Sbírka potravin: 935 kilogramů naděje pro žďárskou Charitu
13. listopadu 2022 Články

Sbírka potravin: 935 kilogramů naděje pro žďárskou Charitu

Žďár nad Sázavou - 935 kilogramů trvanlivých potravin a drogistického zboží přibylo ve skladu Charitní záchranné sítě Oblastní charity Žďár nad Sázavou. A to díky štědrosti dárců v podzimním kole celostátní Sbírky potravin. Žďárské Charitě pomohli v sobotu 12. listopadu zákazníci Penny Marketu v nákupní zóně v Brněnské ulici ve Žďáře nad Sázavou. Potraviny a drogistické zboží se dostanou k potřebným matkám samoživitelkám, osamělým seniorům, rodinám v krizi a dalším lidem v existenční nouzi. 

Charitní záchranná síť Oblastní charity Žďár nad Sázavou

Zdražování dostává do složité existenční situace stále více lidí. Ve srovnání s loňským rokem se počet potřebných, kteří využívají pomoci Charitní záchranné sítě, zvýšil o třetinu. V minulém roce žďárská Charita pomohla 383 lidem v existenční nouzi. Sbírku potravin organizuje Česká federace potravinových bank a Oblastní charita Žďár nad Sázavou se do ní připojuje jako partner.

Sbírka potravin 12. listopadu 2022 v Penny Marketu v Brněnské ulici ve Žďáře nad Sázavou. Foto: Jiří Marek Potraviny a drogistické zboží se dostanou k potřebným matkám samoživitelkám, osamělým seniorům, rodinám v krizi a dalším lidem v existenční nouzi. Foto: Jiří Marek Žďárské Charitě pomohli v sobotu 12. listopadu zákazníci Penny Marketu v nákupní zóně v Brněnské ulici ve Žďáře nad Sázavou. Foto: Jiří Marek Sbírku potravin organizuje Česká federace potravinových bank a Oblastní charita Žďár nad Sázavou se do ní připojuje jako partner. Foto: Michaela Knížková