Ředitelka Charity: Největší odměnou je dobrý pocit z toho, že jsme udělali něco pro dobrou věc.

Paní ředitelko, osmnáctá Tříkrálová sbírka je v plném proudu. Kolik dobrovolníků se do této celorepublikové kampaně ve vašem regionu zapojuje a jaká je jejich činnost? Do letošní Tříkrálové sbírky se aktuálně zapojuje zhruba 2 000 koledníků, což je číslo, které mi připadá až neuvěřitelné. V tuto chvíli máme rozdáno 507 pokladniček. Tříkráloví koledníci od 1. do 14. ledna vyrážejí do ulic, navštěvují naše domovy, předávají radostnou zvěst o narození Ježíška, obdarují tříkrálovým cukříkem, předají informační letáček a požádají o finanční příspěvek pro potřebné.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

SLAVÍME 25 LET ... Příběh tříkrálové kasičky

Milí čtenáři, rozhodli jsme se Vám vyprávět příběh jedné z 507 tříkrálových kasiček, které jsme pro letošní Tříkrálovou sbírku vydali. Možná mě znáte, možná ne. Jsem bílá tříkrálová kasička. V srpnu mě dobrovolníci vytáhli z krabice na sluníčko, pěkně mě očistili a nalepili na mne červené logo Charity.

Soutěžte o nejradostnější fotku a video z Tříkrálové sbírky

Foťte, točte a pošlete nám na e-mail abFu5f96LTprRb~lW5pJ, jak jste si letošní koledu užili a jakou radost jste způsobili. Vaši kolegové, kamarádi, spolukoledníci a fanoušci naší facebookové stránky pak vyberou fotku nebo video, u kterých se nejvíc pobavili a potěšili.

Tříkráloví koledníci z jižní Moravy a z Vysočiny dostali požehnání

V úterý 2. ledna proběhlo oficiální zahájení Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a Vysočině v brněnské katedrále na Petrově. Asi třem stovkám koledníků během mše udělil zvláštní požehnání pomocný biskup Mons. Pavel Konzbul. Již tradicí je také kolednická soutěž o ceny a drobné dárky a občerstvení pro všechny zúčastněné. Děkujeme všem, kteří se požehnání zúčastnili nebo jej podpořili!

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.