Charita uspořádala příměstský tábor pro děti ze žďárských rodin

Sedmnáct dětí ze Žďáru nad Sázavou navštěvovalo v druhém červencovém týdnu příměstský tábor, organizovaný pracovnicemi centra pro rodiče s dětmi Kopretina. Ten se stejně jako v roce 2017 i letos uskutečnil ve spolupráci s Oblastní charitou Žďár nad Sázavou, Městskou policií a Městem Žďár nad Sázavou.

Táta dneska frčí i letos na farní zahradě

Kopretina – centrum pro rodiče s dětmi ve Žďáře nad Sázavou, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, pořádá na farní zahradě u kostela sv. Prokopa, již tradiční akci pro rodiče s dětmi nazvanou „Táta dneska frčí.“ Akce se uskuteční ve středu 20. 6. od 15.00 hod. do 18.00 hod.

Táta dneska frčí ve Žďáře nad Sázavou

soutěže a zábavné odpoledne nejen pro tatínky, ale i pro rodiny s dětmi

Středa 20. 6. 2018 od 15.00 hod.
Farní zahrada u kostela sv. Prokopa, Žďár nad Sázavou

Táta dneska frčí v Radostíně nad Oslavou

soutěže a zábavné odpoledne nejen pro tatínky, ale i pro rodiny s dětmi

Pátek 8. 6. 2018 od 15.00 hod.
Sraz na stráni za Radostínem nad Osl. (za hřbitovem směrem k lesu)

Centrum pro rodiče s dětmi Kopretina ve Velkém Meziříčí slaví deset let s Charitou

Velkomeziříčské mateřské centrum bylo však založeno více než před deseti lety, a to z iniciativy paní Kateřiny Urbanové, ke které se brzy připojily další dobrovolnice. Maminky se tehdy začaly scházet v mateřské školce Sokolovská. Poté se centrum přesunulo do prostor, které užívá dodnes, a to na ulici Ostrůvek 2.

Víkend pro matky s dcerami

Kopretina - centrum pro rodiče s dětmi srdečně zve maminky s dcerami, babičky, prababičky, tetičky, ale i samotné ženy, které se chtějí dozvědět, jak mezi sebou lépe komunikovat a zlepšit své vztahy. Součástí je i interaktivní workshop s výrobou šperků, s poradenstvím v líčení a úpravě účesu.
Informace a přihlášky na tel. 732 126 905

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Žďárská Kopretina slaví desetiny

Již deset let funguje v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou pobočka žďárského centra pro rodiče s dětmi Kopretina, která sídlí na ulici Horní v atriu Hotelového domu Morava.

DEN CHARITY oslavila Bystřice s úsměvem

Obdarovat veřejnost, to je smyslem tradiční akce s názvem Den Charity, která se každoročně koná u příležitosti svátku patrona a zakladatelem charitního díla sv. Vincence z Pauly. Tentokrát se žďárská Charita rozhodla oslovit bystřické obyvatele. Aktivity na bystřickém náměstí uspořádali ve čtvrtek 22. září 2016 pracovníci a dobrovolníci několika charitních zařízení.