Sněhová nadílka přinesla krásný tříkrálový výtěžek

533 využitých kasiček, 13 000 letáků, 76 000 cukříků, 2 100 koledníků a výtěžek 3 576 429 Kč. Taková jsou čísla devatenácté Tříkrálové sbírky letošního roku. Tradiční sbírka, která probíhala v rámci celého okresu Žďár nad Sázavou, přinesla i pro letošní rok překvapivý výsledek v podobě navýšení výtěžku o 263 344 Kč oproti roku minulému. Stalo se tak i navzdory početným sněhovým srážkám, občasným mrazivým nocím, ale i drobnému dešti, které čtrnáctidenní období sbírky provázely.

Přednáška o fake news, dezinformacích a manipulacích

Ve spolupráci se Zvol si info proběhne v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Ponorka a nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Wellmez ojedinělá přednáška na téma Fake news, dezinformce a manipulace. Přednáška je zdarma a je určena pro všechny, které téma zajímá.

Tříkrálové fotografie

Máte fotografie z tříkrálového koledování? Podělte se s námi a zašlete nám je na email dc@zdar.charita.cz
Průběžně je pro Vás zveřejňujeme na FB žďárské Charity a dobrovolnického centra Kambala a na našich weboých stránkách.

XIII. Tříkrálový koncert se opět vydařil

V neděli 13. ledna 2019 se uskutečnil tradiční děkovný koncert v Novém Městě na Moravě. Děkujeme Chrámovému pěveckému sboru Velké  Meziříčí a hudebnímu uskupení Amare za pěkný nedělní podvečer.
Krátký záznam z koncertu zde

Kolednické putování v Novém Městě na Moravě

I přes nepříznivost počasí se v sobotu 5. ledna 2019 ráno dostavilo do prostor novoměstského farního úřadu a skautské klubovny na Malé ulici více než šedesát dobrovolníků s úsměvy na tváři, dobrou náladou a nadšením pro věc.

Ředitelka žďárské Charity: Naši snahou je přinést do domovů radost z Kristova narození

Jdevatenáctá Tříkrálová sbírka potrvá i letos do 14. ledna. Po celém okrese bude možné potkat zhruba 2 100
dobrovolníků. V terénu je rekordní počet tříkrálových kasiček, celkem 541.
S ředitelkou žďárské Charity Ing. Janou Zelenou jsme si povídali především o procesních záležitostech sbírky.

Yvona Pošvicová: Smyslem Tříkrálové sbírky je vykouzlit všem lidem na tváři úsměv

Yvona Pošvicová pracuje ve žďárské Charitě od listopadu jako koordinátorka dobrovolníků. S tím se pojí i její funkce koordinátorky právě probíhající Tříkrálové sbírky.

XIII. Tříkrálový koncert 13. 1. v Novém Městě na Moravě

Srdečně Vás zveme na tradiční koncert, který je věnován všem koledníkům, dárcům a dobrovolníkům.

XIII. Tříkrálový koncert v Novém Městě na Moravě
neděle 13. ledna 2019 od 17 hodin, kostel sv. Kunhuty v Novém Městě na Moravě

Vystoupí hudební uskupení AMARE z Nového Města na Moravě a Chrámový pěvecký sbor Velké Meziříčí.

Velkým Meziříčím projde Tříkrálový průvod

Srdečně Vás zveme na Tříkrálový průvod náměstím ve Velkém Meziříčí
pátek 11. ledna 2019, sraz ve 14 hodin u římskokatolické fary na náměstí.

Tři krále můžete od prvního ledna opět potkat v ulicích obcí a měst

Po roce opět vyrazí do ulic měst a obcí České republiky skupinky tří králů, aby svou koledou předaly radostné poselství o narození Ježíše Krista a společně s veřejností přispěly k podpoře charitních projektů, které pomáhají potřebným. Blížící se Tříkrálová sbírka se uskuteční již podevatenácté. Skupinky koledníků bude možné potkat od prvního do čtrnáctého ledna.