Finance získané v Tříkrálové sbírce pomáhají

Finanční prostředky získané v rámci Tříkrálové sbírky pomáhají v mnoha projektech žďárské Charity.

Vánoční výstava Klubu v 9 ve žďárské Knihovně

Přijměte naše pozvání na vánoční prodejní výstavu výrobků Klubu v 9. Udělejte si radost a svým nákupem podpořte Klub v 9 - centrum služeb pro podporu duševního zdraví.
26. 11. - 9. 12. 2018, Knihovna M. J. Sychry, dospělé oddělení,
Žďár nad Sázavou

Vánoční prodejní výstava výrobků v Klubu v 9

Úterý 11. prosince od 12.00 do 16.00 hodin
Středa 12. prosince 2018 od 9.00 do 16.00 hodin
Klub v 9, Okružní 1, Žďár nad Sázavou

Zpříjemněte si předvánoční atmosféru nákupem dárečků pro sebe či své blízké, které pochází z dílny užovatelů Klubu v 9. Připraveno bude i cukroví a vánoční punč.

Klub v 9 podporuje osamostatnění klientů s duševním onemocněním i na Velkomeziříčsku

Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví, který je jedním ze šestnácti zařízení Oblastní charity Žďár nad Sázavou, poskytuje služby sociální rehabilitace. Služba je poskytovaná jako ambulantní (pobočka na  Hornoměstské ul. 366/41) i terénní, tedy v domácnostech uživatelů.

Hrnek od kafe: „V Klubu v 9 jsem doma.“

Jsem malý. Jsem porcelánový. Mám pouze jedno, za to ale velké ucho. A taky jsem všelijak zdobený. Sám se nikam nepřemístím, sám nic nezvládnu. Ale beze mě by měli ostatní těžký život. Ano, jsem hrneček. A většinou jsem používaný na kafe. Žiji v krásném prostředí se spoustou lidí, bydlím v Klubu v 9 v kuchyni.

Klub v 9 na pobytu v Bojkovicích

V týdnu od 3. do 7. 9. 2018 se Klub v 9 vydal na pobytovou akci v Bojkovicích. Akce se uskutečnila za finanční podpory z Tříkrálové sbírky. Hlavním cílem rekondiční pobytové akce je zúročení a posílení získaných dovedností v rámci sociální rehabilitace během celého roku. Jedná se zejména o dovednosti spojené se samostatnou péčí o vlastní osobu, ověření a posílení dovedností při kontaktu se společenským prostředím a celkovou aktivizací uživatele.

Žďárská Charita uklízela Vysočinu

I v letošním roce se uživatelé a pracovníci žďárské Charity opět zapojili do projektu Kraje Vysočina s názvem „Čistá Vysočina“. Ve Žďáře nad Sázavou se do úklidu zapojil Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví, a to v blízkosti sídla zařízení, a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka.

Prodejní výstava Klubu v 9 : Skřivánka je slyšet hlas...

Přijměte naše pozvání na tradiční předvelikonoční výstavu výrobků uživatelů Klubu v 9 s názvem Skřivánka je slyšet hlas, nastal krásný jarní čas.
Zastavte se a udělejte radost sobě i svým blízkým nákupem jarních a velikonočních výrobků našich klientů.

19. 3. - 31. 3. 2018, Knihovna M. J. Sychry ve Žďáře nad Sázavou, dospělé oddělení

Žďárská Charita zkvalitnila své služby díky finanční podpoře Tříkrálové sbírky

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky pomohl během roku již v mnoha projektech žďárské Charity. Mezi nejdůležitější kroky podpory patří zkvalitnění terénních služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, a to nákupem automobilů pro efektivnější dostupnost Charitní ošetřovatelské služby, Charitní pečovatelské služby, Osobní asistence a Domácí hospicové péče.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.