Aktuálně

Klienti žďárské Charity nechtějí zůstat sami
10. května 2021 Články

Klienti žďárské Charity nechtějí zůstat sami

Kampaň s názvem „Nechceme zůstat sami“ vyhlásila pro období května a června Oblastní charita Žďár nad Sázavou na podporu služeb, které poskytují péči lidem s duševním onemocněním, mentálním či kombinovaným postižením a seniorům, hledajícím náplň svého volného času. Jejím cílem je seznámit veřejnost s potřebnými službami, které se aktuálně ocitají v ohrožení z důvodu ekonomické krize způsobené pandemií COVID-19.

Postní almužna pomůže klientům Charitní záchranné sítě
6. května 2021 Články

Postní almužna pomůže klientům Charitní záchranné sítě

Výtěžek Postní almužny roku 2021 opět přesvědčil o veliké solidaritě druhých vůči těm, kterým se v současné době nedaří. V postničkách bylo uloženo 94 100 Kč. Získané finance pomohou klientům Charitní záchranné sítě, kteří žijí v existenční nouzi.

Páteční den s pečovatelkou Maruškou
30. dubna 2021 Články

Páteční den s pečovatelkou Maruškou

Je pátek 6.30 hodin. V přízemí Domu s pečovatelskou službou v Bystřici je už „cvrkot“. Pracovníci místní pečovatelské služby začínají nový den. Sympatická vedoucí Petra právě začíná ranní poradu, na které připomíná jednotlivé úkony u klientů. Většinou se jedná o seniory. Někteří žijí přímo v místě, jiní ve městě, ostatní na vesnicích. Někde pečovatelka nakoupí, provede hygienu klienta, jinde uklidí nebo převeze uživatele na prohlídku k lékaři.

Sociální pracovník Charitní pečovatelské služby: Přání většiny našich klientů je žít doma
28. dubna 2021 Články

Vladimír Jindra se pohybuje v oblasti neziskového sektoru a sociálních služeb již od roku 2000. V současné době pracuje jako sociální pracovník v Charitní pečovatelské službě, která spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou. Toto zařízení poskytuje terénní péči především seniorům, kteří se z důvodu věku nebo onemocnění nedokážou postarat sami o sebe, a to v Bystřici nad Pernštejnem a ve Žďáře nad Sázavou do vzdálenosti 15 kilometrů od obou obcí. O zhruba 300 klientů ročně pečuje celkem 22 pracovníků v obou pobočkách.

Při sobotní Sbírce potravin darovala veřejnost Charitě a Portimu 1 272 kilo potravin a drogerie
28. dubna 2021 Články

sobotu 24. dubna 2021 se po celé České republice uskutečnilo jarní kolo tradiční Sbírky potravin. Z důvodu rotace akce po místních supermarketech připadl Oblastní charitě Žďár nad Sázavou a po dohodě i obecně prospěšné společnosti Portimo novoměstský supermarket BILLA.  Zájem dárců byl i přes všechna hygienická opatření veliký. Již od rána se koše dobrovolníků centra Kambala plnily velkými nákupy, které v 16 hodin, kdy došlo ke střídání obou subjektů, činily 1 065 kilo potravin a drogerie. Portimo, o.p.s. pak ve zbylých dvou hodinách Sbírky získalo od štědrých dárců 207 kilogramů. Získané zboží podpoří ty, kteří se ocitli ve velmi těžkých existenčních podmínkách.