Vedoucí žďárské Ponorky: „Máme naději, že naše pomoc přišla ve správný moment ke správnému jedinci.“

S Mgr. Veronikou Brychtovou o službách a aktivitách, které už 21 let poskytuje nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka, spadající pod Oblastní  charitu Žďár nad Sázavou

SLAVÍME 25 LET... Koordinátor Osobní asistence:  Být osobním asistentem je náročné, ale obohacující.

Moje práce osobního asistenta je velmi rozmanitá. Pracuji v terénu, kde docházím přímo do domácností našich uživatelů. Zde jsem k dispozici staršímu muži, který naši péči potřebuje. Pomáhám mu v činnostech, které už nezvládne sám. Uklízím v jeho domácnosti, připravuji stravu, kterou mu pak podám, peru prádlo, doprovázím na procházky, anebo prostě jen dělám společnost a rozhovorem pomáhám zahnat samotu.

Táta dneska frčí i letos na farní zahradě

Kopretina – centrum pro rodiče s dětmi ve Žďáře nad Sázavou, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, pořádá na farní zahradě u kostela sv. Prokopa, již tradiční akci pro rodiče s dětmi nazvanou „Táta dneska frčí.“ Akce se uskuteční ve středu 20. 6. od 15.00 hod. do 18.00 hod.

Přípravy dalšího ročníku Street Artu jsou v plném proudu

Ve středu 20. června 2018 od 15.00 hodin se v parku u nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Ponorka (Nádražní 44, Žďár nad Sázavou) uskuteční již dvanáctý ročník akce Street Art. Zábavné odpoledne je určené široké veřejnosti, která se může seznámit s tzv. uměním ulice jako je graffiti, slackline či beatbox.

Táta dneska frčí ve Žďáře nad Sázavou

soutěže a zábavné odpoledne nejen pro tatínky, ale i pro rodiny s dětmi

Středa 20. 6. 2018 od 15.00 hod.
Farní zahrada u kostela sv. Prokopa, Žďár nad Sázavou

SLAVÍME 25 LET ... Lektoři Centra prevence pomáhají denně dětem a mládeži hledat cestu „do života“

Příběh Centra prevence se píše již od roku 1997, kdy vznikly první pokusy o řešení problémů mládeže, tehdy v rámci Poradny pro děti a mládež ve Žďáře nad Sázavou. Vznik Centra prevence jako samostatného zařízení se datuje až od roku 2013.

Táta dneska frčí v Radostíně nad Oslavou

soutěže a zábavné odpoledne nejen pro tatínky, ale i pro rodiny s dětmi

Pátek 8. 6. 2018 od 15.00 hod.
Sraz na stráni za Radostínem nad Osl. (za hřbitovem směrem k lesu)

Nebojte se pečovat doma

Středa 6. června 2018 od 15.00 hod.
Klubovna Domu s pečovatelskou službou, Hornická 643, Bystřice nad Pernštejnem

Přednáška na téma „Demence, prevence a možnosti péče”: Mgr. Marcela Rýpalová, Alzheimer poradna Vysočina
Představení Charitní pečovatelské služby a Osobní asistence: Mgr. Kateřina Kučerová, Mgr. Jaroslava Pavlíčková, Oblastní charita Žďár nad Sázavou

SLAVÍME 25 LET  ... Ponorka očima pana Fotbálka

Jupí! Konečně je pondělí! Mám vždycky pocit, že ten víkend je nekonečnej! Jen tu stojím, nikdo se mě ani nedotkne a práší se na mě. Ale dneska to končí! Zase mě čeká pět hodně zajímavejch dnů. Už slyším zvonek! To je vždycky signál, že se tady začne něco dít.

Doma je doma - beseda s vrchní sestrou ošetřovatelské služby

Pondělí 21. 5. 2018 od 16.00 hod.
Knihovna M. J. Sychry, Žďár nad Sázavou (malá učebna, vstup z Čechova domu)

S vrchní sestrou Charitní ošetřovatelské služby Barborou Hadrous o domácí péči nejen pro ty,
kteří ji potřebují, ale i pro jejich blízké