SK Bystřice nad Pernštejnem již po páté organizuje veřejnou sbírku  pro denní stacionář Rosa

Sportovní klub (SK) Bystřice nad Pernštejnem organizoval v červnu letošního roku již po páté Charitativní fotbalový turnaj s názvem „Bystřický fotbal pomáhá“. Turnaje, který byl již tradičně určen mladším přípravkám, se zúčastnilo šestnáct týmů malých fotbalistů.

V ten den byl také na bystřickém stadionu SK připraven bohatý doprovodný program, podpořený mnoha dobrovolníky z řad členů fotbalového klubu SK Bystřice nad Pernštejnem, ale i veřejnosti. Díky nasazení, týmovému duchu, přátelské atmosféře a výborné práci pořadatelů a všech trenérů si 190 mladých fotbalistů užilo velmi příjemný sportovní den, který podpořil i ambasador celé akce fotbalista David Rozehnal. Navíc se ten den podařilo vybrat zhruba 58 000 Kč do veřejné sbírky, kterou SK Bystřice nad Pernštejnem pořádá po celý rok 2018.

„Aktuálně bychom potřebovali pořídit speciální chodítko pro uživatelku s těžkým kombinovaným postižením, jehož cena je asi 100 000 Kč. Tato pomůcka zjednoduší uživatelce přesun z místa na místo, z vozíku na lůžko a podobně. Pro udržení stávajícího zdravotního stavu je to pro ni velmi důležité. Veřejná sbírka SK Bystřice nad Pernštejnem nám prozatím pokryje polovinu nákladu na speciální pomůcku. Proto bych chtěla velmi požádat o podporu této sbírky ze strany veřejnosti. Z dosavadní částky máme velikou radost. Především si velmi vážíme spolupráce a snahy členů SK Bystřice nad Pernštejnem a všech dobrovolníků. Bez jejich ochoty dělat něco nad rámec svých povinností by se nám taková akce nikdy nepodařila zorganizovat a vozík pro naši uživatelku by byl nereálný,“ vysvětluje závěrem Bc. Petra Königová, vedoucí denního stacionáře Rosa.

Autoři tiskové zprávy: tým denního stacionáře Rosa

fotbal 1 2018