Články

Lékař Domácí hospicové péče: „S pacienty se bavím více o jejich životě než o jejich smrti."
11. dubna 2021 Články

Rozhovor s MUDr. Pavlem Svobodou o činnosti Domácí hospicové péče, která působí v okrese Žďár nad Sázavou

Den, který začal smutkem, a přesto byl plný naděje
8. dubna 2021 Články

Den, který začal smutkem, a přesto byl plný naděje

Je čtvrtek ráno. Zdravotní sestřičce Petře začíná nový pracovní den. Po víkendu, kdy v Domácí hospicové péči zemřeli čtyři pacienti, doufá Petra ve veselejší dny.

Charita přináší zdraví i v době pandemie
7. dubna 2021 Charita Česká republika

Charita přináší zdraví i v době pandemie

Ještě před rokem nám zdraví připadalo jako něco zcela samozřejmého. Nemoc byla pro mladého člověka synonymem chřipky, málokdy něčeho závažnějšího, co by mělo vliv na jeho každodenní život. Choroby tak byly spojeny spíše se stářím. Než se však rok s rokem sešel, je nemoc strašákem pro staré i mladé. Daleko více si uvědomujeme cenu vlastního zdraví a připomínáme si to i dnes, kdy slavíme Světový den zdraví.

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!
1. dubna 2021 Charita Česká republika

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!

Říkají mu Daránek. Jméno dostal podle darů, kterými pomáhá dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života. Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte jeho poslání, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Charita Česká republika spouští výzvu pomoci s názvem Daránek dětem. Její výtěžek pomůže těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení.

Péče Charity ulehčuje nejen rodinám, ale i nemocnicím
23. března 2021 Články

Péče Charity ulehčuje nejen rodinám, ale i nemocnicím

Počet hospitalizovaných pacientů v nemocnicích a současně i počet nemocných v těžkém stavu a na jednotce intenzivní péče v posledních týdnech z důvodu onemocnění Covid-19 výrazně vzrostl. S tímto faktem přímo souvisí i nárůst počtu klientů terénních služeb žďárské Charity, které poskytují péči seniorům a lidem v nepříznivé životní situaci. Jedná se o Domácí zdravotní a hospicovou péči, Charitní pečovatelskou službu a Osobní asistenci. Tyto čtyři služby po celý rok pandemie nepřerušily poskytování své péče ani v současnosti, kdy počet pozitivních Covid-19 roste a vyhlášená omezení týkající se omezení pohybu osob v České republice jsou nejvýraznější. Naopak domácí péče je v posledních týdnech žádanější.