Příznivci trucků podpořili Nesu

Poslední červnový den proběhla v Šeborově u Velkého Meziříčí již tradiční akce s názvem Truckshow. Stejně jako v předešlých letech, i letos se pořadatelská firma Dvořák Truck - Servis s.r.o. rozhodla touto akcí podpořit denní stacionář Nesa z Velkého Meziříčí.

Poděkování běžcům z Krokočína

V sobotu 5. 5. 2018 proběhla v Krokočíně u Velké Bíteše benefiční akce „Krokočín běží pro dobrou věc“. Děkujeme všem účastníkům, dětem i dospělým, kteří se aktivně zapojili a svým pohybem i finančně tuto akci podpořili. Především pak děkujeme pořadatelům, kteří se rozhodli výtěžek této akce 22 714 Kč věnovat dennímu stacionáři Nesa. Výtěžek benefice bude použit na dopravu uživatelů do denního stacionáře Nesa ve Velkém Meziříčí. Velmi děkujeme!

Žďárská Charita uklízela Vysočinu

I v letošním roce se uživatelé a pracovníci žďárské Charity opět zapojili do projektu Kraje Vysočina s názvem „Čistá Vysočina“. Ve Žďáře nad Sázavou se do úklidu zapojil Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví, a to v blízkosti sídla zařízení, a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka.

Krokočín běží pro dobrou věc

Děkujeme Krokočínským, kteří se rozhodli běžet pro náš denní stacionář Nesa.
Start v sobotu 5. května v 15.00 na hasičském hřišti v Krokočíně

Nesa děkuje za benefiční koncert

Dne 17. 3. 2018 proběhl ve Velkém Meziříčí Benefiční koncert pro Nesu, jehož výtěžek činil 7 457 Kč. Děkujeme všem vystupujícím – Chrámovému sboru z Velkého Meziříčí, Sáře Sukové a Jakubu Tomáši Hladíkovi.

Uživatelé Nesy jsou aktivní i mimo prostory stacionáře

Uživatelé denního stacionáře Nesa, který spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, rozvíjí svoje dovednosti a učí se mnoha novým věcem nejen v budově stacionáře, ale mají také příležitost účastnit se veřejných aktivit podobně jako jejich vrstevníci. Například si mohou vyzkoušet, zda je osloví bowling nebo squash.

Nejen o tom, co spojuje a rozděluje denní stacionář Rosa a Nesa

Dvě ženy, Alena Poulová, vedoucí denního stacionáře Nesa od roku 2004, a Petra Königová, vedoucí denního stacionáře Rosa od roku 2014. Obě dvě spojuje stejná pozice, obdobné poslání, rozděluje snad jen lokalita. Jedna vede denní stacionář ve Velkém Meziříčí, druhá denní stacionář v Bystřici nad Pernštejnem.

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Uživatelé Nesy zpívají, tančí a pečou cukroví

V polovině listopadu se uživatelé denního stacionáře Nesa zúčastnili dvacátého ročníku Zdišibálu v Novém Městě na Moravě. Zdišibál je ples určený převážně lidem s postižením a jejich rodinám, který každoročně pořádá Centrum Zdislava. I v letošním roce čekal na všechny účastníky kromě bohaté tomboly, ze které si každý něco odnesl, také zajímavý program, zorganizovaný studenty místní střední školy. Studenti se také po celý večer věnovali návštěvníkům plesu a starali se o jejich zábavu.  Všichni si dosyta užili hudbu, tanec a úžasnou atmosféru.

Předvánoční prodejní výstava denního stacionáře Nesa

Pátek 8. prosince 2017 od 9.00 do 17.00 hod.
Nesa - denní stacionář, Čechova 1660/30, Velké Meziříčí