Kristýna: Dobrovolnictví je dobrá volba

Do Klubu v 9 docházím jako dobrovolník již čtvrtým rokem. Na začátku roku 2014 jsem hledala vhodnou činnost a místo pro využití mých skromných tvůrčích schopností. Kamarádka mi navrhla dobrovolnictví, kterému se sama zrovna věnovala v Hradci Králové. Na internetu jsem objevila právě Klub v 9 a zkusila napsat email vedoucí této služby. Následovala úvodní schůzka s pracovnicí Janou a poté schůzka v dobrovolnickém centru Kambala, kde jsem podepisovala smlouvu o dobrovolnické službě.

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Dobrovolnictví není nuda

Dobrovolnictví je dlouhodobým trendem v České republice i v zahraničí. V Oblastní charitě Žďár nad Sázavou funguje od roku 2004 dobrovolnické centrum Kambala, které zprostředkovává dobrovolnickou činnost v charitních službách i ve spolupracujících organizacích v rámci okresu Žďár nad Sázavou.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

Tříkrálové koledování nezačíná prvním lednem

Již brzy vyrazí do ulic skupinky tří králů zvěstovat radostnou zvěst o narození malého Ježíše. Jejich koledování se v celé České republice připravuje několik měsíců předem. Ve žďárském okrese se tato tradiční sbírková aktivita uskutečňuje pod záštitou dobrovolnického centra Kambala Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Vzpomínka na Tříkrálový koncert roku 2016 - třetí neděle adventní

3. neděli adventní se říká radostná. Pojďme se společně radovat s Musicou Sarensis. Sanctus zaznělo na Tříkrálovém koncertě v lednu 2016. V hlavní pěvecké roli Veronika Dobrovolná, koordinátorka Tříkrálové sbírky.

„Náročné tříkrálové období si užívám,“ říká hlavní koordinátorka sbírky

Díky věrným koledníkům a štědrým dárcům má koledování tří králů na území nejen okresu Žďár nad Sázavou, ale i po celé České republice již dlouholetou tradici. Jedna z největších sbírkových kampaní u nás podporuje nemocné, umírající, osoby s postižením, seniory, matky s dětmi v tísni a ostatní sociálně slabé obyvatele našeho žďárského, velkomeziříčského, novoměstského a bystřického regionu včetně přilehlých obcí.

Dobrovolník Roman: Na fotbal do Rosy přicházím několikrát měsíčně

Dobrovolník Oblastní charity Žďár nad Sázavou Roman pochází z Bystřice nad Pernštejnem, kde pravidelně navštěvuje denní stacionář Rosa. Zde nejen aktivně pomáhá při veřejných akcích, ale také navštěvuje denní stacionář Rosa, kde se setkává s uživateli, kteří mají v oblibě téma fotbalu, probírají jednotlivá utkání, pouští záznamy zápasů a píší kroniku.