Podpořit služby Charity je možné nejen v květnu

Kampaň s názvem „Láska v květnu nekončí“, kterou od května realizuje Oblastní charita Žďár nad Sázavou, se soustředí především na pomoc ze stran široké veřejnosti, která spočívá v podpoře potřebných jak FINAČNÍM či VĚCNÝM DAREM, SKUTKEM či SLOVEM.

Úryvek básně Karla Hynka Máchy „Byl pozdní večer, první máj, večerní máj, byl lásky čas…“ inspiroval v letošním roce pracovníky Oblastní charity Žďár nad Sázavou k podpoře stávajících projektů. Do této kampaně se budou moc zájemci a podporovatelé neziskové organizace působící po celém okrese Žďár nad Sázavou zapojit nejen v májovém období, ale i po celý rok.

Jaké jsou způsoby aktuální pomoci?

Pomoc prostřednictvím PENĚZNÍHO DARU může být realizována pravidelným či jednorázovým finančním příspěvkem. Ten je možné odeslat na číslo účtu 110889787/0300 (ČSOB a. s.) s variabilním symbolem 806, případně nastavit jako trvalý příkaz s libovolnou částkou daru nebo uskutečnit platbou v hotovosti v kanceláři na Horní 22 ve Žďáře nad Sázavou.

„V současné době se ocitáme ve velké nejistotě v oblasti financování sociálních a dalších služeb pro potřebné.  Žijeme v době, kdy populace stárne a děti nejsou mnohdy schopné se vzhledem k pracovním povinnostem postarat o své stárnoucí rodiče. Vzrůstá tak zájem a potřeba terénních služeb pro seniory, které jsou poskytovány přímo v jejich domácnostech.
I tyto služby jsou ve velkém finančním ohrožení. Proto se snažíme zkoušet další možnosti k zabezpečení fungování našich služeb, aby mohly být zachovány v co nejvyšší míře,“
sdělila Ing. Jana Zelená, ředitelka žďárské Charity.

Aktuální požadavek na VĚCNÉ DARY pro potřeby uživatelů nebo našich provozů je pravidelně zveřejňován na facebookových stránkách Charity @ochzr. Poskytnutím věcných darů tak veřejnost pomůže ušetřit již tak napjaté rozpočty charitních služeb nebo pomoci potřebným, o které Charita pečuje.

Uskutečnit DOBRÝ SKUTEK pro Charitu mohou lidé, kteří věnují svůj čas a pomoc potřebným jak v zařízeních žďárské Charity, tak i v dalších spolupracujících sociálních službách v okrese Žďár nad Sázavou. „Být dobrovolníkem přináší dobrý pocit nejen našim uživatelům, ale i člověku samotnému, protože může tak dát kus ze svých znalostí a dovedností dále. A někdy stačí jen naslouchat a být společníkem,“ vysvětluje Yvona Pošvicová, koordinátorka kampaně „Láska v květnu nekončí“.

Velmi důležitá je i pomoc SLOVEM, tedy předání informací nejen o Charitě a poskytovaných službách, ale i o možnostech pomoci a podpory. A závěrem výzva ředitelky Ing. Jany Zelené: „Sdílejte informace nejen o službách Oblastní charity Žďár nad Sázavou, ale i o výše uvedených možnostech podpory. I to je pro nás velmi důležité. Stejně tak jako Vaše modlitby, které nás posilují při plnění našeho poslání. Děkujeme!“

Oblastní charita Žďár nad Sázavou vznikla v roce 1993. Jejím posláním je poskytovat sociální, zdravotní a humanitární služby lidem v nepříznivé životní situaci prostřednictvím kvalifikovaných pracovníků a dobrovolníků. Dále poskytujeme služby podporující fungování rodiny a služby prevence rizikového chování.

O téměř 2 500 klientů na území okresu Žďár nad Sázavou pečuje v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou zhruba 110 pracovníků na hlavní pracovní poměr a 70 na dohodu o provedení práce či dohodu o pracovní činnosti. Do dobrovolnické služby je každoročně zapojeno 2 500 dobrovolníků.

Propagační materiály ke stažení

Láska v květnu nekončí 01 - dobrovolnictví

Láska v květnu nekončí 02 - finanční podpora

Láska v květnu nekončí 03 - skutek