Klub Wellmez upořádal již 9. ročník multižánrového festivalu Funny Fest
29. srpna 2023 Články

Klub Wellmez upořádal již 9. ročník multižánrového festivalu Funny Fest

Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, uspořádalo v letošním roce již devátý ročník multižánrového festivalu s názvem Funny Fest. Festival se tradičně uskutečnil na náměstí ve Velkém Meziříčí v pátek 18. srpna 2023 od 15.00 do 22.00 hodin.

Hlavním záměrem této akce je minimalizace předsudků společnosti vůči nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež. Organizátoři akce se snaží o vytvoření pohodové a zábavné atmosféry nejen pro jejich uživatele, ale i pro širokou veřejnost. Cílem akce je také poukázat na důležitost smysluplného trávení volného času u dětí a mládeže, jelikož nesprávné trávení volného času může často vést k nevhodnému chování této cílové skupiny v podobě vandalismu, experimentování s návykovými látkami atd. 

Wellmez - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

Na letošním Funny Festu vystoupilo několik kapel z Velkého Meziříčí a okolí. Festival zahájila zpěvačka Michaela Šedivá. Následně vystoupili kapely JayKey, Sqost a Vzhůru a níž. Akci zakončila kapela HangOver. 

Funny Fest 2023 Funny Fest 2023 Funny Fest 2023 

Jako doprovodný program byl připraven například slalom s brýlemi, které simulují stav požití alkoholu nebo marihuany, malování na obličej nebo stolní fotbálek. Festival navštívili i oblíbení TikTokeři a o fotokoutek se postarala dlouholetá dobrovolnice zařízení Petra Malinská. Občerstvení na místě zajistil Jan Dvořák z místního Rock Depa. Nejen organizátoři ale i účastníci akce si také mohli dát něco dobrého v Kavárně Termoska. 

„Ještě jednou moc děkujeme všem, bez kterých by se nám tuto akci nepodařilo uskutečnit. Mám radost, že Funny Fest spojuje správné a štědré lidí a že výsledkem společné práce je uspořádání odpoledne, na kterém se mohou všichni společně sejít a užít si tak fajn chvíle s lidmi, které mají rádi,“ říká Veronika Melicharová, pracovnice NZDM Wellmez.

Funny Fest 2023 Funny Fest 2023 Funny Fest 2023 

Veronika  Melicharová DiS.

Veronika Melicharová DiS.

vedoucí, sociální pracovnice
Tel.: 731 626 116 E-mail: c.Ey47a7TfrvZ1.7~hIkQOQrZ8EhT65j4mnhTj