Bystřická Charitní pečovatelská služba pomáhá tam, kde je „doma“

Charitní pečovatelská služba, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, působí v Bystřici nad Pernštejnem od roku 2004. Jejím posláním je pomáhat lidem se sníženou soběstačností z důvodu věku, zdravotního postižení či  chronického onemocnění, aby mohli zůstat co nejdéle ve svém přirozeném prostředí, zkrátka doma.

Známe konečné výsledky Tříkrálové sbírky 2018 v brněnské diecézi.

Diecézní charita Brno děkuje za rekordní výtěžek letošní Tříkrálové sbírky 26.170.085 Kč! Do 18. ročníku této sbírky na pomoc potřebným se v brněnské diecézi zapojilo přes 15 000 dobrovolníků. Koledníci v tradičním přestrojení za Tři krále vybírali peníze od 2. do 14. ledna do 4911 úředně zapečetěných pokladniček. Diecézní charita Brno děkuje všem, kteří podpořili tuto akci a tím pomohli pomáhat brněnské Charitě starat se o více než padesát tisíc potřebných v Jihomoravském kraji a v části Kraje Vysočina.

Tříkráloví koledníci byli odměněni

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky, který činil o 250 tisíc Kč více než v roce 2017, svědčí nejen o obrovské solidaritě lidí a ochotě pomáhat potřebným, ale také o nadšení a darování volného času téměř dvou tisíc koledníků na území žďárského okresu. Jako poděkování pro ně uspořádala Oblastní charita Žďár nad Sázavou v průběhu ledna hned několik akcí.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

507 tříkrálových kasiček ukrývalo 3 313 085 Kč

507 kasiček, 2 000 dobrovolníků, celkový výtěžek 3 313 085 Kč
Taková jsou závěrečná čísla letošní osmnácté Tříkrálové sbírky, která probíhala na území České republiky v období od 1. do 14. ledna 2018. Na území okresu Žďáru nad Sázavou sbírku společně s tříkrálovými asistenty a koledníky organizovala Oblastní charita Žďár nad Sázavou.

SLAVÍME 25 LET ... Moje pracovní pozice: Koordinátor Tříkrálové sbírky

Je konec října. Přípravy Tříkrálové sbírky nabírají na obrátkách. Začínám se „topit“ v množství papírů potřebných k zapečetění kasiček, v mailech s důležitými pokyny ke sbírce i v logistice doprovodných akcí. Svižné pracovní tempo mi zpříjemňují telefonáty s kolegy z jiných Charit a tříkrálovými asistenty, kteří mají na starosti sbírku v jednotlivých oblastech okresu. Usmívám se „do telefonu“, aniž by mě někdo viděl, ale jsem ráda, že po roce opět slyším známé hlasy plné nadšení a optimismu.

Ředitelka Charity: Největší odměnou je dobrý pocit z toho, že jsme udělali něco pro dobrou věc.

Paní ředitelko, osmnáctá Tříkrálová sbírka je v plném proudu. Kolik dobrovolníků se do této celorepublikové kampaně ve vašem regionu zapojuje a jaká je jejich činnost? Do letošní Tříkrálové sbírky se aktuálně zapojuje zhruba 2 000 koledníků, což je číslo, které mi připadá až neuvěřitelné. V tuto chvíli máme rozdáno 507 pokladniček. Tříkráloví koledníci od 1. do 14. ledna vyrážejí do ulic, navštěvují naše domovy, předávají radostnou zvěst o narození Ježíška, obdarují tříkrálovým cukříkem, předají informační letáček a požádají o finanční příspěvek pro potřebné.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

SLAVÍME 25 LET ... Příběh tříkrálové kasičky

Milí čtenáři, rozhodli jsme se Vám vyprávět příběh jedné z 507 tříkrálových kasiček, které jsme pro letošní Tříkrálovou sbírku vydali. Možná mě znáte, možná ne. Jsem bílá tříkrálová kasička. V srpnu mě dobrovolníci vytáhli z krabice na sluníčko, pěkně mě očistili a nalepili na mne červené logo Charity.

Soutěžte o nejradostnější fotku a video z Tříkrálové sbírky

Foťte, točte a pošlete nám na e-mail abFu5f96LTprRb~lW5pJ, jak jste si letošní koledu užili a jakou radost jste způsobili. Vaši kolegové, kamarádi, spolukoledníci a fanoušci naší facebookové stránky pak vyberou fotku nebo video, u kterých se nejvíc pobavili a potěšili.