25. výročí DCHB

V Rose trénovali na Vánoce

V pátek 24. listopadu pekli uživatelé denního stacionáře Rosa společně s pracovníky vánočku, se kterou se poté v sobotu 25. 11. zúčastnili soutěže o „Bystřickou vánočku roku 2017“, kterou pořádalo Městské muzeum Bystřice nad Pernštejnem. Tato soutěž je již tradicí akce s názvem Vánoční koledování, kterou pořádá město Bystřice nad Pernštejnem. Uživatelé Rosy se do soutěže zapojili letos poprvé.

„Nevadí, že jsme nevyhráli. Pečení nás ve stacionáři moc baví. Příští rok se zase zúčastníme,“ hodnotí akci uživatel Zdeněk.
„Uživatelé denního stacionáře mají v rámci nácviku běžných denních činností několikrát týdně cvičnou kuchyni, ve které se učí připravit si běžné jednoduché pokrmy, připravují si svačiny, pečou moučníky. Nyní v předvánočním čase se učí připravit jednoduché cukroví a myšlenka zapojit se do soutěže o „Bystřickou vánočku roku 2017“ je velmi motivovala a bavila,“ říká nadšeně Renata Řádková, pracovnice denního stacionáře Rosa.

DSCN0324