Aktuálně

Aktuálně z našich zařízení
27. října 2020 Články

Aktuálně z našich zařízení

Ptáte se nás, jak se nám daří...  ROZKRÝVEJTE ŠIPKY A NALEZNETE ODPOVĚDI.

Děkujeme, že jste s námi. ❤️

Fotbalisté SK Pernštejn Nedvědice obdarovali Rosu
23. října 2020 Články

Fotbalisté SK Pernštejn Nedvědice obdarovali Rosu

Fotbalisté SK Pernštejnem Nedvědice organizovali v sezóně 2019/2020 sbírku na podporu denního stacionáře Rosa s názvem „Góly pro Rosu“. Sportovci všech věkových kategorií přispěli každou vstřelenou brankou do veřejné sbírky částkou 50 Kč. Mladší přípravka, starší přípravka, žáci, dorost i muži „nastříleli“ mnoho branek, kterými se podařilo kasičku naplnit až do částky 21 765 Kč.

Důležité je řídit se zdravým rozumem, říká Zdeňka Švancarová z charitní Linky důvěry
20. října 2020 Charita Česká republika

V těchto dnech roste počet lidí, kteří pociťují úzkost nebo obavy vyvolané jak strachem z nákazy koronavirem, tak existenčními problémy. Mnoho rodin musí řešit nezvyklé situace kvůli on-line školní výuce nebo starším příbuzným v pobytových zařízeních a podobně. Na to, s čím se volající nejčastěji potýkají, jsme se ptali paní Zdeňky Švancarové z celostátní Linky důvěry provozované Oblastní Charitou Blansko.

Charita v druhé vlně koronakrize: největším úkolem je udržet domácí péči
16. října 2020 Charita Česká republika

Charita v druhé vlně koronakrize: největším úkolem je udržet domácí péči

Na podzim přišla podle očekávání nová vlna šíření koronaviru – a tak i nová starost o lidi, o něž Charita pečuje. Některá zařízení, například stacionáře pro seniory a lidi s postižením a volnočasové kluby pro mládež, musela být kvůli nařízením vlády uzavřena. V pobytových zařízeních, jako jsou domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem, byly zakázány návštěvy. Stejně tomu bylo i na jaře.

V sobotu jsme si připomněli Mezinárodní den za odstranění chudoby
15. října 2020 Charita Česká republika

V sobotu jsme si připomněli Mezinárodní den za odstranění chudoby

Od roku 1992 si vždy 17. října připomínáme Mezinárodní den za odstranění chudoby, který vyhlásilo Valné shromáždění OSN. Konkrétně bychom si měli uvědomit, že s chudobou se potýkají nejen rozvojové země, ale i lidé, kteří žijí mezi námi. Při této příležitosti chceme upozornit na příčiny, které chudobu způsobují, a vyzvat vládu, aby prosazovala opatření vedoucí k odstranění nebo snížení nerovností jak u nás, tak na mezinárodní úrovni.