Pracovníci Osobní asistence si prohloubili znalosti o bazální stimulaci

Během zářijového měsíce se většina pracovníků Osobní asistence zúčastnila dvoudenního intenzivního kurzu, který byl zaměřen na koncept Bazální stimulace, který patří mezi pedagogicko-ošetřovatelské a zaměřuje se na podporu vnímání a pohybové schopnosti člověka a také na rozvoj komunikace.

Canisterapie je v Nese oblíbená

Uživatelé Nesa - denní stacionář ve Velkém Meziříčí si kromě spousty dalších aktivit, činností a akcí užívají také canisterapii, kdy je uživatelům umožněn intenzivní kontakt se psem, jehož přítomnost má pozitivní vliv na člověka. V Nese probíhá canisterapie většinou dvakrát měsíčně, a to jak individuální, tak i skupinová. Během setkání jsou vždy přítomni uživatelé, paní canisterapeutka se svým psem z organizace Cantes z. p. s. Vysočina a odpovědný pracovník stacionáře.

TÝDEN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB pro naše uživatele

Od pondělí do neděle (8. - 14. 10.) se i my zapojujeme do TÝDNE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. I tentokrát jsme se jej rozhodli věnovat našim uživatelům, klientům a pacientům. Proto dny otevřených dveří a další akce pro veřejnost nepořádáme. Děkujeme za pochopení.

KOLÁČ PRO HOSPIC vynesl ve Žďáře téměř 67 tisíc korun

Ve středu 3. října 2018 proběhl ve Žďáře nad Sázavou již šestý ročník tradiční sbírkové akce Koláč pro hospic, který skončil rekordním výtěžkem 66 985 Kč. Celkem bylo rozdáno 1 455 kusů koláčů.

Dopřejte si něco dobrého a udělejte dobrý skutek!

Ve středu 3. října 2018 proběhne ve Žďáře nad Sázavou již 6. ročník charitativní akce „KOLÁČ PRO HOSPIC“, kterou tradičně pořádá žďárská Charita. Tato sbírková kampaň se uskuteční v rámci Světového dne hospiců a paliativní péče a koná napříč oblastními charitami Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina.

Fotograf Zbyněk Čech:  „Pomoc Charity má smysl. Jde ke konkrétním lidem.“

Jubilejní desátý ročník soutěže Můj svět se v letošním roce uskutečnil v Charitě Opava. Výsledek soutěže, které se mohli zúčastnit pracovníci, klienti i dobrovolníci všech Charit České republiky, přinesl milé překvapení. První cenu v kategorii Život kolem nás a druhou cenu v kategorii Portrét vyhrál žďárský fotograf Zbyněk Čech, který již pět let spolupracuje s Oblastní charitou Žďár nad Sázavou. Nejen jeho vítězné snímky, ale i mnohé další budou do 11. listopadu viset v Čechově domě ve Žďáře nad Sázavou.
V pondělí 1. října se v 17.00 hodin uskuteční vernisáž této výstavy.

Můj svět ve Žďáře již podesáté

1. 10. - 11. 11. 2018, Čechův dům, Žďár nad Sázavou

FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ pracovníků, dobrovolníků a klientů všech charit České republiky ve spolupráci s Knihovnou M. J. Sychry ve Žďáře nad Sázavou
Jubilejní desátý ročník tradiční fotografické výstavy je i pro letošní rok opět významný tím, že autorem dvou vítězných snímků je žďárský fotograf Zbyněk Čech, spolupracující s Oblastní charitou Žďár nad Sázavou.
VERNISÁŽ VÝSTAVY pondělí 1. října v 17.00 hod.

Hledáme dobrovolníky pro akci KOLÁČ PRO HOSPIC

Máte-li zájem se stát naším dobrovolníkem v rámci sbírkové kampaně KOLÁČ PRO HOSPIC, která se uskuteční ve středu 3. října 2018 ve Žďáře nad Sázavou, ozvěte se, prosíme, koordinátorce Jitce Milčákové.
Jedná se o pomoc s přípravou, organizací, případně budeme vděčni za Vaše přímé zapojení.
Děkujeme!

680 zájemců navštívilo v Den Charity naše služby

Zhruba 680 zájemců navštívilo včera zařízení žďárské Charity po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Odpoledne otevřených dveří proběhlo od 13 do 17 hodin. Návštěvníci si mohli prohlédnout zázemí našich terénních služeb, v ambulantních službách se seznámit s metodami práce či postupy, které při přímé práci s klienty naši pracovníci využívají, s prostředím, ve kterém probíhají různé terapie jako kulinářská, dřevařská či tvůrčí dílna, nebo nízkoprahové kluby.

Pozdrav ke Dni Charity

Přijměte od nás přání pěkného DNE CHARITY s malým pozdrav, který Vám, doufáme J, vyloudí úsměv na tváři.

Krásné dnešní jmeniny!

Video spustíte kliknutím zde.