Předvánoční prodejní výstava klubu Včela

Pondělí 26. 11. - neděle 2. 12. 2018 od 8.00 do 16.00 hod.
Včela - volnočasový klub pro seniory a osoby se zdravotním postižením, Hornická 643, Bystřice n. P.

Vánoční výstava Klubu v 9

Přijměte naše pozvání na vánoční prodejní výstavu výrobků Klubu v 9. Udělejte si radost a svým nákupem podpořte Klub v 9 - centrum služeb pro podporu duševního zdraví.
26. 11. - 9. 12. 2018, Knihovna M. J. Sychry, dospělé oddělení,
Žďár nad Sázavou

Improshow pro Ponorku

Celovečerní improvizační představení, jehož základem jsou témata diváků, podpoří opět naši Ponorku - NZDM. Střídavá péče vždy polovinu z výtěžku z každého představení věnuje na dobročinné účely.
Neděle 4. 11. 2018 od 18.00 ve žďárském klubu Batyskaf

Sociální pracovnice Domácí hospicové péče: „Má práce není nic nemožného.“

Jsem sociální pracovnice. Dvě slova znějící obyčejně. Potkáváte je často, nejspíš ani netušíte, co vlastně dělají. Možná se vám vynoří otázka, zda je to skutečně potřebná práce. Možná se vám před očima promítne soudružka Olga Zubatá z filmu Kolja, která jako vichřice vpadla do křehkého příběhu. Možná vám tato dvě slova připadají moc neosobní. Možná máte další svá „možná“…

Hrnek od kafe: „V Klubu v 9 jsem doma.“

Jsem malý. Jsem porcelánový. Mám pouze jedno, za to ale velké ucho. A taky jsem všelijak zdobený. Sám se nikam nepřemístím, sám nic nezvládnu. Ale beze mě by měli ostatní těžký život. Ano, jsem hrneček. A většinou jsem používaný na kafe. Žiji v krásném prostředí se spoustou lidí, bydlím v Klubu v 9 v kuchyni.

Canisterapie je v Nese oblíbená

Uživatelé Nesa - denní stacionář ve Velkém Meziříčí si kromě spousty dalších aktivit, činností a akcí užívají také canisterapii, kdy je uživatelům umožněn intenzivní kontakt se psem, jehož přítomnost má pozitivní vliv na člověka. V Nese probíhá canisterapie většinou dvakrát měsíčně, a to jak individuální, tak i skupinová. Během setkání jsou vždy přítomni uživatelé, paní canisterapeutka se svým psem z organizace Cantes z. p. s. Vysočina a odpovědný pracovník stacionáře.

Fotograf Zbyněk Čech:  „Pomoc Charity má smysl. Jde ke konkrétním lidem.“

Jubilejní desátý ročník soutěže Můj svět se v letošním roce uskutečnil v Charitě Opava. Výsledek soutěže, které se mohli zúčastnit pracovníci, klienti i dobrovolníci všech Charit České republiky, přinesl milé překvapení. První cenu v kategorii Život kolem nás a druhou cenu v kategorii Portrét vyhrál žďárský fotograf Zbyněk Čech, který již pět let spolupracuje s Oblastní charitou Žďár nad Sázavou. Nejen jeho vítězné snímky, ale i mnohé další budou do 11. listopadu viset v Čechově domě ve Žďáře nad Sázavou.
V pondělí 1. října se v 17.00 hodin uskuteční vernisáž této výstavy.

Můj svět ve Žďáře již podesáté

1. 10. - 11. 11. 2018, Čechův dům, Žďár nad Sázavou

FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ pracovníků, dobrovolníků a klientů všech charit České republiky ve spolupráci s Knihovnou M. J. Sychry ve Žďáře nad Sázavou
Jubilejní desátý ročník tradiční fotografické výstavy je i pro letošní rok opět významný tím, že autorem dvou vítězných snímků je žďárský fotograf Zbyněk Čech, spolupracující s Oblastní charitou Žďár nad Sázavou.
VERNISÁŽ VÝSTAVY pondělí 1. října v 17.00 hod.

Pozdrav ke Dni Charity

Přijměte od nás přání pěkného DNE CHARITY s malým pozdrav, který Vám, doufáme J, vyloudí úsměv na tváři.

Krásné dnešní jmeniny!

Video spustíte kliknutím zde.

Oblastní charita Žďár nad Sázavou otevře v úterý odpoledne všechny své dveře

V úterý 25. září 2018 od 13 hodin otevře žďárská Charita prostory všem zájemcům o služby. V ten den totiž slaví organizace své jmeniny. Stane se tak jako každoročně u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, patrona všech charitních zařízení. V odpolední čas bude možné navštívit všechna zařízení a jejich pobočky, prohlédnout si prostory a zázemí, kde působí, a nakouknout do každodenního provozu, umožňuje-li to charakter dané služby.