Každá koruna pomáhá. Tři králové koledují pro žďárskou Charitu
28. prosince 2022 Články

Každá koruna pomáhá. Tři králové koledují pro žďárskou Charitu

Žďár nad Sázavou - „My tři králové jdeme k vám, štěstí zdraví vinšujem vám,“ kouzlí úsměv na rtech zpěvem koledy Kašpar, Melichar a Baltazar. Tři mudrcové, kteří se přišli do Betléma poklonit Ježíškovi v jesličkách. Svátek mají 6. ledna. To je den, kdy končí vánoční svátky, odstrojuje se stromeček a probíhá Tříkrálová sbírka, největší dobrovolnická akce v České republice. 

23. ročník Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Charita Česká republika, začne 1. ledna 2023. Prvních patnáct dní nového roku její konání ve žďárském okrese zajistí Oblastní charita Žďár nad Sázavou. „Do terénu jsme předali pět set šedesát kasiček, které má na starost osmdesát asistentů,“ řekla Michaela Knížková, koordinátorka Tříkrálové sbírky Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Městy a obcemi Žďárska projde s koledou na sedmnáct set koledníků.

K + M + B, Kristus požehnej tomuto domu, píší tři králové na dveře. „Pojďme i my drobným darem do Tříkrálové sbírky napsat lepší životní příběh klientům služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Jejich vděk a úsměv ve tváři ať je nám odměnou,“ vyzvala ředitelka žďárské Charity Jana Zelená. Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v nouzi všude tam, kam dosáhne pomoc Charity.

Pro ty, kteří chtějí podpořit Tříkrálovou sbírku, ale koledníci je třeba nezastihli doma, nebo se k nim domů nedostali, existují online možnosti přispění. Na webu www.trikralovasbirka.cz je připravena takzvaná online kasička. Online lze přispět také na webu žďárské Charity https://zdar.charita.cz/podporte-nase-sluzby/trikralova-sbirka-vstup/ a to prostřednictvím QR platby.

El_worship

Tříkrálový koncert
v Novém Městě na Moravě

Přijměte srdečné pozvání na koncert věnovaný všem koledníkům, asistentům, dobrovolníkům a dárcům. Uskuteční se v neděli 15. ledna 2023 od 17 hodin v kostele svaté Kunhuty v Novém Městě na Moravě. Těšit se můžete na písně chválové kapely El_worship.

Kontakt na koordinátorku Tříkrálové sbírky Oblastní charity Žďár nad Sázavou
Michaela Knížková
tel.: 777 755 444
e-mail: michaela.knizkova@zdar.charita.cz
www.zdar.charita.cz