Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Charitní pečovatelská služba má nového společníka

Charitní pečovatelská služba získala v měsíci srpnu nový automobil, který díky svému speciálnímu uzpůsobení vyhovuje více lidem s pohybovými obtížemi z Bystřice nad Pernštejnem a okolí. Nákup nového vozidla se uskutečnil díky podpoře Kraje Vysočina a jeho programu Investujeme v sociálních službách, Nadaci ČEZ a její charitativní akci Pomáhej pohybem, a také díky dárcům, kteří podpořili Tříkrálovou sbírku.

Fanoušci Poháru horských kol šlápli do pedálů pro Charitu

Fanoušci, kteří dnes zavítali do novoměstské Vysočina Arény na Světový pohár horských kol a šlapáním na upravených oranžových kolech Nadace ČEZ přeměnili svou energii pro Charitu, získali naší organizaci 50 767 Kč. Tento finanční dar poslouží jako příspěvek na nákup automobilu pro Charitní pečovatelskou službu, který v tuto chvíli nutně potřebujeme. Děkujeme!

Charitní pečovatelská služba zefektivnila svou péči

Zájem o Charitní pečovatelskou službu, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, roste. Poptávka narůstá jak v Bystřici nad Pernštejnem a Žďáře nad Sázavou, tak i v menších obcích, které leží v okolí měst.

Žďárská Charita otevírá po roce své dveře v rámci Týdne sociálních služeb

Již v pondělí 4. října 2016 odstartuje tradiční celorepubliková kampaň s názvem Týden sociálních služeb, kterou pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Letos se bude konat již osmý ročník.

Domov pokojného života Nížkov se od března sloučí s Charitní pečovatelskou službou

K 1. březnu 2016 dochází v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou ke změně v organizační struktuře. Počet současných šestnácti zařízení poklesne na patnáct. Důvodem je sloučení Domova pokojného života Nížkov s Charitní pečovatelskou službou, konkrétně její pobočkou ve Žďáře nad Sázavou.

Oceněná pečovatelka roku: Pracovník v sociálních službách musí mít široké srdce, díky kterému pečuje

Další ročník Národní ceny sociálních služeb - Pečovatelka roku 2015 přinesl Oblastní charitě Žďár nad Sázavou nové ocenění. Tentokrát jej společně s dalšími třemi oceněnými získala pečovatelka z bystřické Charitní pečovatelské služby Marcela Klanicová, a to v oblasti terénních služeb. Pečovatelku nominovalo vedení žďárské Charity.

Naše pečovatelka nominována v Národní ceně soociálních služeb

Naše pečovatelka MARCELA KLANICOVÁ z Charitní pečovatelské služby Bystřice nad Pernštejnem byla naší organizací nominována v 3. ročníku Národní ceny sociálních služeb PEČOVATEL/KA ROKU 2015.
HLASOVAT LZE ZDE