Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Týden sociálních služeb žďárská Charita věnuje svým klientům

Každoroční kampaň, kterou v prvním říjnovém týdnu pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice, se pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou rozhodli uspořádat jinak, než bylo doposud zvykem.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Letošním Funny Festem oslaví Ponorka dvacáté narozeniny

Ponorka – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již 3. ročník multižánrového festivalového odpoledne, které bude plné hudby a zábavy. Akce se letos uskuteční 8. 9. 2017 od 15 hod v prostorách Zámku Žďár nad Sázavou. Tento jedinečný putovní festival umožní prezentaci hned několika hudebním kapelám a tanečním uskupením z Vysočiny.

STREET ART S PONORKOU

Ukázka tzv. umění ulice
Graffiti, slackline, breakdance...

21. 6. 2017, 15.00-17.30 v parku u Ponorky

Vysočinu uklízeli i uživatelé a pracovníci Charity

Během měsíce dubna vyrazilo do ulic několik desítek pracovníků a uživatelů Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Stalo se tak v jejich volném čase či při výkonu přímé práce s uživateli služby.

Charita i letos obdržela dárky  od Arrow International/Teleflex a Sodexa

Již druhým rokem připravili zaměstnanci firem Arrow International/Teleflex a Sodexo překvapení pro uživatele Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi. Letos se ještě navíc rozhodli obdarovat i nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka ve Žďáře nad Sázavou. Obě zařízení spadají pod žďárskou Charitu.

Žďárská Charita otevírá po roce své dveře v rámci Týdne sociálních služeb

Již v pondělí 4. října 2016 odstartuje tradiční celorepubliková kampaň s názvem Týden sociálních služeb, kterou pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Letos se bude konat již osmý ročník.

Ponorka své poslání představila Funny Festem  s nabitým programem

Ponorka – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, uspořádala v pátek 9. 9. 2016 multižánrový festival Funny Fest, který proběhl v areálu Zámku Žďár nad Sázavou. Jednalo se již o druhý ročník festivalového odpoledne s bohatým programem pro všechny věkové kategorie.