Zprávy z Tříkrálové sbírky 2022

Tři králové vykoledovali potřebným čtyři miliony
28. ledna 2022 Zprávy z Tříkrálové sbírky 2022

Tři králové vykoledovali potřebným čtyři miliony

Tříkrálová sbírka roku 2022 opět překvapila. Součet všech 534 kasiček, které s třemi králi putovaly v prvních dvou týdnech po celém okrese Žďár nad Sázavou, činí pro letošní rok 4 189 233 Kč. To je o 407 122 Kč více než v roce 2020, kdy se Tříkrálová sbírka uskutečnila ještě v tradiční formě bez nastavených hygienických opatření.

Koordinátorka Tříkrálové sbírky: Koledu s dětmi trénujeme už od léta
4. ledna 2022 Zprávy z Tříkrálové sbírky 2022

Koordinátorka Tříkrálové sbírky: Koledu s dětmi trénujeme už od léta

Veronika Dobrovolná, nyní na rodičovské dovolené, byla doposud již několikrát v koordinátorské pozici Tříkrálové sbírky. Letos ji čekají dvě role. Nejen, že musí v náročných zimních týdnech skloubit roli maminky Kubíka a Vojtíška, ale jejím úkolem je také dohlížet na to, aby sbírka reagovala na současnou ne příliš jednoduchou situaci v době stále se proměňující epidemie.

Tříkrálovou sbírku 2022 bude možné podpořit přímo do kasiček nebo online
28. prosince 2021 Zprávy z Tříkrálové sbírky 2022

Tříkrálovou sbírku 2022 bude možné podpořit přímo do kasiček nebo online

Největší sbírková akce v České republice prochází v posledním roce mnoha změnami. To nejdůležitější – šíření radostné zprávy o narození Ježíše Krista – však zůstává.
Právě připravovaná Tříkrálová sbírka se uskuteční ve dnech od 1. do 16. ledna 2022. V minulém ročníku přerušila tzv. kontaktní koledu epidemická situace. V nadcházejícím ročníku nabízí organizátoři dárcům možnost volby, jakým způsobem se do finanční podpory potřebným lidem zapojí.