534 tříkrálových kasiček ukrývalo 4 189 233 Kč na pomoc potřebným

Přispívat však můžete až do 30. dubna 2022 na www.trikralovasbirka.cz

TS poděkování

ONLINE KASIČKA

Vhoďte svůj příspěvek do virtuální kasičky na webu Tříkrálové sbírky.

Ve druhém kroku nezapomeňte vybrat lokalitu, aby sbírka mohla pomáhat přímo ve vašem okolí.

KLIKNĚTE ZDE PRO ONLINE PODPORU

LETOŠNÍ DOPROVODNÉ ONLINE AKTIVITY

Tříkrálový koncert 2022

Žďár Klášter

Benefice pro Tříkrálovou sbírku 2022

Online aktivita ve spolupráci s místními ZUŠ pokračuje až do 31. ledna 2022

SLEDUJTE TŘÍKRÁLOVOU KOLEDU NA NAŠICH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

JAK TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA POMÁHÁ?

„Díky Tříkrálové sbírce jsme mohli náš rozšiřující se tým Domácí hospicové péče vybavit dalším služebním automobilem a poskytnout tak dostupnější a efektivnější péči umírajícím a podporu jejich blízkým po celém okrese Žďár nad Sázavou. Naše péče je stále více žádaná, a proto je důležité mít k dispozici vybavený vozový park, díky kterému můžeme být rodinám, kde pečují o těžce nemocné doma, nápomocni co nejdříve.“
MUDr. Pavel Svoboda, lékař - paliatr Domácí hospicové péče

„Když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, bylo mi 20 let. Přítel se o mě zajímal až do chvíle, kdy jsem šla k porodu. Poté byl otec nezvěstný a já na péči o dceru zůstala sama. V této náročné životní situaci jsem požádala o pomoc Charitní záchranou síť. Pracovnice mi nabídly potravinovou a materiální pomoc, která mi zaručovala, že dcera bude mít pravidelný přísun potravin, hygieny a dalších prostředků důležitých pro její správný vývoj. Tyto potravinové a hygienické balíčky jsou dotovány z Tříkrálové sbírky. Dnes je dceři jedenáct měsíců a život bez ní si neumím představit. Za pomoc a podporu vděčím Charitní záchranné síti.“
Šárka, klientka Charitní záchranné sítě

„Rapidní zdražení potravin a spotřebního zboží se promítlo i do našeho už tak napjatého rodinného rozpočtu. Manžel v době pandemie přišel o zaměstnání a já jsem stále na rodičovské dovolené s naším čtvrtým dítětem. Jsme vděční, že můžeme pravidelně čerpat potravinové a hygienické balíčky z Charitní záchranné sítě. Odleví už tak prázdné peněžence. Zakoupení balíčků je dotováno z Tříkrálové sbírky.“
Lucie, klientka Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi

"Je mi 75 let a žiji ve společné domácnosti s manželem a synem. Synovi je 45 let a má kombinované postižení. Navíc je silný epileptik. Manžel je již několik let téměř nechodící, a tak veškerá péče o něj, syna i domácnost je na mně. I proto jsem velmi ráda, že může syn denně docházet do denního stacionáře. Mohu si alespoň trochu odlevit a věnovat se muži či chodu domácnosti. Každé ráno syna vyzvedává auto ze stacionáře, který je speciálně uzpůsobený pro převoz osob na invalidním vozíku a osoby se sníženou pohyblivostí. Ve stacionáři tráví syn celý den až do odpoledních hodin, kdy ho opět pracovníci stacionáře odvezou domů. Službu stacionáře i dopravu poměrnou částí hradíme. Pokud bychom je však museli platit v celé částce, nemohli bychom si to dovolit. Sama syna do stacionáře nedopravím.
Z toho důvodu by musel stacionář přestat navštěvovat. Proto jsme vděčni za finanční podporu z Tříkrálové sbírky.“

Marie, maminka klienta denního stacionáře

KONTAKT NA KOORDINÁTORKU TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2022

Michaela Knížková
koordinátorka Tříkrálové sbírky pro oblast okresu Žďár nad Sázavou

e-mail: michaela.knizkova@zdar.charita.cz

Oblastní charita Žďár nad Sázavou, Horní 22, 59101 Žďár nad Sázavou

Sponzoři Tříkrálové sbírky

Tři králové vykoledovali potřebným čtyři miliony
28. ledna 2022 Zprávy z Tříkrálové sbírky 2022

Tři králové vykoledovali potřebným čtyři miliony

Tříkrálová sbírka roku 2022 opět překvapila. Součet všech 534 kasiček, které s třemi králi putovaly v prvních dvou týdnech po celém okrese Žďár nad Sázavou, činí pro letošní rok 4 189 233 Kč. To je o 407 122 Kč více než v roce 2020, kdy se Tříkrálová sbírka uskutečnila ještě v tradiční formě bez nastavených hygienických opatření.

Koordinátorka Tříkrálové sbírky: Koledu s dětmi trénujeme už od léta
4. ledna 2022 Zprávy z Tříkrálové sbírky 2022

Koordinátorka Tříkrálové sbírky: Koledu s dětmi trénujeme už od léta

Veronika Dobrovolná, nyní na rodičovské dovolené, byla doposud již několikrát v koordinátorské pozici Tříkrálové sbírky. Letos ji čekají dvě role. Nejen, že musí v náročných zimních týdnech skloubit roli maminky Kubíka a Vojtíška, ale jejím úkolem je také dohlížet na to, aby sbírka reagovala na současnou ne příliš jednoduchou situaci v době stále se proměňující epidemie.

Tříkrálovou sbírku 2022 bude možné podpořit přímo do kasiček nebo online
28. prosince 2021 Zprávy z Tříkrálové sbírky 2022

Tříkrálovou sbírku 2022 bude možné podpořit přímo do kasiček nebo online

Největší sbírková akce v České republice prochází v posledním roce mnoha změnami. To nejdůležitější – šíření radostné zprávy o narození Ježíše Krista – však zůstává.
Právě připravovaná Tříkrálová sbírka se uskuteční ve dnech od 1. do 16. ledna 2022. V minulém ročníku přerušila tzv. kontaktní koledu epidemická situace. V nadcházejícím ročníku nabízí organizátoři dárcům možnost volby, jakým způsobem se do finanční podpory potřebným lidem zapojí.