KOLÁČ PRO HOSPIC vynesl ve Žďáře téměř 67 tisíc korun

Ve středu 3. října 2018 proběhl ve Žďáře nad Sázavou již šestý ročník tradiční sbírkové akce Koláč pro hospic, který skončil rekordním výtěžkem 66 985 Kč. Celkem bylo rozdáno 1 455 kusů koláčů.

Dopřejte si něco dobrého a udělejte dobrý skutek!

Ve středu 3. října 2018 proběhne ve Žďáře nad Sázavou již 6. ročník charitativní akce „KOLÁČ PRO HOSPIC“, kterou tradičně pořádá žďárská Charita. Tato sbírková kampaň se uskuteční v rámci Světového dne hospiců a paliativní péče a koná napříč oblastními charitami Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina.

Hledáme dobrovolníky pro akci KOLÁČ PRO HOSPIC

Máte-li zájem se stát naším dobrovolníkem v rámci sbírkové kampaně KOLÁČ PRO HOSPIC, která se uskuteční ve středu 3. října 2018 ve Žďáře nad Sázavou, ozvěte se, prosíme, koordinátorce Jitce Milčákové.
Jedná se o pomoc s přípravou, organizací, případně budeme vděčni za Vaše přímé zapojení.
Děkujeme!

Beseda " O životě a umírání"

Jste z Měřína a zajímají Vás naše služby? Setkání s názvem „O životě a umírání“ proběhne ve čtvrtek 26. dubna v 8.00 hod. na faře v Měříně.
Beseda bude nejen o životě, nemoci, pečování, ale také o umírání jako nedílné součásti života. Přítomny budou pracovnice Domácí hospicové péče Oblastní charity Žďár nad Sázavou, které představí fungování služby, její komplexnost a zodpoví i Vaše dotazy.

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Žďár podpořil Domácí hospicovou péči

Pátý ročník kampaně Koláče pro hospic, který se uskutečnil ve středu 4. října 2017 ve Žďáře nad Sázavou, přinesl veliké překvapení. Výtěžek z 1 526 kusů KOLÁČŮ PRO HOSPIC byl 45 845 Kč.

Týden sociálních služeb žďárská Charita věnuje svým klientům

Každoroční kampaň, kterou v prvním říjnovém týdnu pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice, se pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou rozhodli uspořádat jinak, než bylo doposud zvykem.

Jana Zelená: „Kdo si koupí koláč, podpoří dobrou věc.“

Koláč pro hospic je název kampaně, se kterou přichází v prvním říjnovém týdnu Oblastní charita Žďár nad Sázavou. O vzniku tohoto nápadu, jeho realizaci a myšlence jsme hovořili s ředitelkou Oblastní charity Žďár nad Sázavou, Ing. Janou Zelenou.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Nákupem koláče podpoří obyvatelé Žďáru Domácí hospicovou péči

Ve středu 4. října 2017 osloví Oblastní charita Žďár nad Sázavou obyvatelstvo Žďáru nad Sázavou již pátým ročníkem kampaně „Koláč pro hospic“.
Stánek s prodejem koláčů bude umístěný u firmy Vesna lahůdky na Horní ulici ve Žďáře nad Sázavou od 9.00 do 14.00 hodin.