Předvánoční prodejní výstava klubu Včela

Pondělí 26. 11. - neděle 2. 12. 2018 od 8.00 do 16.00 hod.
Včela - volnočasový klub pro seniory a osoby se zdravotním postižením, Hornická 643, Bystřice n. P.

Ve Včele se slavil Masopust

Uživatelé bystřického volnočasového klubu Včela slavili letošní „ostatky“ ve velkém.

Prodejní výstava ve Včele měla úspěch

Uživatelky bystřického klubu Včela se po celý rok pilně připravovaly na předvánoční prodejní výstavu. S radostí a láskou připravovaly různé výrobky, přičemž si procvičovaly jemnou motoriku, udržovaly a zlepšovaly své dovednosti.

Předvánoční výstava klubu Včela

20. 11. - 26. 11. 2017, od 8.00 do 16.00 hod.
Hornická 643, Bystřice nad Pernštejnem

Zhruba pět set návštěvníků prošlo otevřenými dveřmi žďárské Charity

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, který je zakladatelem charitního díla, pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou každoročně akce určené veřejnosti. Pro tento rok se rozhodla společně otevřít dveře všech patnácti zařízení a jejich poboček. Stalo se tak v Den Charity v pondělí 25. září 2017 ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Radostíně nad Oslavou a Radešínské Svratce.  Místa, kde sídlí zařízení žďárské Charity, navštívilo zhruba 500 osob.

Den Charity 2017

V pondělí 25. září 2017 slavíme DEN CHARITY po celém okrese Žďár nad Sázavou.
Otevíráme naše dveře! Slavte společně s námi!

Včela se vydala do Velkého Meziříčí a Uhřínova

V úterý 12. září absolvovali klienti klubu Včela, který je určený bystřickým seniorům a lidem se zdravotním postižením, výlet do Velkého Meziříčí. Účastníci navštívili velkomeziříčský zámek, kde bylo k vidění i muzeum a výstava fresek ze 14. století. Prošli se také krásným zámeckým parkem. Nechybělo ani posezení u dobrého oběda.

Uživatelky Včely děkují za přání ke Dni matek

Máj - měsíc lásky a probouzejícího se jara symbolizuje nejen lásku mládí, ale připomíná si i její jinou podobu. Druhá květnová neděle coby Den matek patří maminkám, babičkám, ale i všem ženám, které jakýmkoliv způsobem zasahují do citového života mladé generace. Vzpomeňme jen například na vroucí verše básníka Jaroslava Seiferta o mamince, či na vyznání spisovatelky Boženy Němcové své milované babičce.

Sbírka na Charitu 2017 ve farnostech brněnské diecéze

Sbírka na služby Diecézní charity Brno bude probíhat v neděli 4. června u příležitosti Slavnosti Seslání Ducha Svatého. V loňském roce dárci do sbírky darovali více než 2,4 milionu Kč. Přispěli tak na pomoc 55 tisícům lidí v nouzi. Děkujeme!

Klub Včela si užil masopustní veselí

V poslední únorový den uspořádal bystřický volnočasový klub pro seniory a osoby s postižením Včela tradiční masopustní veselí, které se konalo v místní restauraci Hotelovka. Zahájení příjemně stráveného odpoledne bylo v kompetenci Včely.