Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Uživatelé Nesy zpívají, tančí a pečou cukroví

V polovině listopadu se uživatelé denního stacionáře Nesa zúčastnili dvacátého ročníku Zdišibálu v Novém Městě na Moravě. Zdišibál je ples určený převážně lidem s postižením a jejich rodinám, který každoročně pořádá Centrum Zdislava. I v letošním roce čekal na všechny účastníky kromě bohaté tomboly, ze které si každý něco odnesl, také zajímavý program, zorganizovaný studenty místní střední školy. Studenti se také po celý večer věnovali návštěvníkům plesu a starali se o jejich zábavu.  Všichni si dosyta užili hudbu, tanec a úžasnou atmosféru.

Předvánoční prodejní výstava denního stacionáře Nesa

Pátek 8. prosince 2017 od 9.00 do 17.00 hod.
Nesa - denní stacionář, Čechova 1660/30, Velké Meziříčí

Ráďa v Zambii a v Nese

Pátek 10. 11. 2017 od 9.30 hod.
Nesa - denní stacionář, Čechova 1 660/30, Velké Meziříčí
Cestovatelská beseda pro uživatele denního stacionáře Nesa, jejich blízké a veřejnost
Zážitky z dobrovolnické služby Radky Stránské, která dvanáct měsíců pracovala s dětmi a mládeží v Zambii.

Týden sociálních služeb žďárská Charita věnuje svým klientům

Každoroční kampaň, kterou v prvním říjnovém týdnu pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice, se pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou rozhodli uspořádat jinak, než bylo doposud zvykem.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Truckshow v Šeborově podpořila Nesu

V sobotu 24. 6. 2017 proběhla v Šeborově u Velkého Meziříčí tradiční akce s názvem Truckshow, kterou pořádá firma Dvořák Trucks - Servis s.r.o. Již pátým rokem se pořadatelé rozhodli touto akcí podpořit denní stacionář Nesa, který poskytuje své služby lidem s postižením.

TRUCKSHOW v Šeborově podpoří Nesu

Chystáte se v sobotu 24. června do Šeborova na TRUCKSHOW?
Svou návštěvou a finančním příspěvkem do kasičky podpoříte Nesa - denní stacionář.

Vysočinu uklízeli i uživatelé a pracovníci Charity

Během měsíce dubna vyrazilo do ulic několik desítek pracovníků a uživatelů Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Stalo se tak v jejich volném čase či při výkonu přímé práce s uživateli služby.