Poděkování 4.D ZŠ Švermova

Děkujeme žákům 4.D ze ZŠ Švermova ve Žďáře nad Sázavou, kteří naší organizaci předali dárek v podobě 4 500 Kč z projektu "Abeceda peněz", který se uskutečnil ve spolupráci s Českou spořitelnou. Finance poputují na podporu terénních služeb, které jsou pro naše uživatele velmi důležité. Všem dětem i paní učitelce Ivoně Veselské velmi DĚKUJEME!

Potravinovou pomocí můžete podpořit osoby v nouzi a sociálně slabé rodiny

V sobotu 18. 5. 2019 bude Žďár nad Sázavou středem zájmu veřejnosti nejen díky tradiční pouti ke sv. Janu Nepomuckému, ale i díky Potravinové sbírce, která se uskuteční za dobrovolnické podpory místního Basketbalového klubu Vlci Žďár nad Sázavou a mladíků z Výchovného ústavu ve Žďáře nad Sázavou. Sbírkovým místem se pro letošní rok stane žďárský Penny Market na Brněnské ulici. Sbírka potravin podpoří klienty Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Podpořit služby Charity je možné nejen v květnu

Kampaň s názvem „Láska v květnu nekončí“, kterou od května realizuje Oblastní charita Žďár nad Sázavou, se soustředí především na pomoc ze stran široké veřejnosti, která spočívá v podpoře potřebných jak FINAČNÍM či VĚCNÝM DAREM, SKUTKEM či SLOVEM.

Rock for Rosa přinesl bystřickému dennímu stacionáři 67 tisíc

V sobotu 27. dubna 2019 se v Kulturním domě v Bystřici nad Pernštejnem konal benefiční koncert Rock for Rosa. Bez nároku na honorář zde vystoupil Smyčcový orchestr N. Kyjovského společně s rockovou formací zastoupenou Ludmilou Zítkovou, Milanem Slámou, Františkem Mazánkem, Pavlem Vandírkem, Tomášem Rouskem a Martinem Pospíšilem. Hlavním organizátorem, dirigentem a průvodcem večera byla paní Lenka Macháčková.

Centrum Kopretina podporuje rodinu v pěti zařízeních okresu Žďár nad Sázavou

S nástupem letního času přichází i rozšíření nabídky centra Kopretina o veřejné akce pořádané pro rodiny s dětmi ve venkovním prostředí. Centrum, které provozuje svoji činnost v pěti zařízeních v okrese Žďár nad Sázavou, je pro případné zájemce otevřeno v Radešínské Svratce, v Bystřici nad Pernštejnem, Radostíně nad Oslavou, Velkém Meziříčí a Žďáře nad Sázavou.

Staňte se naším kolegou či kolegyní

Aktuálně hledáme spolupracovníky do týmů ve Žďáře nad Sázavou.
Více ZDE

Putovní výstava JSME MEZI VÁMI ve Velkém Meziříčí

25. května - 16. června 2019
Jupiter Club, Velké Meziříčí

Fotografická VÝSTAVA zachycujÍCÍ SLUŽBY OBLASTNÍ CHARITY ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Foto: Zbyněk Čech, Pavel Juráček, archiv Charity
O téměř 2 500 klientů na území okresu Žďár nad Sázavou pečuje v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou zhruba 110 pracovníků na hlavní pracovní poměr a 70 na dohodu o provedení práce či dohodu o pracovní činnosti. Do dobrovolnické služby je každoročně zapojeno 2 500 dobrovolníků.

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5.2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Žďárská Charita se opět po roce zapojila do úklidu Vysočiny

Uživatelé a pracovníci žďárské Charity se i v letošním roce zapojili do projektu Kraje Vysočina s názvem „Čistá Vysočina“.