Víkend pro matky s dcerami

Kopretina - centrum pro rodiče s dětmi srdečně zve maminky s dcerami, babičky, prababičky, tetičky, ale i samotné ženy, které se chtějí dozvědět, jak mezi sebou lépe komunikovat a zlepšit své vztahy. Součástí je i interaktivní workshop s výrobou šperků, s poradenstvím v líčení a úpravě účesu.
Informace a přihlášky na tel. 732 126 905

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Žďárská Kopretina slaví desetiny

Již deset let funguje v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou pobočka žďárského centra pro rodiče s dětmi Kopretina, která sídlí na ulici Horní v atriu Hotelového domu Morava.

DEN CHARITY oslavila Bystřice s úsměvem

Obdarovat veřejnost, to je smyslem tradiční akce s názvem Den Charity, která se každoročně koná u příležitosti svátku patrona a zakladatelem charitního díla sv. Vincence z Pauly. Tentokrát se žďárská Charita rozhodla oslovit bystřické obyvatele. Aktivity na bystřickém náměstí uspořádali ve čtvrtek 22. září 2016 pracovníci a dobrovolníci několika charitních zařízení.

Pozvánka na Pohádky ze Zámku a podzámčí

Pohádková cesta plná poznávacích a pohybových her pro děti z mateřských škol, z prvního stupně základních škol a pro rodiny
Pátek 24. 6. 2016, 9.00-13.00 hodin,
Prostory u Muzea Nové generace (Pivovarský dvůr), Žďár nad Sázavou

Žďárská Charita na Dni Žďáru - 11. 6. 2016

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka, Centrum prevence, Kopretina - centrum pro rodiče s dětmi a Klub v 9 - centrum služeb pro podporu duševního zdraví můžete potkat na Dni Žďáru se speciální nabídkou :-) Program naleznete zde. Těšíme se na Vás!

Bystřická Kopretina slavila desítku

Ve čtvrtek 21. dubna 2016 se v centru pro rodiče s dětmi na Hornické ulici v Bystřici nad Pernštejnem slavilo.
Před deseti lety zde byla pod záštitou žďárské Charity otevřena jedna z poboček Kopretiny, a to v přízemí Domu s pečovatelskou službou. Mezi účastníky čtvrteční oslavy patřili představitelé města Bystřice nad Pernštejnem, vedení žďárské Charity a kněz Pavel Habrovec, který byl u počátku vzniku hlavního centra Kopretina v Radešínské Svratce.

10 let s bystřickou Kopretinou

Těšíme se na Vás ve čtvrtek 21. 4. 2016 v 15.00 hod.
Místo: Hornická 643, Bystřice nad Pernštejnem
Na programu: slavnostní přípitek a poté narozeninová party s programem

Brněnský biskup navštívil po deseti letech žďárskou Charitu

V pondělí 7. března 2016 navštívil Oblastní charitu Žďár nad Sázavou Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle, zřizovatel Diecézní charity Brno, pod kterou spadá žďárská Charita. Společně s ním se této významné návštěvy zúčastnil i prezident Diecézní charity Brno P. Mons. Mgr. Josef Zouhar a ředitel Diecézní charity Brno Ing. Mgr. Oldřich Haičman.