Fotografie pomáhají Ukrajině. Viset mohou i ve vašem pokoji
8. září 2022 Články

Fotografie pomáhají Ukrajině. Viset mohou i ve vašem pokoji

Žďár nad Sázavou – Drsnou realitu zachytil na fotografiích při svých cestách do válkou zasažených oblastí na Ukrajině fotograf Richard Bouda. Prohlédnou si je stále můžete v Galerii Kinských v prostorách žďárského zámku. A nejenom prohlédnout. Zakoupením některé z vystavených fotografií podpoříte pomoc Oblastní charity Žďár nad Sázavou poskytovanou ukrajinským uprchlíkům žijícím ve žďárském regionu, ale i lidem, kteří nemohou opustit území válkou zmítané Ukrajiny.

„Mnoho fotografií už má své majitele, některé už i svá místa v jejich domovech. Stále je ale z čeho vybírat,“ řekla Radka Čaníková z Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Čtěte také: Liliya Alieva: Válka rozbila naši víru v lidskost

Cena menších fotografií Richarda Boudy v dobročinném prodeji ve prospěch žďárské Charity je čtyři tisíce korun. Na těchto snímcích zachytil fotograf ukrajinské uprchlíky, kteří našli dočasné útočiště v České republice. Cena velkoformátových fotografií zachycujících realitu posledních dnů na Ukrajině je pak sedm tisíc korun.

Fotografie Richarda Boudy si můžete prohlédnout v Galerii Kinských v prostorách žďárského zámku. Foto: Radka ČaníkováFotografie Richarda Boudy si můžete prohlédnout v Galerii Kinských v prostorách žďárského zámku. Foto: Richard BoudaFotografie Richarda Boudy si můžete prohlédnout v Galerii Kinských v prostorách žďárského zámku. Foto: Richard Bouda