25. výročí DCHB

Pečující se vzdělávali v Nese

sobotu 11. 3. 2017 se v prostorách denního stacionáře Nesa ve Velkém Meziříčí uskutečnil ve spolupráci s Ligou vozíčkářů kurz Strategie přesunů. Nabídku kurzu využili lidé pečující o své blízké s tělesným postižením.

Lektor Ondřej Zámečník seznámil účastníky kurzu nejen s teorií, ale ukázal i prakticky způsoby manipulace s imobilními osobami. Přítomní se tak dozvěděli, jak lze například provést posun člověka k okraji lůžka, přetočení na lůžku, posazování, přesun z lůžka na vozík, jízdu s vozíkem po schodech. Následně si vše prakticky vyzkoušeli. „Velmi přínosné bylo, že jsme si mohli vzájemně předat svoje zkušenosti z každodenní péče. Příjemnou atmosféru podpořilo občerstvení, které pro nás připravili uživatelé denního stacionáře Nesa,“ uvedla jedna z účastnic.

Projekt Ligy vozíčkářů „Umím a pečuji“ je spolufinancován Evropskou unií a jeho cílem je podpora neformálních pečujících, tedy těch, kteří v domácím prostředí pečují o člena své rodiny či jinou blízkou osobu. Kurz, který je součástí tohoto projektu, proběhl v denním stacionáři Nesa, který poskytuje své služby lidem s postižením z Velkého Meziříčí a okolí.

Autorka tiskové zprávy: Bc. Anděla Kašparová, sociální pracovnice

logo_eu