Charita pořádá sbírku školního vybavení a potřeb pro volný čas
20. srpna 2021 Články

Charita pořádá sbírku školního vybavení a potřeb pro volný čas

To, co pro mnohé z nás je samozřejmostí, může být pro některé rodiny s dětmi často problematické a nedostupné. Zajištění pomůcek do školy nebo vybavení pro volný čas je důležitou součástí pomoci uživatelům našich služeb, kterou Charita realizuje především díky spolupráci s veřejností. 

„Často se nás lidé ptají, jakými konkrétními věcnými dary mohou pomoci. Proto jsme oslovili pracovníky služeb, jejichž pomoc směřuje k dětem, mládeži a rodinám na území celého okresu Žďár nad Sázavou. Společně jsme vytvořili seznam věcí, které pomohou přímo v domácnostech rodin, se kterými pracujeme, nebo budou rozvíjet dovednosti a schopnosti dětí v našich centrech pro rodiny s dětmi nebo ve třech nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež. Právě tato centra poskytují velmi důležité zázemí pro školní přípravu, smysluplné trávení volného času a pozitivní motivaci ve směřování života mladých uživatelů,“ vysvětluje Mgr. Radka Čaníková, koordinátorka letošní Sbírky školních pomůcek a drobných sportovních potřeb.

JAK NA TO?

Seznam potřebného materiálu a registrace dárců

Sbírka trvá od 23. srpna do 3. září 2021 


„Seznam jsme se snažili tvořit interaktivní formou. Obsahuje nejen školní pomůcky, drobné sportovní vybavení, ale i materiál, se kterým pracují klienti v našich zařízeních, nebo je důležitý pro provoz a programy našich služeb,“ doplňuje Radka Čaníková.

Dárce, který se rozhodne do naší sbírky zapojit, si danou věc zarezervuje na webu v registračním formuláři a zanese na jedno z osmi sběrných míst, které jsou v Bystřici and Pernštejnem, Radostíně nad Oslavou, Radešínské Svratce, Velkém Meziříčí a Žďáře nad Sázavou.

SBĚRNÁ MÍSTA


Nemůžete do sbírky přispět materiálně? Pomoci můžete i svým finančním darem.

 
 

BANKOVNÍ PŘEVOD

110889787/0300
VS 8062021

 

 

 

 

QR PLATBA

.

 

DARUJME

Platforma pro online dárcovství

 

PLATEBNÍ BRÁNA PAYS

 

KONTAKT

Mgr. Radka Čaníková
fundraiserka, projektová manažerka

tel.: 730 163 135
e-mail: radka.canikova@zdar.charita.cz

Oblastní charita Žďár nad Sázavou, Horní 22, 59101 Žďár nad Sázavou

Kampaň 3 Vraťme smysl volnému času WEB