V rámci KoresponDance tančili i uživatelé denního stacionáře Rosa

Neděle 14. července 2019 byla pro uživatele denního stacionáře Rosa v Bystřici nad Pernštejnem velmi výjimečným dnem. Společně s některými pracovníky Rosy totiž vystoupili v rámci tradičního žďárského tanečního festivalu s názvem KoresponDance.

Petice za záchranu domácí zdravotní péče

Po nikam nevedoucích jednáních a téměř roční stávkové pohotovosti našich zdravotních sester jsme se rozhodli konat a předkládáme občanům petici za záchranu domácí zdravotní péče. Chceme, aby nemocní a umírající mohli zůstat v pohodlí i se svými rodinami. Aby dál využívali domácí péči placenou ze zdravotního pojištění. Nepřipusťme, aby naši blízcí strávili zbytek života za plentou v přeplněných nemocnicích.

Připojit se můžete i vy a na každém hlasu záleží. Více na  www.charita.cz/domajedoma.

Desátý ročník Truckshow opět podpořil Nesu

Poslední červnovou sobotu se již po deset let setkávají příznivci kamionů a velkých aut v Šeborově u Velkého Meziříčí. Pořadatel této akce firma Dvořák Truck - Servis s.r.o. věnuje od roku 2013 veškeré dobrovolné vstupné dennímu stacionáři Nesa, který je součástí Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Řidiči kamionů a návštěvníci letošního jubilejního desátého ročníku vhodili do kasiček celkem 30 059 Kč.

„Bystřický fotbal pomáhá“ již letos po šesté

V sobotu 15. června 2019 se na bystřickém fotbalovém stadionu konal již šestý ročník charitativního turnaje „Bystřický fotbal pomáhá“ pod záštitou Sportovního klubu (SK) Bystřice nad Pernštejnem a Města Bystřice nad Pernštejnem. Díky všem zúčastněným se při sobotním programu podařilo vybrat 57 649 Kč.

Vedoucí centra Kopretina: Přála bych si, aby Kopretinou prošlo hodně spokojených rodin

Lenka Vencálková pracuje v centru pro rodiče s dětmi Kopretina, které je jedním ze šestnácti zařízení žďárské Charity, již deset let. V letošním roce převzala jeho vedení se všemi pěti pobočkami.

Pohádka pro malé i velké podpoří naši Domácí hospicovou péči a denní stacionář Rosa

Rozsošský divadelní spolek a Oblastní charita Žďár nad Sázavou Vás srdečně zvou na pohádku pro malé i velké s názvem ZA HUMNY JE DRAK.
Těšíme se na Vás v pátek 30. srpna 2019 ve 20 hod. v Amfiteátru v Bystřici nad Pernštejnem. Výtěžek DOBROVOLNÉHO VSTUPNÉHO bude věnován na podporu Domácí hospicové péče a denního stacionáře Rosa.

Street Art s Ponorkou 2019

V pondělí 8. července 2019 od 15.00 hodin se v parku u Ponorka - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež uskuteční již třináctý ročník akce Street Art. Zábavné odpoledne je určené široké veřejnosti, která se může seznámit s tzv. uměním ulice jako je graffiti, slackline či beatbox.

Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.

Poděkování za Postní almužnu roku 2019

154 postních almužniček letošního roku podpoří především naše služby, které se v letošním roce ocitly ve finančním ohrožení.  V postničkách se ukrývalo 58 298 Kč.
Děkujeme za podporu této pastorační akce, která představuje to, co je v našem životě podstatné - mít otevřené srdce pro pomoc potřebným.

Třináctý ročník koncertu Muzikanti dětem přinesl nejen krásný výtěžek

V sobotu 25. května proběhl na náměstí ve Velkém Meziříčí další ročník koncertu s názvem Muzikanti dětem. Jeho výtěžek se pro letošní rok rozhodli organizátoři věnovat Oblastní charitě Žďár nad Sázavou, konkrétně dennímu stacionáři Nesa. Díky sponzorům, příspěvkům do kasiček v rámci celé benefice a výtěžku divadelního představení pana Jaroslava Duška obdržel denní stacionář Nesa neuvěřitelných 225 407 Kč. Získané finance použije Oblastní charita Žďár nad Sázavou na úpravu zahrady stacionáře.