Centrum pro rodiče s dětmi Kopretina ve Velkém Meziříčí slaví deset let s Charitou

Velkomeziříčské mateřské centrum bylo však založeno více než před deseti lety, a to z iniciativy paní Kateřiny Urbanové, ke které se brzy připojily další dobrovolnice. Maminky se tehdy začaly scházet v mateřské školce Sokolovská. Poté se centrum přesunulo do prostor, které užívá dodnes, a to na ulici Ostrůvek 2.

V roce 2008 převzala již zaběhlé centrum Oblastní charita Žďár nad Sázavou jako jednu z dalších poboček centra pro rodiče s dětmi Kopretina.

„Našich deset let chceme oslavit společně s veřejností. Proto připravujeme na Ostrůvku na úterý 15. května od 15.00 hodin narozeninovou oslavu. Těšit se můžete na slavnostní přípitek, narozeninový dort, soutěže a divadlo,“ vzkazuje nejen rodičům na mateřské či rodičovské dovolené Marie Kosourová, koordinátorka velkomeziříčského centra.

Centrum pro rodiče s dětmi Kopretina je otevřeno široké veřejnosti. Největší zájem o akce Kopretiny projevují samozřejmě rodiče s malými dětmi. Těm účast na programech napomáhá vyjít ze sociální izolace, která je na rodičovské či mateřské dovolené často ohrožuje.

Program nabízí prostor ke sdílení zkušeností a rozvoji rodičovských dovedností. Rodiče si mohou zvolit přednášky s odborníky z různých oborů, ať již s psychology, výživovými poradci, laktačními poradci, speciálními pedagogy či lékaři. Kopretina současně vytváří i prostor, kde si děti postupně a nenásilně zvykají na větší kolektiv, který je čeká v mateřské škole a později i na základní škole.

„Otevřeno máme po celý týden, a to vždy od 8 do 13 hod. Ve středu odpoledne od 14 do 18 hodin si přijdou na své rodiče, kteří se rádi věnují kreativní činnosti,“ upřesňuje Marie Kosourová.

Kopretina pozvánka 10 let Velké Meziříčí

DSCF1573