30 let pomoci lidem. Žďárská Charita oslaví narozeniny v zámku
12. dubna 2023 Články

30 let pomoci lidem. Žďárská Charita oslaví narozeniny v zámku

Oblastní charita Žďár nad Sázavou poskytuje sociální, zdravotní a humanitární služby lidem už 30 let. Výročí založení organizace oslaví současní i bývalí zaměstnanci v areálu Zámku Žďár nad Sázavou. Pozvánku s datumem 26. května obdrželi také donátoři, dobrovolníci a podporovatelé Charity.

Za třicet let se v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou stalo mnohé, jedna jistota ale zůstává. Dvacet posledních roků stojí pevně v jejím čele Jana Zelená. „Zažili jsme spoustu dobrodružství, splnili mnoho úkolů, překonali mnoho překážek a obtíží. Zároveň se událo i nespočet malých zázraků a vítězství. Poskytli jsme služby tisícům lidí, kteří se na nás obrátili o pomoc, odpracovali nespočet hodin ve prospěch potřebných,“ řekla ředitelka žďárské Charity Jana Zelená. Její poděkování míří za všemi, kteří se na pomoci lidem v nouzi v uplynulých letech podíleli. „Jsou jimi moji kolegové, naši donátoři, dobrovolníci, podporovatelé, ale třeba i ti, kteří nás myslí svými modlitbami. Díky vám všem. A přijďte to s námi oslavit,“ dodala Jana Zelená.

Na oslavy jsou zváni všichni současní i minulí pracovníci a také široká veřejnost. V programu pátečních oslavy jsou i večerní koncerty v Pivovarském dvoře, na kterých vystoupí zpěvák Michal Hrůza s kapelou, pražský disco-Balkán band Circus Brothers a funk folková formace Heblo z Ostravy.

O spojení s místní komunitou se v odpoledním programu na prvním nádvoří žďárského zámku postarají Zelenohorští muzikanti, nebo třeba zámečtí hasiči a žďárští městští policisté s ukázkami činnosti a techniky. Pro návštěvníky oslav je dále připravena komentovaná prohlídka areálu zámku. V 17 hodin se bazilice Nanebevzetí Panny Marie a svatého Mikuláše uskuteční slavnostní mše svatá.

PROGRAM
Oslava 30 let Oblastní charity Žďár nad Sázavou
26. května 2023, areál Zámku Žďár nad Sázavou

Koncerty v Pivovarském dvoře
(placená zóna)
18:30 Heblo
20:00 Michal Hrůza a Kapela Hrůzy
21:45 Circus Brothers
KOUPIT VSTUPENKU 
Cena vstupenky: 350 korun v online prodeji žďárského zámku do 25.5. (500 korun na místě).

Koncerty a program na Prvním nádvoří
(volný vstup)
15-18 hodin
Hudební vystoupení Zelenohorských muzikantů, funk folkové formace Heblo a bluesové pohody Lucky B, taneční a cirkusový workshop, tvořivé dílny, aktivity pro děti, ukázky techniky a činnosti městské policie, dopravní policie a hasičů, prodej výrobků uživatelů služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou a charitní dobrodružné kolekce DobroDruh.

Další program
(volný vstup)
17:00 Slavnostní mše svatá v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a svatého Mikuláše
17:00 Komentovaná prohlídka areálu Zámku Žďár nad Sázavou (začátek před bazilikou)

Michal Hrůza a Kapela Hrůzy. Circus Brothers Heblo

30 let pomoci lidem

Oblastní charita Žďár nad Sázavou je nestátní nezisková organizace, která spadá pod Diecézní charitu Brno. Lidem na Žďársku poskytuje 18 služeb v sociální, zdravotní, prorodinné, preventivní a dalších oblastech. První služba byla založená v roce 1993. S ročním počtem víc než deseti tisíce obsloužených klientů a uživatelů je největším a nejkomplexnějším poskytovatelem služeb svého druhu v okrese Žďár nad Sázavou. Jedná se o stabilní a pružnou organizaci, která se soustředí na profesionální, kvalitní a empatický přístup k lidem. Oblastní charita Žďár nad Sázavou je zařazená do sítě sociálních služeb Kraje Vysočina.