatelé Rosy podpořili Free Run pěti kilometry

V sobotu 10. 6. 2017 se v Bobrové uskutečnil druhý ročník sportovní akce Free Run. Běh byl koncipován do dvou okruhů po 5 km. Každý účastník si tak mohl vybrat, zda poběží, pojede na kole, či půjde pěšky trasy dlouhé 5, 10, 15, 20 km.

PAVEL A PAVLA CESTUJÍ SVĚTEM

Cestovatelská beseda nejen pro uživatele denního stacionáře Rosa a jejich blízké