Žďárská Charita uklízela Vysočinu

I v letošním roce se uživatelé a pracovníci žďárské Charity opět zapojili do projektu Kraje Vysočina s názvem „Čistá Vysočina“. Ve Žďáře nad Sázavou se do úklidu zapojil Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví, a to v blízkosti sídla zařízení, a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka.

SLAVÍME 25 LET ... Sociálním pracovníkem v "nízkoprahu" pro děti a mládež

Můj příběh s Nadosahem se píše už od roku 2015, kdy jsem se s touto sociální službou setkala poprvé. V rámci své vysoké školy jsem v tomto zařízení absolvovala dvoutýdenní praxi, která se mi vepsala do srdce.

Vyměňte sychravý večer za Funny Fest s Nadosahem

V pořadí již třetí a v tomto roce poslední multižánrový festival s názvem Funny Fest připravují společně pracovníci a uživatelé nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Nadosah v Bystřici nad Pernštejnem. Ten se uskuteční ve čtvrtek 26. října 2017 od 16.00 hodin v Kulturním domě v Bystřici nad Pernštejnem.

Týden sociálních služeb žďárská Charita věnuje svým klientům

Každoroční kampaň, kterou v prvním říjnovém týdnu pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice, se pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou rozhodli uspořádat jinak, než bylo doposud zvykem.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Nadosah na Pohádkovém dni dětí v Bystřici nad Pernštejnem

V neděli 28. 5. 2017 se během dopoledních hodin mohli návštěvníci Pohádkového dne dětí zastavit u stánku nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Nadosah, které spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou.

Vysočinu uklízeli i uživatelé a pracovníci Charity

Během měsíce dubna vyrazilo do ulic několik desítek pracovníků a uživatelů Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Stalo se tak v jejich volném čase či při výkonu přímé práce s uživateli služby.

Bystřická mládež hodnotí Funny Fest jako nejlepší akci podzimních prázdnin

Ve čtvrtek 27. října 2016 proběhla v Kulturním domě Bystřice nad Pernštejnem tradiční akce s názvem Funny Fest. Jednalo se o multižánrový hudební festival s množstvím doprovodných programů, který navštívilo několik desítek mladistvých a jejich blízkých.

Nadosah svým Funny Festem zakončí koncertní šňůru po charitních nízkoprazích

Jako třetí pořadatel řady koncertů, které letos realizují nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, je na řadě bystřický Nadosah.Ten otevře svůj „funnyfestový festival“ široké veřejnosti ve čtvrtek 27. října 2016 od 16.00 do 21.00 hodin v kulturním domě v Bystřici nad Pernštejnem.