Pozdrav ke Dni Charity

Přijměte od nás přání pěkného DNE CHARITY s malým pozdrav, který Vám, doufáme J, vyloudí úsměv na tváři.

Krásné dnešní jmeniny!

Video spustíte kliknutím zde.

Oblastní charita Žďár nad Sázavou otevře v úterý odpoledne všechny své dveře

V úterý 25. září 2018 od 13 hodin otevře žďárská Charita prostory všem zájemcům o služby. V ten den totiž slaví organizace své jmeniny. Stane se tak jako každoročně u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, patrona všech charitních zařízení. V odpolední čas bude možné navštívit všechna zařízení a jejich pobočky, prohlédnout si prostory a zázemí, kde působí, a nakouknout do každodenního provozu, umožňuje-li to charakter dané služby.

Stůl denního stacionáře Rosa vypráví: Každý člověk má rád, když je něco „na stole.“

Je sedm hodin ráno a já už očekávám první uživatele stacionáře. Jsem čistě umytý a připravený na nový den. Uživatelé se u mě schází každý den, pijí svoji ranní kávu, čaj či vodu s citronem. Společně se baví o náplni dne, který je čeká. Už víte, kdo jsem? Jsem dlouhý a široký stůl v denním stacionáři Rosa. Velký proto, aby se ke mně všichni vešli. Je nás tu totiž hodně.

Pozvání na varhanní koncert k 25 letům žďárské Charity

Oblastní charita Žďár nad Sázavou ve spolupráci s farností Žďár nad Sázavou I.
u příležitosti Dne Charity a 25. výročí vzniku Oblastní charity Žďár nad Sázavou
Vás srdečně zve na VARHANNÍ KONCERT DUCHOVNÍ HUDBY.

Neděle 16. září 2018 v 16.00 hod.
Kostel sv. Prokopa ve Žďáře nad Sázavou
Ondřej Horňas – varhany
Vladimír Jindra – zpěv

VIDEOPOZVÁNKA

Funny Fest 2018 – odpoledne plné hudby a zábavy

Ponorka – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již 4. ročník multižánrového festivalového odpoledne ve Žďáře nad Sázavou. Akce se letos uskuteční v pátek 7. září 2018 od 14 hod v parku na Farských humnech.

Koordinátorka dobrovolníků: Příležitosti pro dobrovolnictví jsou na každém kroku.

Jedním z dobrovolnických center v Kraji Vysočina je i Kambala. Koordinátorkou této služby, která je zařízením žďárské Charity, je Mgr. et Mgr. Jitka Milčáková. Společně jsme si povídaly o možnostech dobrovolnické pomoci, trendu dobrovolnictví a motivaci k dobrým skutkům.

Mladí umělci z Vysočiny podpoří nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez

Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již čtvrtý ročník multižánrového festivalu s názvem Funny Fest 2018. Akce se uskuteční v pátek 10. 8. 2018 od 15.00 hodin již tradičně na náměstí ve Velkém Meziříčí.

Vedoucí žďárské Ponorky: „Máme naději, že naše pomoc přišla ve správný moment ke správnému jedinci.“

S Mgr. Veronikou Brychtovou o službách a aktivitách, které už 21 let poskytuje nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka, spadající pod Oblastní  charitu Žďár nad Sázavou

SLAVÍME 25 LET... Koordinátor Osobní asistence:  Být osobním asistentem je náročné, ale obohacující.

Moje práce osobního asistenta je velmi rozmanitá. Pracuji v terénu, kde docházím přímo do domácností našich uživatelů. Zde jsem k dispozici staršímu muži, který naši péči potřebuje. Pomáhám mu v činnostech, které už nezvládne sám. Uklízím v jeho domácnosti, připravuji stravu, kterou mu pak podám, peru prádlo, doprovázím na procházky, anebo prostě jen dělám společnost a rozhovorem pomáhám zahnat samotu.

Táta dneska frčí i letos na farní zahradě

Kopretina – centrum pro rodiče s dětmi ve Žďáře nad Sázavou, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, pořádá na farní zahradě u kostela sv. Prokopa, již tradiční akci pro rodiče s dětmi nazvanou „Táta dneska frčí.“ Akce se uskuteční ve středu 20. 6. od 15.00 hod. do 18.00 hod.