Žďárská SASka učí rodiče jak pečovat o děti

Od ledna 2013 funguje na území bývalého okresu Žďár nad Sázavou zařízení Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, ve zkratce SAS. Služba, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, poskytuje péči rodinám s dětmi, které se ocitly v dlouhodobě nepříznivé životní situaci a neumějí tuto situaci samy řešit, nebo rodinám ohroženým rizikovým způsobem života, které žijí v okrese Žďár nad Sázavou.

Teleflex splnil přání dětí ze SASky

Již třetím rokem se ve žďárské společnosti Teleflex nadělovaly dárky pod vánoční stromeček. Krásně zabalené balíčky poputují do rodin, o které pečují pracovnice Sociálně aktivizačních služeb (SASka), spadajících pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou. Strom splněných přání stojí v recepci firmy Teleflex již od listopadu.

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Ples žďárské Střední školy obchodní a služeb podpořil Eliščin nový pokojíček

Dražba ručně vyráběného dřevěného motýlka od pana Adama Němce ze Žďáru nad Sázavou se stala důležitou součástí 34. studentského plesu Střední školy obchodní a služeb ve Žďáře nad Sázavou. Výtěžek této dobročinné aktivity se organizátor plesu pan Filip Šustr společně s dalšími získanými penězi v celkové výši 17 060 korun rozhodl věnovat pro dobrou věc, a to na vybavení pokojíčku pro devítiletou Elišku, které lékaři diagnostikovali po narození středně těžkou mentální retardaci.

Charita i letos obdržela dárky  od Arrow International/Teleflex a Sodexa

Již druhým rokem připravili zaměstnanci firem Arrow International/Teleflex a Sodexo překvapení pro uživatele Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi. Letos se ještě navíc rozhodli obdarovat i nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka ve Žďáře nad Sázavou. Obě zařízení spadají pod žďárskou Charitu.

Děti z naší SASky podpořila Květinka Žďár nad Sázavou

První neděle adventní přinesla dojemné a současně i radostné setkání. Malí účastníci Adventního ledového království, které pořádala Květinka Žďár nad Sázavou, vyráběli po celé tři dny šest adventních kalendářů. Ty pak v neděli odpoledne majitelka Květinky Marie Horáková věnovala šesti dětem žijícím v jedné rodině, kde poskytuje svou péči Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi.

Žďárská SASka pomáhá se vzděláním a hledáním zaměstnání

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (dále SAS) fungují pod záštitou Oblastní charity Žďár nad Sázavou od roku 2013. Pracovnice této služby spolupracují se sociálně slabými rodinami, které jejich pomoc potřebují, podporují rodiny ve snaze vést děti ke vzdělání a aktivně se tak podílet na jejich budoucnosti.

Žďárská Charita otevírá po roce své dveře v rámci Týdne sociálních služeb

Již v pondělí 4. října 2016 odstartuje tradiční celorepubliková kampaň s názvem Týden sociálních služeb, kterou pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Letos se bude konat již osmý ročník.

Reportáž Českého rozhlasu o naší "SASce"

Zajímavou reportáž o péči našich Saciálně aktivizačních služeb (SAS) si můžete poslechnout na tomto odkaze.