Nebojte se pečovat doma

Středa 6. června 2018 od 15.00 hod.
Klubovna Domu s pečovatelskou službou, Hornická 643, Bystřice nad Pernštejnem

Přednáška na téma „Demence, prevence a možnosti péče”: Mgr. Marcela Rýpalová, Alzheimer poradna Vysočina
Představení Charitní pečovatelské služby a Osobní asistence: Mgr. Kateřina Kučerová, Mgr. Jaroslava Pavlíčková, Oblastní charita Žďár nad Sázavou

Vedoucí Charitní pečovatelské služby:  „Společně s rodinou nastavujeme péči, která má smysl.“

Charitní pečovatelská služba je jedním z největších a nejstarších projektů žďárské Charity. Nejen o její nabídce na území Bystřicka a Žďárska, ale i organizačním zázemí jsme si povídali s její vedoucí Mgr. Kateřinou Kučerovou.

BESEDA O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH PRO SENIORY na Bystřicku

Pondělí 16. 4. 2018 ve 14.00 hod.
Klubovna Domu s pečovatelskou službou, Hornická 643, Bystřice nad Pernštejnem

Beseda s Mgr. Kateřinou Kučerovou, vedoucí Charitní pečovatelské služby a PhDr. Drahomírou Lukšovou, vedoucí odboru Sociálních věcí a zdravotnictví

SLAVÍME 25 LET ... Příběh obyčejně neobyčejného jídlonosiče

Nejprve bych se vám měl představit. Na první pohled nic zvláštního. Jsem nenápadný, tvary pěkně kulaté a souměrné. Co se ale obsahu týče, bývám dost výživný. Jsem totiž jídlonosič termoobalový. Tvoří mě tři stejní kamarádi (kastrůlky) s víčky na zakrytí a speciální rukojeť, abych hezky držel pohromadě. Jsem schovaný v hnědém termoobalu, aby mi na cestách nebyla zima.

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Charitní pečovatelská služba má nového společníka

Charitní pečovatelská služba získala v měsíci srpnu nový automobil, který díky svému speciálnímu uzpůsobení vyhovuje více lidem s pohybovými obtížemi z Bystřice nad Pernštejnem a okolí. Nákup nového vozidla se uskutečnil díky podpoře Kraje Vysočina a jeho programu Investujeme v sociálních službách, Nadaci ČEZ a její charitativní akci Pomáhej pohybem, a také díky dárcům, kteří podpořili Tříkrálovou sbírku.

Fanoušci Poháru horských kol šlápli do pedálů pro Charitu

Fanoušci, kteří dnes zavítali do novoměstské Vysočina Arény na Světový pohár horských kol a šlapáním na upravených oranžových kolech Nadace ČEZ přeměnili svou energii pro Charitu, získali naší organizaci 50 767 Kč. Tento finanční dar poslouží jako příspěvek na nákup automobilu pro Charitní pečovatelskou službu, který v tuto chvíli nutně potřebujeme. Děkujeme!

Charitní pečovatelská služba zefektivnila svou péči

Zájem o Charitní pečovatelskou službu, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, roste. Poptávka narůstá jak v Bystřici nad Pernštejnem a Žďáře nad Sázavou, tak i v menších obcích, které leží v okolí měst.