Listopadová Sbírka potravin pomůže těm, kteří se ocitli v těžké životní situaci
11. listopadu 2020 Články

Listopadová Sbírka potravin pomůže těm, kteří se ocitli v těžké životní situaci

V sobotu 21. 11. 2020 od 8. 00 do 18.00 hodin mohou ve žďárském Albert Hypermarketu přispět zájemci svým nákupem do Sbírky potravin. Získané zboží použije žďárská Charita pro rodiny a jednotlivce, kteří se ocitli v existenční nouzi a jsou klienty Charitní záchranné sítě.

„Od jarních měsíců významně přibývá lidí, kteří se dostávají do těžké životní situace. Jejich spektrum je široké: samoživitelky, samoživitelé, rodiny s dětmi, lidé, kteří přišli o práci či brigádu, lidé, kteří se ocitli bez domova, podnikatelé, kteří museli ukončit živnosti. Je to pestrá směsice starostí a problémů, smutku a někdy i beznaděje. Kromě informací, kam se naši klienti mohou obrátit, se snažíme poskytnout i materiální pomoc, a hlavně také nabídnout podporu a předávat naději. Starosti nám aktuálně dělá nedostatek potravin a hygienických potřeb. Proto budeme velmi vděční za materiální výtěžek Sbírky potravin, který nám již v minulých letech nám pomohl zajistit základní životní potřeby našich klientů,“ vysvětluje Mgr. Jana Kincová Křížková, koordinátorka Charitní záchranné sítě.

  • POTRAVINY
    - Konzervy (masové, zeleninové, luštěniny)Plakát Sbírka potravin 2020
    - Paštiky, sardinky 
    - Těstoviny, rýže, mouka, krupička, cukr, 
    - Luštěniny
    - Olej, mléko – trvanlivé a sušené 
    - Puding, ovocné přesnídávky
    - Polévky, bujony
    - Suchary – celozrnné, kukuřičné, rýžové, cereálie
    - Med, marmelády, kečup, protlak
    - Čaj, káva, kakao, sirup
  • DROGERIE
    - Prací prášek, prací gel, jar
    - Mýdlo, šampon, sprchový gel
    - Vlhčené ubrousky
    - Dezinfekce


    PLAKÁT KE STAŽENÍ

Do Sbírky potravin se organizačně zapojilo i dobrovolnické centrum Kambala, které spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou.
„Na místě budou po celý den přítomni dobrovolníci centra, kteří budou vybavení ochrannými prostředky a desinfekcí. Aby nedocházelo k osobním kontaktům, umístíme tradiční nákupní lístek s rozpisem potřebných potravin a drogerie do stojanů v Hypermarketu. Na základě nákupního lístku si pak dárce vybere zboží, zakoupí jej a zanechá v označených koších. Pokud dárce nebude mít dostatek času realizovat nákup, a přesto tuto akci chce podpořit, může vložit peníze do kasičky, která bude pod dohledem dobrovolníků,“ objasňuje organizační postup Sbírky potravin Mgr. Michaela Kuchtová, koordinátorka dobrovolnického centra Kambala a současně i Sbírky potravin.

Sbírku potravin organizuje Česká federace potravinových bank a Oblastní charita Žďár nad Sázavou se do ní připojuje jako partner.

Kontakt na koordinátorku Sbírky potravin pro Oblastní charitu Žďár nad Sázavou
Mgr. Michaela Kuchtová
tel.: 777 755 444
e-mail: michaela.kuchtova@zdar.charita.cz

Oblastní charita Žďár nad Sázavou, Horní 22, 59101 Žďár nad Sázavou

Slider velky