Nebojte se pečovat doma

Středa 6. června 2018 od 15.00 hod.
Klubovna Domu s pečovatelskou službou, Hornická 643, Bystřice nad Pernštejnem

Přednáška na téma „Demence, prevence a možnosti péče”: Mgr. Marcela Rýpalová, Alzheimer poradna Vysočina
Představení Charitní pečovatelské služby a Osobní asistence: Mgr. Kateřina Kučerová, Mgr. Jaroslava Pavlíčková, Oblastní charita Žďár nad Sázavou

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Pracovníci Osobní asistence validovali podle Naomi Feil

Na konci září se pracovníci Osobní asistence zúčastnili dvoudenního intenzivního školení s názvem Metody validace podle Naomi Feil. Školení, které zajistilo Oddělení vzdělávání Diecézní charity Brno, se uskutečnilo ve Žďáře nad Sázavou pod vedením lektorky Mgr. Renáty Netvichové Novotné, DiS.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Nesa a Osobní asistence slavily Den Charity

Při příležitosti tradičního svátku Dne Charity otevřely ve čtvrtek 22. září 2016 ve Velkém Meziříčí své dveře veřejnosti dvě charitní zařízení, a to denní stacionář Nesa a Osobní asistence.

Muzikantům dětem děkujeme za odvahu a nasazení

V letošním roce je tomu právě deset let, kdy se z původního plánu uskutečnit malý regionální festival stala velká benefiční akce s názvem Muzikanti dětem. Tento projekt každý rok podpořil jeden ze spolků, klubů či služeb, které se věnují především dětem a mládeži s postižením na Velkomeziříčsku.

Desátý ročník Muzikantů dětem podpoří i tři charitní zařízení

Nesa – denní stacionář, Osobní asistence a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi patří mezi subjekty, které budou v letošním jubilejním ročníku Muzikanti dětem podpořeny částí výtěžku benefičního koncertu. Ten se uskuteční jako již tradičně v poslední květnovou sobotu na náměstí ve Velkém Meziříčí.

Muzikanti dětem opět podpoří žďárskou Charitu

I v letošním roce proběhne další ročník benefičního koncertu s názvem Muzikanti dětem. Těšit se na něj můžeme do soboty 28. května 2016, kdy vše vypukne již tradičně na náměstí ve Velkém Meziříčí. Při desátém jubilejním ročníku vystoupí tito učinkující. Výtěžek pak podpoří všechny subjekty, které byly během deseti let postupně podpořeny. V naší organizaci se bude jednat o denní stacionář Nesa, Osobní asistenci a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.

Vedoucí Osobní asistence: „Jde o to, aby naši uživatelé mohli být doma mezi svými nejbližšími ..."

Před čtyřmi lety se paní Janě změnil život. Její pracovitý manžel během krátké chvíle ochrnul. Paní Jana se k nastalé situaci postavila čelem. Zůstala s manželem doma a začala se o něj starat. O víkendu pomáhají s péčí o otce a domácnost ještě dvě dcery. Z počátku starost o nemocného muže i domácnost zvládala Jana sama, ale po půl roce zjistila, že na každodenní náročnou péči a starost o dům už nemá sílu. Oslovila proto zařízení Oblastní charity Žďár nad Sázavou s názvem Osobní asistence.