Poděkování ředitelky Ing. Jany Zelené za Tříkrálovou sbírku 2019

Milí koledníci a dárci, dovolte mi, abych Vám touto cestou poděkovala jménem Oblastní charity Žďár nad Sázavou za Vaše zapojení v rámci Tříkrálové sbírky 2019. Vám, koledníci, děkuji za ochotu a čas, který jste věnovali pro dobrou věc. Dárcům pak děkuji za jejich štědré dary, které pomohou a podpoří především potřebné lidi v našem regionu.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Sněhová nadílka přinesla krásný tříkrálový výtěžek

533 využitých kasiček, 13 000 letáků, 76 000 cukříků, 2 100 koledníků a výtěžek 3 576 429 Kč. Taková jsou čísla devatenácté Tříkrálové sbírky letošního roku. Tradiční sbírka, která probíhala v rámci celého okresu Žďár nad Sázavou, přinesla i pro letošní rok překvapivý výsledek v podobě navýšení výtěžku o 263 344 Kč oproti roku minulému. Stalo se tak i navzdory početným sněhovým srážkám, občasným mrazivým nocím, ale i drobnému dešti, které čtrnáctidenní období sbírky provázely.

Tříkrálové fotografie

Máte fotografie z tříkrálového koledování? Podělte se s námi a zašlete nám je na email dc@zdar.charita.cz
Průběžně je pro Vás zveřejňujeme na FB žďárské Charity a dobrovolnického centra Kambala a na našich weboých stránkách.

XIII. Tříkrálový koncert se opět vydařil

V neděli 13. ledna 2019 se uskutečnil tradiční děkovný koncert v Novém Městě na Moravě. Děkujeme Chrámovému pěveckému sboru Velké  Meziříčí a hudebnímu uskupení Amare za pěkný nedělní podvečer.
Krátký záznam z koncertu zde

Kolednické putování v Novém Městě na Moravě

I přes nepříznivost počasí se v sobotu 5. ledna 2019 ráno dostavilo do prostor novoměstského farního úřadu a skautské klubovny na Malé ulici více než šedesát dobrovolníků s úsměvy na tváři, dobrou náladou a nadšením pro věc.

Ředitelka žďárské Charity: Naši snahou je přinést do domovů radost z Kristova narození

Jdevatenáctá Tříkrálová sbírka potrvá i letos do 14. ledna. Po celém okrese bude možné potkat zhruba 2 100
dobrovolníků. V terénu je rekordní počet tříkrálových kasiček, celkem 541.
S ředitelkou žďárské Charity Ing. Janou Zelenou jsme si povídali především o procesních záležitostech sbírky.

Yvona Pošvicová: Smyslem Tříkrálové sbírky je vykouzlit všem lidem na tváři úsměv

Yvona Pošvicová pracuje ve žďárské Charitě od listopadu jako koordinátorka dobrovolníků. S tím se pojí i její funkce koordinátorky právě probíhající Tříkrálové sbírky.

XIII. Tříkrálový koncert 13. 1. v Novém Městě na Moravě

Srdečně Vás zveme na tradiční koncert, který je věnován všem koledníkům, dárcům a dobrovolníkům.

XIII. Tříkrálový koncert v Novém Městě na Moravě
neděle 13. ledna 2019 od 17 hodin, kostel sv. Kunhuty v Novém Městě na Moravě

Vystoupí hudební uskupení AMARE z Nového Města na Moravě a Chrámový pěvecký sbor Velké Meziříčí.

Velkým Meziříčím projde Tříkrálový průvod

Srdečně Vás zveme na Tříkrálový průvod náměstím ve Velkém Meziříčí
pátek 11. ledna 2019, sraz ve 14 hodin u římskokatolické fary na náměstí.