Rosa děkuje za dar domovu pro seniory Mitrov

Před koncem roku 2017 navštívila denní stacionář Rosa v Bystřici nad Pernštejnem velmi milá návštěva. Byla to paní Miroslava Špačková, vedoucí aktivizačního úseku, která pracuje v domově pro seniory Mitrov.

Bystřická Rosa děkuje fotbalistům za finanční dar

Sportovní klub SK Bystřice nad Pernštejnem uspořádal v červnu loňského roku charitativní fotbalový turnaj, jehož součástí byla veřejná sbírka určená na podporu bystřického denního stacionáře Rosa, který spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou. Sbírka trvala po celý rok 2017. V prosinci předali zástupci bystřického fotbalového klubu vedení žďárské Charity dar v hodnotě 38 000 korun.

Rosa děkuje Free Runu

V červnu 2017 se v Bobrové uskutečnil druhý ročník sportovní akce Free Run. Výtěžek této aktivity podpořil denní stacionář Rosa ve výši 18 200 korun. Finanční prostředky byly z části využity na pokrytí nákladů dopravy uživatelů do stacionáře.

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Rosa naplnila čtrnáct „krabic od bot“ dětem pod stromeček

Uživatelé denního stacionáře Rosa se společně s pracovníky zapojili do předvánoční akce s názvem Krabice od bot. Smyslem této akce je obdarovat děti, které by na Vánoce pod stromečkem jinak žádné dárečky neměly. Tuto předvánoční akci pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické.

V Rose trénovali na Vánoce

V pátek 24. listopadu pekli uživatelé denního stacionáře Rosa společně s pracovníky vánočku, se kterou se poté v sobotu 25. 11. zúčastnili soutěže o „Bystřickou vánočku roku 2017“, kterou pořádalo Městské muzeum Bystřice nad Pernštejnem. Tato soutěž je již tradicí akce s názvem Vánoční koledování, kterou pořádá město Bystřice nad Pernštejnem. Uživatelé Rosy se do soutěže zapojili letos poprvé.

Týden sociálních služeb žďárská Charita věnuje svým klientům

Každoroční kampaň, kterou v prvním říjnovém týdnu pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice, se pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou rozhodli uspořádat jinak, než bylo doposud zvykem.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Bystřická Rosa vyrazila o prázdninách i na houby

Uživatelé bystřického denního stacionáře Rosa, který spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, uspořádali o prázdninách několik akcí. Zpříjemnili si tak letní slunné dny. Společně s pracovníky připravili na zahradě stacionáře grilování, kam pozvali i seniorky, které bydlí v budově stacionáře.