Potravinovou pomocí můžete podpořit osoby v nouzi a sociálně slabé rodiny

V sobotu 18. 5. 2019 bude Žďár nad Sázavou středem zájmu veřejnosti nejen díky tradiční pouti ke sv. Janu Nepomuckému, ale i díky Potravinové sbírce, která se uskuteční za dobrovolnické podpory místního Basketbalového klubu Vlci Žďár nad Sázavou a mladíků z Výchovného ústavu ve Žďáře nad Sázavou. Sbírkovým místem se pro letošní rok stane žďárský Penny Market na Brněnské ulici. Sbírka potravin podpoří klienty Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Pomoci bude možné již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy (maso, hotová jídla, omáčky, paštiky apod.), polévky, libovolné těstoviny, luštěniny (rýže, čočka, hrách, fazole), oleje (řepkový, slunečnicový), hladká mouka, piškoty, přesnídávky a koření. Pracovníci žďárské Charity ocení pro své klienty i hygienické prostředky jako sprchové gely, šampony na vlasy, prací prášek, desinfekční prostředek (Savo) a prostředky na mytí nádobí.

Získaná materiální pomoc pomůže sociálně slabým rodinám s nezaopatřenými dětmi a také lidem, kteří se ocitli v nouzi.

„Tato materiální pomoc je pro lidi, kteří se ocitli v nouzi, velkou pomocí. Díky Vám tak finance ušetřené za potraviny a hygienu budou moci vložit do dalších nutných výdajů, např. za splátky, nájemné, školní potřeby pro děti, léky apod.,“ vysvětlila Mgr. Jana Kincová Křížková, koordinátorka Charitní záchranné sítě.

Sbírku potravin organizuje Česká federace potravinových bank a Oblastní charita Žďár nad Sázavou se do ní připojuje jako partner.

Kontakt na koordinátorku Potravinové sbírky pro Oblastní charitu Žďár nad Sázavou

Yvona Pošvicová, koordinátorka dobrovolníků a fundraiserka

tel.: 777 755 444

e-mail: yvona.posvicova@zdar.charita.cz