Nesa s Osobní asistencí představily své služby veřejnosti
29. září 2023 Články

Nesa s Osobní asistencí představily své služby veřejnosti

Denní stacionář Nesa otevřel dveře veřejnosti. Stalo se tak u příležitosti svátku svatého Vincence z Pauly, patrona charitní práce. Ve středu 27. září bylo možné navštívit velkomeziříčské zařízení Oblastní charity Žďár nad Sázavou, prohlédnout si prostory a zázemí, ve kterém stacionář působí. Zároveň své služby představila Osobní asistence, která sídlí na stejné adrese Čechova 1660/30 Velké Meziříčí.

Vedoucí velkomeziříčské Nesy Alena Poulová považuje Den otevřených dveří za příležitost veřejnost blíže seznámit se službami denního stacionáře. „Představujeme nabízené služby i aktivity a snažíme se příchozím přiblížit běžný život lidí s postižením,” řekla Alena Poulová.

Fotografie ze Dne otevřených dveří v Nese a Osobní asistenci na Facebooku žďárské Charity

První přišli studenti Gymnázia Velké Meziříčí. Pro ně byl připraven dvouhodinový program. Později navštívili Nesu a Osobní asistenci žáci místních základních škol a příchozí z řad veřejnosti. „Všichni měli možnost si na vlastní kůži vyzkoušet například vodní lůžko ve snoezelenu, zvedací zařízení pro uživatele s omezenou pohyblivostí a další speciální vybavení používané v Nese,“ uvedla vedoucí zařízení Alena Poulová. Na Den otevřených dveří Nesy a Osobní asistenci zavítalo celkem 140 osob.

Krásné počasí vybízelo i k pobytu na terase a zahradě, kde byla připravena výstava fotografií Richarda Boudy Charita v symbolech. Série černobílých snímků představuje široký záběr pomoci, kterou Charita každodenně lidem přináší.

Den otevřených dveří v Osobní asistenci a Nese ve Velkém Meziříčí. Den otevřených dveří v Osobní asistenci a Nese ve Velkém Meziříčí. Den otevřených dveří v Osobní asistenci a Nese ve Velkém Meziříčí.

Denní stacionář Nesa poskytuje služby lidem s postižením z Velkého Meziříčí a okolí. Podporuje rozvoj člověka s postižením, jeho začlenění do společnosti, a také rodinu, ve které žije.

Osobní asistence je terénní službou žďárské Charity pro děti, dospělé a seniory s postižením nebo dlouhodobým onemocněním. Posláním služby je zajistit těmto lidem podporu při naplňování jejich potřeb v jejich přirozeném prostředí, aby mohli žít běžným způsobem života.

Den Charity, který připadá na 27. září, je každoročně oslavou svátku svatého Vincence z Pauly. Společně s Nesou a Osobní asistencí při této příležitosti otevřel své dveře veřejnosti také denní stacionář Rosa v Bystřici nad Pernštejnem.