Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

DEN CHARITY oslavila Bystřice s úsměvem

Obdarovat veřejnost, to je smyslem tradiční akce s názvem Den Charity, která se každoročně koná u příležitosti svátku patrona a zakladatelem charitního díla sv. Vincence z Pauly. Tentokrát se žďárská Charita rozhodla oslovit bystřické obyvatele. Aktivity na bystřickém náměstí uspořádali ve čtvrtek 22. září 2016 pracovníci a dobrovolníci několika charitních zařízení.

Centrum prevence mapovalo při Dni Žďáru spokojenost místních

V rámci červnových oslav Dne Žďáru zrealizovalo Centrum prevence Oblastní charity Žďár nad Sázavou dvě miniankety. Na prostranství u Rákosníčkova hřiště, které po celý sobotní den obývali pracovníci Centra společně s pracovníky nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Ponorka, se v první anketě ptali příchozích na dvě otázky: „Co se pro děti ve Žďáře dělá?“ a „Co ve Žďáře pro děti chybí?“

Ohlédnutí Centra prevence za ukončeným školním rokem

Centrum prevence Oblastní charity Žďár nad Sázavou má za sebou další školní rok mezi žáky, studenty a pedagogickými pracovníky na školách ždárského okresu.

Centrum prevence se nenudí ani na konci školního roku

Pro odbor sociálních věcí Městského úřadu v Bystřici nad Pernštejnem uskutečnili pracovníci tradiční pobytovou akci pro děti z Bystřice a okolí. Malí indiáni si vlastnoručně vyrobili pončo, za úspěšně splněné zkoušky získali pírka do indiánských čelenek a došlo i na koupačku! Z dvoudenní výpravy na Divoký Západ si odváželi kromě originálních výrobků i nezapomenutelné společné zážitky.

Žďárská Charita na Dni Žďáru - 11. 6. 2016

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka, Centrum prevence, Kopretina - centrum pro rodiče s dětmi a Klub v 9 - centrum služeb pro podporu duševního zdraví můžete potkat na Dni Žďáru se speciální nabídkou :-) Program naleznete zde. Těšíme se na Vás!

V postní almužně se zapojilo sedmnáct farností

Známe výtěžek Postní almužny letošního roku, která probíhala v sedmnácti farnostech našeho děkanátu.
Ve 128 postničkách se skrývalo 42 956 Kč.
Využití Postní almužny 2016
Pán Bůh zaplať za Vaše dary!

Jedna z asistentek Tříkrálové sbírky: Je fajn podpořit dobrou věc

S třemi králi jsem začala koledovat před devíti lety. Tehdy mě namotivovala skupinka, která nás navštívila. Kluci, kteří přišli, řekli jen: „Dobrý den, vybíráme na Charitu. Přispějete nám?" Vzpomínám si, že jsem se jich zeptala, jestli nám nezazpívají koledu. Nechtěli, protože prý neumějí zpívat. A tak jsem začala přemýšlet, jak by to šlo změnit. V knize o brněnské diecézi jsem viděla na fotce krásné kostýmy. A pak jsem se dozvěděla o skupince, která má ještě další koledníčky, kteří pomáhají stydícím se králům koledovat. To bylo to, co jsem hledala.

Azylový dům pro muže zažil vánoční překvapení

Malé dárkové pozornosti se v nadcházející čas vánoční rozhodli připravit zaměstnanci Oblastní charity Žďár nad Sázavou ve spolupráci se žďárským Azylovým domem pro muže, spadajícím pod Sociálním služby města Žďár nad Sázavou, a službou AL PASO třebíčské Charity. Všechny tyto tři služby mají jedno společné, a to především celoroční péči o tytéž klienty bez domova, které doprovází na cestě k běžnému životu.