Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.

Poděkování za Postní almužnu roku 2019

154 postních almužniček letošního roku podpoří především naše služby, které se v letošním roce ocitly ve finančním ohrožení.  V postničkách se ukrývalo 58 298 Kč.
Děkujeme za podporu této pastorační akce, která představuje to, co je v našem životě podstatné - mít otevřené srdce pro pomoc potřebným.

Třináctý ročník koncertu Muzikanti dětem přinesl nejen krásný výtěžek

V sobotu 25. května proběhl na náměstí ve Velkém Meziříčí další ročník koncertu s názvem Muzikanti dětem. Jeho výtěžek se pro letošní rok rozhodli organizátoři věnovat Oblastní charitě Žďár nad Sázavou, konkrétně dennímu stacionáři Nesa. Díky sponzorům, příspěvkům do kasiček v rámci celé benefice a výtěžku divadelního představení pana Jaroslava Duška obdržel denní stacionář Nesa neuvěřitelných 225 407 Kč. Získané finance použije Oblastní charita Žďár nad Sázavou na úpravu zahrady stacionáře.

Koordinátorka dobrovolníků: Dobrovolnictví vám vykouzlí úsměv na tváři

Rozhovor s Yvonou Pošvicovou z dobrovolnického centra Kambala

Yvono, co pro člověka může znamenat „být“ dobrovolníkem? Proč se lidé do dobrovolnictví pouští?
Dobrovolník je člověk, který se ze své vůle rozhodne věnovat čas, znalosti a zkušenosti potřebným lidem nebo činnostem bez nároku na odměnu. Při dobrovolnictví se lidé setkávají s pocity štěstí, radosti, dojetí, krásy, užitečnosti a smysluplnosti. Objevují sami sebe, poznávají své hranice, testují svou nápaditost a tvořivost. Dobrovolnictví přináší i pocit sounáležitosti s druhými lidmi. Když jsem se naposledy zeptala dobrovolnice, proč tráví tolik času v domově pro seniory, odpověděla, že má ráda lidi a má pocit radosti, když jim v domově nechá zapomenout na jejich nemoc či bolest a alespoň na okamžik jim vykouzlí úsměv na tváři.

980 kg potravin a drogerie darovali lidé o víkendu klientům Charity

Sobotní celorepubliková Sbírka potravin byla pro žďárskou Charitu premiérou. Do této kampaně se poprvé zapojili pracovníci společně s místními dobrovolníky. Celkový výtěžek v rámci České republiky činil 235 tun. Necelá jedna tuna, přesněji 980 kg zboží složeného z trvanlivých potravin a drogerie, byla darována nakupujícími ve žďárském Penny Marketu, v němž od osmi rána až do šesti večera probíhala zmíněná Sbírka potravin.

Třináctý výtěžek benefice Muzikanti dětem podpoří účinnou zahradní terapii denního stacionáře Nesa

V sobotu 25. května 2019 od 14.00 hodin se na velkomeziříčském náměstí uskuteční další, již třináctý ročník benefičního koncertu Muzikanti dětem. Výtěžek letošního ročníku rozhodli organizátoři věnovat dennímu stacionáři Nesa, který je jedním z šestnácti zařízení žďárské Charity.

Poděkování 4.D ZŠ Švermova

Děkujeme žákům 4.D ze ZŠ Švermova ve Žďáře nad Sázavou, kteří naší organizaci předali dárek v podobě 4 500 Kč z projektu "Abeceda peněz", který se uskutečnil ve spolupráci s Českou spořitelnou. Finance poputují na podporu terénních služeb, které jsou pro naše uživatele velmi důležité. Všem dětem i paní učitelce Ivoně Veselské velmi DĚKUJEME!

Potravinovou pomocí můžete podpořit osoby v nouzi a sociálně slabé rodiny

V sobotu 18. 5. 2019 bude Žďár nad Sázavou středem zájmu veřejnosti nejen díky tradiční pouti ke sv. Janu Nepomuckému, ale i díky Potravinové sbírce, která se uskuteční za dobrovolnické podpory místního Basketbalového klubu Vlci Žďár nad Sázavou a mladíků z Výchovného ústavu ve Žďáře nad Sázavou. Sbírkovým místem se pro letošní rok stane žďárský Penny Market na Brněnské ulici. Sbírka potravin podpoří klienty Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Podpořit služby Charity je možné nejen v květnu

Kampaň s názvem „Láska v květnu nekončí“, kterou od května realizuje Oblastní charita Žďár nad Sázavou, se soustředí především na pomoc ze stran široké veřejnosti, která spočívá v podpoře potřebných jak FINAČNÍM či VĚCNÝM DAREM, SKUTKEM či SLOVEM.

Rock for Rosa přinesl bystřickému dennímu stacionáři 67 tisíc

V sobotu 27. dubna 2019 se v Kulturním domě v Bystřici nad Pernštejnem konal benefiční koncert Rock for Rosa. Bez nároku na honorář zde vystoupil Smyčcový orchestr N. Kyjovského společně s rockovou formací zastoupenou Ludmilou Zítkovou, Milanem Slámou, Františkem Mazánkem, Pavlem Vandírkem, Tomášem Rouskem a Martinem Pospíšilem. Hlavním organizátorem, dirigentem a průvodcem večera byla paní Lenka Macháčková.