Z Nesy si lidé odnášeli dárky i pohodu
13. prosince 2023 Články

Z Nesy si lidé odnášeli dárky i pohodu

Mezi nabízené aktivity v denním stacionáři Nesa patří i práce v dílnách. Lidé s různými stupni postižení, kteří stacionář navštěvují, zde vyrábí svíčky, mýdla, výrobky z textilu, z keramiky, ze dřeva i z jiných přírodnin. Cílem není vyrobit co nejvíce výrobků, ale samotná činnost v dílně. 

Do výroby se zapojují všichni dle svých možností včetně uživatelů s nejtěžším postižením.  Ti zde pracují s vedením ruky, pomáhají podáváním, hmatem se seznamují s různými materiály nebo pozorují výrobu. Každý výrobek je výsledkem mnoha hodin snažení, práce, pozornosti. Během roku v dílnách vznikne mnoho krásných věcí, které se již tradičně vystavují a prodávají před Vánoci přímo v Nese. Je to i příležitost otevřít a představit službu veřejnosti. Letošní výstava proběhla 8. prosince a podobně jako v minulých letech byla obohacena několika krátkými koncerty Radky Uchytilové ml. Výstavu navštívilo přibližně 120 hostů, kteří měli příležitost kromě nákupu a poslechu koncertu se také potkat a strávit s uživateli Nesy pěkné chvíle u punče a cukroví.

Denní stacionář Nesa ve Velkém Meziříčí je jednou ze služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, své služby poskytuje lidem s mentálním a kombinovaným postižením od 15 do  55 let.

Mgr. Ing. Alena Poulová

Mgr. Ing. Alena Poulová

zástupkyně ředitelky pro personální oblast, vedoucí denního stacionáře Nesa
Tel.: 777 155 376 E-mail: WerxRWfgbeBFRYUSg_nBO1.7~bGkO1p