Články

Tři měsíce pomoci po tornádu: Charita zůstává na místě
24. září 2021 Diecézní charita Brno

Tři měsíce pomoci po tornádu: Charita zůstává na místě

Už tři měsíce pomáhá Charita lidem po tornádu. První dny zajišťovali charitní pracovníci humanitární pomoc, později navštěvovali rodiny a řešili s nimi finanční pomoc ze sbírky. Pro obyvatele moravských obcí zůstává Charita stále nablízku. V každém místě má svého koordinátora, který stále pomáhá všem lidem. Tři měsíce po nečekané zkáze je stále v provozu i speciální stan v Mikulčicích. Jak funguje popisuje následující reportáž.

„Bystřický fotbal pomáhá“ již letos po osmé
20. září 2021 Články

„Bystřický fotbal pomáhá“ již letos po osmé

V neděli 29. srpna 2021 se na bystřickém fotbalovém stadionu konal již osmý ročník charitativního turnaje „Bystřický fotbal pomáhá“ pod záštitou Sportovního klubu (SK) Bystřice nad Pernštejnem a Města Bystřice nad Pernštejnem.

Den Charity oslavíme děkovnou mší svatou a benefičním koncertem
9. září 2021 Články

Den Charity oslavíme děkovnou mší svatou a benefičním koncertem

Oslava tradičního DNE CHARITY, který se uskutečňuje každoročně v období svátku sv. Vincence z Pauly, zakladatele charitního díla, proběhne v letošním roce v prostorách kostela sv. Prokopa ve Žďáře nad Sázavou.

Střechu už máme hotovou a pokračujeme v podkroví
7. září 2021 Diecézní charita Brno

Střechu už máme hotovou a pokračujeme v podkroví

Tornádo zasáhlo i dům pana Zdenka z Moravské Nové Vsi. Zničilo střechu, ale i interiér. Muž bude muset například udělat nové podlahy a pořídit nábytek. K tomu, aby se s rodinou opět cítili jako doma, jim pomohli dárci a Diecézní charita Brno.

Ve čtvrtek 2. září můžete nakouknout do našich center pro rodinu s dětmi
27. srpna 2021 Články

Ve čtvrtek 2. září můžete nakouknout do našich center pro rodinu s dětmi

Milí rodiče, prarodiče, tetičky a strýčkové, přijměte naše pozvání na čtvrteční dopoledne,
kdy můžete navštívit prostory našich center pro rodiče s dětmi Kopretina.