Wellmez: Funny Fest podeváté roztančí Velké Meziříčí
31. července 2023 Články

Wellmez: Funny Fest podeváté roztančí Velké Meziříčí

Multižánrový festival Funny Fest zpříjemní prázdniny ve Velkém Meziříčí. Uskuteční se v pátek 18. srpna. Na náměstí vystoupí regionální kapely, přichystán je bohatý doprovodný program. Deváté pokračování tradiční velkomeziříčské letní akce přichystal Wellmez, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Oblastní charity Žďár nad Sázavou. 

Hlavním cílem festivalu je snížit předsudky veřejnosti vůči nízkoprahovým zařízením. „Dále poukázat na důležitost smysluplného trávení volného času dětí a dospívajících, které vede k prevenci rizikového chování. Účelem festivalu je také uspořádat zábavné a pohodové odpoledne nejen pro uživatele zařízení, ale i pro širokou veřejnost,“ říká vedoucí Wellmezu Veronika Melicharová. Na festivalu vystoupí kapely a zpěváci z Velkého Meziříčí a okolí, kteří se vzdali nároku na honorář, aby tím podpořili uspořádání akce. Vstup na Funny Fest je zdarma.

Wellmez - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

V doprovodném programu si příchozí užijí malování na obličej, zahrají fotbálek, vyzkouší slalom s brýlemi simulujícími stav po požití alkoholu či marihuany, nebo vyrobí vlastní designové placky coby módní doplněk. Na festival zavítají TikTokeři. „Moc si vážíme toho, že i letos se díky městu Velké Meziříčí, účinkujícím, sponzorům, dobrovolníkům a všem ostatním, kteří Funny Fest podporují, sejdeme a užijeme si příjemné a zábavné odpoledne. Na všechny se moc těšíme,“ dodává pracovnice Wellmezu Nikol Zavřelová.

Wellmez, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Oblastní charity Žďár nad Sázavou, působí ve Velkém Meziříčí od roku 2011. Pracovníci zařízení poskytují pomoc a podporu dospívajícím, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci. 

Wellmez: Funny Fest podeváté roztančí Velké Meziříčí v pátek 18. srpna. Wellmez: Funny Fest podeváté roztančí Velké Meziříčí v pátek 18. srpna. Wellmez: Funny Fest podeváté roztančí Velké Meziříčí v pátek 18. srpna. 

Funny Fest 
pátek 18. srpna 2023 (15-22 hodin)
Náměstí Velké Meziříčí

HangOver (Pop rock, Velké Meziříčí)

Vzhůru a níž (Rock pop, Jihlava)
Michaela Šedivá (Pop folk acoustic, Žďár nad Sázavou)
Jaykey (Pop rock, Žďár nad Sázavou)
Sqost (Rock pop, Třebíč)

Událost na Facebooku
https://www.facebook.com/events/1465137390896230