19. 8. Multižánrový festival Funny Fest již po osmé roztančí náměstí ve Velkém Meziříčí
24. července 2022 Články

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Wellmez spadající pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou působí ve Velkém Meziříčí již od roku 2011. Každoročně připravují pracovníci nízkoprahového zařízení pro své uživatele a širokou veřejnost multižánrový festival FUNNY FEST. Akce proběhne v pátek 19. srpna na náměstí ve Velkém Meziříčí od 15.00 do 22.00.

Hlavním cílem FUNNY FESTU je snížení předsudků společnosti vůči nízkoprahovým zařízením, se kterými se pracovníci služby často setkávají. Jeho smyslem je také poukázat na důležitost správného užívání volného času dětí a mládeže, jelikož jeho nesprávné trávení může často vést k rizikovému chování této cílové skupiny (vandalismus, experimentování s návykovými látkami apod.).

Záměrem organizátorů akce je také vytvořit pohodovou a přátelskou atmosféru, se kterou jim pomáhají hlavně dobrovolníci a všichni, kteří se na akci podílejí.

Hlavní dominantou festivalu je vystoupení umělců z Velkého Meziříčí a okolí. Těšit se můžete na zpěvačku Michaelu Šedivou, kapely Sqost, The Umars a holčičí duo Mezi květy. Na závěr festivalu vystoupí oblíbený místní rapper Jimmy G., který je svou tvorbou blízký cílové skupině zařízení. Ani letos vás nemine bohatý doprovodný program v podobě tetování třpytkami, malování na obličej, stolní fotbálek, a také si můžete vyzkoušet slalom s brýlemi simulující stav po použití alkoholu nebo marihuany. Jako vzpomínku z akce si můžete odnést fotku z Fotící bedýnky od Matěje Mertla či vyrobenou vlastní festivalovou placku. O zážitek na lanové dráze (slackline) se postarají místní skauti.  Festival navštíví i oblíbení TikTokeři, kteří měli na loňském ročníku velký úspěch.

"Díky pečlivé práci našich dobrovolníků a ochoty všech vystupujících, kteří se vzdali nároku na honorář, si i letos můžeme užít Funny Fest naplno. Za to všem dárcům, dobrovolníkům a vystupujícím děkujeme, " sdělila pracovnice zařízení Michaela Daňková, DiS.

Občerstvení na místě bude zajišťovat Jan Dvořák, který provozuje místní klub Rock Depo a Wellmez podporuje již několik let. Kávu a dezert si budete moci dát v Kavárně a Bistru Termoska. Na festivalu bude možnost si zakoupit výrobky od klientů z denního stacionáře Nesa a Klubu v 9 - centra služeb pro podporu duševního zdraví, které rovněž spadají pod žďárskou Charitu.

"Doufám, že se na festivalu setkáme v co největším počtu a společně si užijeme odpoledne plné dobré hudby a zábavy. Těšíme se na vás," dodává závěrem pracovnice Veronika Melicharová, DiS.

Funny Fest 2022