Výletníci z Rosy navštívili Nové Hrady, rozhlednu i Lukasovu zpívající lípu
18. října 2022 Články

Výletníci z Rosy navštívili Nové Hrady, rozhlednu i Lukasovu zpívající lípu

Bystřice nad Pernštejnem - V rámci oslav týdne sociálních služeb vyrazili ve středu 5. října klienti a pracovníci denního stacionáře Rosa v Bystřici nad Pernštejnem na celodenní výlet do Nových Hradů, malebné obce u Vysokého Mýta. V plánu měli navštívit místní zámek, oboru a zahradu.

Nejvíce se klientům líbilo u obory, kde mohli vidět jeleny a daňky. Dalším zastavením byla Toulovcová rozhledna a dopolední program byl završen výborným obědem v nedaleké restauraci Polanka, která je velmi vyhledávanou zastávkou turistů a poutníků Toulovcovými Maštalemi. Po obědě, kávičce a odpočinku pokračovali výletníci z Rosy k Lukasově zpívající lípě do obce Telecí, kde celodenní výlet završili krásnou procházkou. „Výlet jsme si moc užili, bylo perfektní, že jsme mohli jet všichni a navíc nám přálo počasí,“ hodnotí akci Zdeněk, uživatel služby denního stacionáře Rosa.

Rosa - denní stacionář v Bystřici nad Pernštejnem

Denní stacionář Rosa v Bystřici nad Pernštejnem je především službou péče. „Každý den se naši pracovníci snaží podpořit nebo dopomoci uživatelům k jejich soběstačnosti, důležitosti a pohodě. Dny, kdy můžeme vyjet na výlet jsou pro nás všechny odměnou a umíme si je vychutnat. Jsme rádi, že se naši uživatelé mohou podívat na zajímavá místa, nacvičit platbu vstupného, objednat si a zaplatit oběd a mnoho dalších obyčejných věcí, které mohou zažívat jejich vrstevníci,“ doplňuje Petra Königová, vedoucí denního stacionáře Rosa. 

Toulovcova rozhledna. Obora v Nových Hradech. Zahrada Zámku Nové Hrady. Zpívající Lukasova lípa v Telecím.

Ing. Bc.  Petra  Königová DiS.

Ing. Bc. Petra Königová DiS.

vedoucí, sociální pracovnice
E-mail: _.GBRWag9bty.Z4WHsqk8W7%WkvDRW7r