Funny Fest 2018 – odpoledne plné hudby a zábavy

Ponorka – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již 4. ročník multižánrového festivalového odpoledne ve Žďáře nad Sázavou. Akce se letos uskuteční v pátek 7. září 2018 od 14 hod v parku na Farských humnech.

Festival umožní prezentaci hned několika hudebním uskupením - své umění předvedou kapely Vzhůru a níž, Eirik, Revock, AmaTer, Babylon či bubeníci ze ZŠ Komenského 6. Návštěvníci se také mohou těšit na bohatý doprovodný program. Připraveny budou hry a soutěže, malování na obličej, tvorbu legálního graffiti umění, fotokoutek, balónkování,  slackline, turnaj ve stolním fotbálku, tvořivé a kreativní dílničky, obří bublifuk a mnoho dalšího. Vzhledem k 100. výročí vzniku republiky zde bude připravena ke zhlédnutí výstava koláží vytvořených uživateli Ponorky NZDM, které budou připomínat významná data a události naší země.

Bohatým programem si pracovníci Ponorky – NZDM i celá řada dobrovolníků kladou za cíl poukázat na možnosti, jak se lze zabavit a aktivně trávit volný čas. Neméně důležité je také představovat fungování nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a minimalizovat tak předsudky vůči nim.
„Ponorka je vlastně takové útočiště pro děti a mladé lidi, kteří jsou ztraceni v moři problémů, potřebují pomoci najít vlastní kompas, aby se lépe vyznali ve svém životě. Snažíme se, aby se díky nám nepotopili úplně na dno a mohli dýchat i pod hladinou všech průšvihů. Pomáháme našim uživatelům k tomu, aby se konečně odrazili od břehu, a společně s nimi překonáváme všechna vlnobití, která v tomto složitém období dospívání prožívají,“ přibližuje poslání zařízení jeho vedoucí, Mgr. Veronika Brychtová.

Důležité je také připomenout, že vstup na festival je pro všechny návštěvníky zdarma. Pořadatelé vás srdečně zvou na tuto ojedinělou akci.

Autorka tiskové zprávy: Mgr. Tereza Mikešová, pracovnice Ponorky NZDM

FF Plakát 2018 PONORKA