Terénní služba Klubu v 9 má nový automobil
24. května 2022 Články

Terénní služba Klubu v 9 má nový automobil

Díky projektu Kraje Vysočina Investujeme v sociálních službách mohl Klub v 9 – centrum služeb pro podporu duševního zdraví posílit poskytování terénní formy služby, a to v podobě nákupu osobního automobilu. Nový automobil nám umožní rozšíření služby a zefektivnění dopravy k našim uživatelům. Pracovnice dojíždí za klienty – lidmi s duševním onemocněním, do jejich domácností, pomáhají jim řešit jejich potřeby, doprovází je při vyřizování různých pochůzek k lékařům, na úřady apod. Nový automobil zároveň zvýší dostupnost služby. Zájem o ni v současné době stále roste.

 „Chceme klienty podpořit především v udržení jejich kompetencí, a tím i v běžném fungování v životě. Je důležité, aby každý člověk měl naději ve smysluplný život přes všechna omezení způsobená nemocí. Díky novému autu je tak naše služba dostupná většímu počtu klientů," sdělila Ivana Ptáčková, vedoucí služby.

Klub v 9 v nedávné době zaznamenal zvýšenou poptávku o terénní službu pro osoby s duševním onemocněním. Je to dáno probíhající reformou psychiatrické péče v České republice, ale i celkově náročným obdobím ve společnosti, zejména v posledních dvou letech. „Rozvíjí se také intenzivní spolupráce s Psychiatrickou nemocnicí Jihlava. Spolupráce se zdravotníky zvyšuje úspěšnost naší podpory, za což jsme velmi rádi. V loňském roce jme v terénu podpořili 34 uživatelů a poskytli jim 1291 hodin služby,“ doplnila Ivana Ptáčková.

Nový automobil Klubu v 9