304 656 korun pro Charitu. Muzikanti dětem pomohli již popatnácté
30. května 2023 Články

304 656 korun pro Charitu. Muzikanti dětem pomohli již popatnácté

30 000 + 187 671 + 86 985 = 304 656 korun, které pomohou ve službě Osobní asistence Oblastní charity Žďár nad Sázavou. A to díky charitativnímu koncertu Muzikanti dětem. „Velké díky patří všem pořadatelům, dárcům, dobrovolníkům, kapelám a podporovatelům Muzikantů dětem. Velmi si vaší štědrosti vážíme,“ děkuje za Charitu Jaroslava Vacková, vedoucí služby Osobní asistence.

Peníze pomohou Oblastní charitě Žďár nad Sázavou s nákupem nového automobilu pro Osobní asistenci. Ta je terénní službou žďárské Charity pro děti, dospělé a seniory s postižením nebo dlouhodobým onemocněním. „Naším posláním je zajistit těmto lidem podporu při naplňování jejich potřeb v jejich přirozeném prostředí, aby mohli žít běžným způsobem života,“ vysvětlila Jaroslava Vacková.

Lidé v sobotu 27. května zcela zaplnili náměstí ve Velkém Meziříčí a užívali si hudební program s hlavní hvězdou Kamilem Střihavkou. Dále vystoupil orchestr Základní umělecké školy Velké Meziříčí s kapelou Pepíčkovo štěstí, Bombarďák, Major Major, ZaHRaDa, AC/DS a Ukulele Troublemakers.

Odkaz: Fotografie na Facebooku žďárské Charity

Charitativní koncerty Muzikantů dětem znějí velkomeziříčským náměstím vždy o posledním květnovém víkendu již od roku 2007. Hlavně ale pomáhají dětem a mládeži s tělesným či mentálním postižením. Z původního malého regionálního festivalu se postupem let stala velká benefiční akce. Během čtrnácti ročníků pořadatelé vybrali na dva miliony korun pro spolky, kluby či služby na Velkomeziříčsku. O organizaci charitativního koncertu se v současné době stará tým šesti lidí. Jsou to Ondřej Duben a Radovan Hajný, Irena Tronečková, Hana Chládková, Zuzana Herodesová a Karel Cejnek.

A jak se poskládala výsledná částka 304 656 korun? 30 tisíc věnoval hlavní sponzor, 86 985 korun vhodili návštěvníci koncertu v sobotu na velkomeziříčské náměstí do kasiček, 187 671 korun věnovaly firmy z Velkomeziříčska.

Kamil Střihavka AC/DS Ukulele Troublemakers