Rosa se nezastaví

Měsíc duben se v bystřickém denním stacionáři Rosa nesl ve znamení mnoha aktivit. Naplno odstartovala canisterapie s paní Dobiášovou a její fenkou. Psí slečna si klienty oblíbila a stejně tak i oni si fenku nemohli vynachválit. Letos se Rosa také zapojila do projektu Čistá Vysočina.

Neopomenutelnou akcí byl již každoroční táborák. Příjemné dopoledne proběhlo za přítomnosti rodičů uživatelů. Opékaly se párky a poté se zpívalo a hrálo na kytaru. Uživatelé si zazpívali známé trampské písničky a rodiče se k nim s chutí přidali.
V dubnu se uživatelé rovněž vydali na výlet do denního stacionáře Nesa, který se nachází ve Velkém Meziříčí, aby zde společně nacvičovali písně na listopadové vystoupení do Rájce Jestřebí. Nesa na oplátku slíbila, že v květnu přijede procvičit své hlasivky do Rosy. A tak se také stalo. „Ve středu 9. května jsme si společně opekli párky a poctivě natrénovali písně, protože letos máme nový repertoár. Trénujeme i písně od známé hudební skupiny Jelen,“ sdělila Petra Königová, vedoucí denního stacionáře Rosa.

„Jeleny jsem před tím moc neznala, ale od té doby, co je trénujeme, tak se stali jednou z mých oblíbených kapel. Písničky trénuji i sama doma,“ uvedla uživatelka denního stacionáře Veronika. Na začátku května si vyrazili uživatelé a pracovníci Rosy na procházku na nedalekou hasičskou zbrojnici, kde právě probíhal den otevřených dveří. Profesionální hasiči provedli klienty po celé budově a ukázali jim veškerou techniku. „Příští rok se opět těšíme na příjemnou návštěvu,“ vzkázala Petra Königová.

Autorka tiskové zprávy: Alexandra Ostrá, DiS.

DSCN0258