Doma je doma - beseda s vrchní sestrou ošetřovatelské služby

Pondělí 21. 5. 2018 od 16.00 hod.
Knihovna M. J. Sychry, Žďár nad Sázavou (malá učebna, vstup z Čechova domu)

S vrchní sestrou Charitní ošetřovatelské služby Barborou Hadrous o domácí péči nejen pro ty,
kteří ji potřebují, ale i pro jejich blízké

SLAVÍME 25 LET ... Mnohdy jsme u našich pacientů jediní, kdo je za celý den navštíví.

Aby naše terénní služby dobře fungovaly, potřebují k tomu mě - charitní auto. Mám bílou barvu a na zadním skle samolepku s nápisem „Pořízeno z Tříkrálové sbírky“. Lidé z okresu na mě při tradiční Tříkrálové sbírce vybrali peníze a já si toho moc vážím. Jsem denně vytížené.

Charitní ošetřovatelská služba poskytuje v Novém Městě na Moravě svou péči sedm dní v týdnu

V Novém Městě na Moravě a okolí poskytuje již řadu let zdravotní péči Charitní ošetřovatelská služba, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou. Zdravotní sestry poskytují odbornou zdravotní péči lidem, kteří z důvodu stáří, nemoci či zdravotního postižení nejsou soběstační. Pečují o osoby v domácí péči na základě doporučení ošetřujícího lékaře a ve spolupráci s rodinnými příslušníky nepřetržitě sedm dní v týdnu.

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Charitní ošetřovatelská služba je žádaná i ve Velkém Meziříčí

Pobočka Charitní ošetřovatelské služby ve Velkém Meziříčí vznikla v roce 2002 z veliké poptávky místních, kteří požadovali přítomnost zdravotních sester v domácí péči. I po patnácti letech zájem o službu stále pokračuje. V současné době tvoří největší poptávku odběry krve, převazy a rehabilitace.

Vrchní sestra Charitní ošetřovatelské služby Barbora Hadrous:  Domácí péče je úžasná věc.

Barbora Hadrous je novou vrchní sestrou Charitní ošetřovatelské služby.  Od Nového roku vystřídala Annu Janů. Barbora nám odpověděla na několik otázek, týkajících se její profese a jejích plánů v její nové pracovní náplni.

Poděkování paní Anně Janů

Naše poděkování za práci vrchní sestry patří paní Anně Janů, která v tyto dny odchází do důchodu. Novou vrchní sestrou Charitní ošetřovatelské služby se stala Barbora Hadrous. Paní Janů přejeme vše dobré, hojnost zdraví a Božího požehnání do dalších dní.

Lednička pro Charitní ošetřovatelskou službu

Podařilo se nám zapojit se do projektu ,,Jsem zpět" a díky tomu získat ledničku potřebnou pro Charitní ošetřovatelskou službu, pobočku v Novém Městě na Moravě. Velmi děkujeme!