Beseda " O životě a umírání"

Jste z Měřína a zajímají Vás naše služby? Setkání s názvem „O životě a umírání“ proběhne ve čtvrtek 26. dubna v 8.00 hod. na faře v Měříně.
Beseda bude nejen o životě, nemoci, pečování, ale také o umírání jako nedílné součásti života. Přítomny budou pracovnice Domácí hospicové péče Oblastní charity Žďár nad Sázavou, které představí fungování služby, její komplexnost a zodpoví i Vaše dotazy.

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Žďár podpořil Domácí hospicovou péči nákupem   1 526 koláčů

Pátý ročník kampaně Koláče pro hospic, který se uskutečnil ve středu 4. října 2017 ve Žďáře nad Sázavou, přinesl veliké překvapení. Prodej 1 526 kusů KOLÁČŮ PRO HOSPIC vynesl 45 845 Kč.

Týden sociálních služeb žďárská Charita věnuje svým klientům

Každoroční kampaň, kterou v prvním říjnovém týdnu pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice, se pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou rozhodli uspořádat jinak, než bylo doposud zvykem.

Jana Zelená: „Kdo si koupí koláč, podpoří dobrou věc.“

Koláč pro hospic je název kampaně, se kterou přichází v prvním říjnovém týdnu Oblastní charita Žďár nad Sázavou. O vzniku tohoto nápadu, jeho realizaci a myšlence jsme hovořili s ředitelkou Oblastní charity Žďár nad Sázavou, Ing. Janou Zelenou.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Nákupem koláče podpoří obyvatelé Žďáru Domácí hospicovou péči

Ve středu 4. října 2017 osloví Oblastní charita Žďár nad Sázavou obyvatelstvo Žďáru nad Sázavou již pátým ročníkem kampaně „Koláč pro hospic“.
Stánek s prodejem koláčů bude umístěný u firmy Vesna lahůdky na Horní ulici ve Žďáře nad Sázavou od 9.00 do 14.00 hodin.

Hledáme dobrovolníky pro kampaň KOLÁČ PRO HOSPIC

Staňte se na chvíli naším dobrovolníkem a podpořte s námi Domácí hospicovou péči.
Více informací naleznete zde.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

DEN CHARITY a KOLÁČ PRO HOSPIC v Televizi Vysočina

V pořadu Na slovíčko místní Televize Vysočina s ředitelkou Ing. Janou Zelenou o kampani Koláč pro hospic a koordinátorkou propagace Lenkou Šustrovou o Dni Charity.
Záznam naleznete zde.