Články

Lékař Domácí hospicové péče: „S pacienty se bavím více o jejich životě než o jejich smrti."
11. dubna 2021 Články

Rozhovor s MUDr. Pavlem Svobodou o činnosti Domácí hospicové péče, která působí v okrese Žďár nad Sázavou

Den, který začal smutkem, a přesto byl plný naděje
8. dubna 2021 Články

Den, který začal smutkem, a přesto byl plný naděje

Je čtvrtek ráno. Zdravotní sestřičce Petře začíná nový pracovní den. Po víkendu, kdy v Domácí hospicové péči zemřeli čtyři pacienti, doufá Petra ve veselejší dny.

Péče Charity ulehčuje nejen rodinám, ale i nemocnicím
23. března 2021 Články

Péče Charity ulehčuje nejen rodinám, ale i nemocnicím

Počet hospitalizovaných pacientů v nemocnicích a současně i počet nemocných v těžkém stavu a na jednotce intenzivní péče v posledních týdnech z důvodu onemocnění Covid-19 výrazně vzrostl. S tímto faktem přímo souvisí i nárůst počtu klientů terénních služeb žďárské Charity, které poskytují péči seniorům a lidem v nepříznivé životní situaci. Jedná se o Domácí zdravotní a hospicovou péči, Charitní pečovatelskou službu a Osobní asistenci. Tyto čtyři služby po celý rok pandemie nepřerušily poskytování své péče ani v současnosti, kdy počet pozitivních Covid-19 roste a vyhlášená omezení týkající se omezení pohybu osob v České republice jsou nejvýraznější. Naopak domácí péče je v posledních týdnech žádanější.

Spouštíme kampaň Mé přání je žít doma…
2. března 2021 Články

Spouštíme kampaň Mé přání je žít doma…

Takový je název kampaně, kterou pro období nastávajících jarních dní připravila Oblastní charita Žďár nad Sázavou. Jejím cílem je především finanční podpora čtyř terénních služeb, které poskytují péči lidem z celého okresu Žďár nad Sázavou. Jedná se o Domácí zdravotní a hospicovou péči, Osobní asistenci a Charitní pečovatelskou službu.